+
-+ Tulosta

Ajankohtaista

Kuusankosken Rantapuiston ideakilpailun työt kuntalaisten arvioitavina

25.9.2017

Kuusankosken Rantapuiston ideakilpailuehdotukset ovat kuntalaisten arvioitavina 25.9.-10.10.2017. Kilpailun tulokset julkistetaan 16.10.2017. Kilpailutyöt asetetaan näytteille myös Kuusankosken kirjastoon tulosten julkistamistilaisuuden jälkeen.

Kouvolan kaupunki järjesti kesällä 2017 yhteistyössä Suomen Maisema-arkkitehtiliitto MARK:n kanssa suppean kutsukilpailun, jonka tarkoituksena oli löytää ideoita Kuusankosken keskustassa sijaitsevaan noin 10 ha laajuisen Rantapuiston kehittämiseksi toiminnalliseksi ja jokea monipuolisesti hyödyntäväksi kaupunkilaisten kohtaamispaikaksi. Kilpailun avulla pyritään kartoittamaan alueelle sopivia toimintoja, löytämään parhaat sijoituspaikat niille ja saavuttamaan kustannustehokas tapa toteuttaa maisema-arkkitehtuuriltaan korkeatasoinen, nykyaikainen, monipuolinen, viihtyisä, esteetön ja turvallinen rantapuisto. Alueen jatkosuunnittelu ja tarvittaessa myös asemakaavan muutos käynnistetään voittajatyön pohjalta.

Suppeaan kutsukilpailuun kutsuttiin osallistumishakemusten perusteella viisi työryhmää, joiden vetäjät olivat FCG Tekniikka ja suunnittelu Oy, Maisema-arkkitehtitoimisto Näkymä Oy, Sito Oy ja Maisema-arkkitehtitoimisto Studio Terra Oy. Kilpailijoille annettiin 19.6. ja 8.9.2017 välinen aika kilpailuehdotusten laatimiseen, minkä jälkeen kilpailun palkintolautakunta arvosteli kilpailutyöt.

Palkintolautakuntaan kuuluivat kilpailijoiden nimeämänä edustajana maisema-arkkitehti, MARK Elina Kataja ja Kouvolan kaupungin nimeäminä edustajina tekninen johtaja Hannu Tylli, kaupungininsinööri Anne Ahtiainen, kaupunginarkkitehti Anne Kangasniemi-Kuikka, suunnittelupäällikkö Tapani Vuorentausta, viherpäällikkö Jouni Dahlman ja kaavoitusarkkitehti Kaisa Niilo-Rämä. Palkintolautakunnan sihteerinä toimi vihersuunnittelija Maijastiina Lintukangas Kouvolan kaupungilta.

Kilpailuun osallistuneiden työryhmien kilpailuehdotukset ovat asukkaiden kommentoitavina 25.9.-10.10.2017 osoitteessawww.kouvola.fi/rantapuisto. Asukkailta saatua palautetta hyödynnetään alueen jatkosuunnittelussa. Kilpailutyöt asetetaan näytteille myös Kuusankosken kirjastoon tulosten julkistamistilaisuuden jälkeen.

Kilpailun tuloksista eli voittajaehdotuksen tekijöistä ja arviointipöytäkirjan sisällöstä julkaistaan erillinen tiedote 16.10.2017.

Lisätietoja:
kaavoitusarkkitehti Kaisa Niilo-Rämä
kaisa.niilo-rama@kouvola.fi
p. 020615 7404

www.kouvola.fi/rantapuisto

Kouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

Tietosuojaselosteemme