+
-+ Tulosta

Ajankohtaista

Kouvolan kaupunkivihreän jäljillä

7.12.2017

Kouvolan kaupunkisuunnittelu on selvittänyt Kouvolan puutarhakulttuurin kehitykseen ja keskustan puistojen syntyyn vaikuttaneita seikkoja. Kaupungissa on valtava määrä hienoja rakennettuja viheralueita, joista on kuitenkin hyvin vähän koostettua tietoa ja joiden arvostus ei välttämättä ole suhteessa niiden arvoihin.

Maanantaina Kino-Kouvossa järjestettävässä seminaarissa pääsee kuulemaan ja keskustelemaan puistojen ja niiden historian merkityksestä. Tilaisuudessa perehdytään Kouvolan puistohistoriaan ja sen merkitykseen osana Kouvolan kehitystä ja nykytilaa. Kehitykseen ovat voimakkaasti vaikuttaneet kartanokulttuuri, rautatiet, puunjalostusteollisuus sekä varuskunnat. Seminaarin pääosassa on diplomityö, jonka Paula Hurme on tehnyt Aalto yliopiston Maisema-arkkitehtuurin koulutusohjelmaan.

Diplomityössään Hurme on keskittynyt Kouvolan keskustan alkusolun eli rautatieyhdyskunnan syntyyn ja kasvuun, sekä siihen liittyneisiin viheralueisiin. Lisäksi Hurme on tutkinut keskustan keskeisimpien puistojen syntymistä suhteessa asemakaavoihin ja ajan suunnittelutrendeihin.

Päivän aikana kuullaan lisäksi Turun yliopiston taidehistorioitsija ja maisematutkija Maunu Häyrysen esitys puistohistoriasta asukkaiden ja kaupunkien identiteetin rakentajana, sekä Aalto yliopiston tutkijan, maisema-arkkitehti Elisa Lähteen esitys vihreästä infrastruktuurista osana kaupunkirakennetta.

Seminaari pidetään Kino-Kouvossa (Keskikatu 10) maanantaina 11.12.2017 klo 10-15. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Diplomityö on luettavissa maksutta Aalto Yliopiston julkaisuarkistossa Aaltodocissa.

Lisätietoa:
kaavoitusarkkitehti Kaisa Niilo-Rämä, 020 615 7404, kaisa.niilo-rama@kouvola.fi

Kouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

Tietosuojaselosteemme