Palvelu: Energiansäästö

Kiinteistöjen katselmukset tuovat säästöä

Kouvolan kaupungin kiinteistöihin tehdyistä energiakatselmuksista on saatu hyviä tuloksia. Katselmuksissa syntyneiden parannusehdotusten myötä energian- ja vedenkulutusta on saatu vähennettyä. Jo pienillä muutoksilla saadaan vuositasolla merkittävää säästöä. Kustannuksiin saadaan Business Finlandin energiatukea 50%, joka oli viime vuonna 64 020 euroa.

Toimitilaohjelma linjaa kaupungin kiinteistönpitoa

Kaupunginhallitus käsittelee Kouvolan toimitilaohjelmaa 19.2. kokouksessaan. Ohjelma linjaa suuntaviivat kohti kestävää kiinteistöomaisuuden hallintaa. Tavoitteena on keskittyminen oman palvelutuotannon tiloihin.

Aurinkovoimala suunnitteilla Valkealaan

Ilmatar Solar Development Oy hakee Kouvolan kaupungilta suunnittelutarveratkaisua ja rakennuslupaa aurinkovoimalalle, joka sijaitsee Valkealassa, noin 20 kilometriä Kouvolan keskustasta koilliseen. Hanke on nimetty Hatin aurinkovoimahankkeeksi.

Nyt vietetään energiansäästöviikkoa !

Kouvolan kaupunki on jälleen mukana Motivan Astetta alemmas -kampanjassa energiansäästöviikolla 9.-15.10.2023. Kampanja näkyy kuntalaisille kaupungin some-kanavissa. Kaupunki haluaa myös nostaa esiin vastuullisuuden ja avaa uuden Vastuullinen Kouvola -sivuston verkkosivuillaan. Vastuullisuus on kaikkien kouvolalaisten asia.

Lämmityskauden energiansäästö runsaat 1,9 miljoonaa

Kouvolan kaupungin energiansäästö lämmityskauden aikana oli 14 223 MWh. Säästöä syntyi yli 1,9 miljoonaa euroa. Maaliskuussa kaukolämmön ja maakaasun kulutus vähenivät edelleen reippaasti, sähkön kulutus maltillisemmin.

Kaupungin energiankulutus väheni edelleen – säästöä 1,7 miljoonaa euroa

Kouvolan kaupungin energiansäästötoimet purevat ja energiankulutus jatkaa vähenemistään. Helmikuussa kaupungin kaukolämmön kulutus laski -17,9% edellisvuoden helmikuuhun verrattuna. Sähkönkulutus laski -9,8% ja maakaasun kulutus -9,1. Energiansäästötoimilla on tähän mennessä saatu 1,7 miljoonan euron säästöt.

Energiansäästötoimilla saatu miljoonan säästöt

Kouvolan kaupungin energiansäästötoimilla on saatu hieman yli miljoonan euron säästöt viime vuoden loppuun mennessä. Joulukuussa kaupungin sähkönkulutus laski -14,2% ja kaukolämmön kulutus -16,9% viime vuoden joulukuuhun verrattuna. Useissa kaupungin kohteissa on siirrytty maakaasusta muihin lämmitysmuotoihin. Tämä näkyy peräti -19,1% vähenemänä maakaasun kulutuksessa viime vuoteen verrattuna

Kaupunki jatkaa energiansäästötoimien järjestelmällistä toteuttamista

Kouvolan kaupunki on jatkanut lukuisten energiansäästötoimien toteuttamista vastatakseen energian räjähdysmäiseen hinnannousuun. Tilatehokkuudesta, lämpötilojen alentamisesta ja valaistuksesta saatava energiansäästö on alkanut realisoitua ja säästöä on kertynyt jo lähes 770 000 euroa.

Kaupungin talvivalot syttyvät

Säihkepallot, lumihiutaleet ja puiden valonauhat ilahduttavat jälleen ympäri kaupunkia. Energiansäästösyistä talvivaloista tänä talvena sytytetään vain osa.

Sivun alkuun