Nyt kysytään Kouvolan ulkokuntoilupisteistä

Kouvolan kaupunki haluaa lisätä ulkokuntoilupisteiden määrää ja parantaa niiden varustelua. Asukkaiden toiveita uusien ulkokuntoilupisteiden sijainnista ja varustelusta kartoitetaan helmikuun loppuun asti auki olevalla kyselyllä.

Ulkokuntoilupisteet ovat yksi kouvolalaisten toivotuimmista omatoimiliikunnan suorituspaikoista. Ulkokuntoilupisteiden välineet voivat muistuttaa perinteisiä sisäkuntosalin välineitä tai olla kehonpainoharjoitteluun tarkoitettuja, kuten leuanvetotankoja. Myös Cross Fit -tyyppiset välineet ja erilaiset sotilaskuntoradat ovat kasvattaneet suosiotaan viime vuosina. 

Liikuntapaikkapäällikkö Kirke Roos kertoo, että maksuttomia, vapaasti kaikkien käytössä olevia ulkoliikuntavälineitä on Kouvolassa nykyisin 13 eri kohteessa, lähinnä puistoissa, ympäri kaupunkia. Näiden lisäksi niitä löytyy myös kuntopolkujen varsilta. Ulkokuntoilupisteiden sijainnit löytyvät kaupungin verkkosivulta

”Ulkokuntoilupisteet ovat nykyaikaa ja keskeinen osa aktiivipuistomallia, mutta niitä tarvitaan myös muille virkistysalueille”, sanoo liikuntapaikkapäällikkö Kirke Roos.  

Kysely auki helmikuun loppuun asti 

Kouvolan kaupunki haluaa edistää kaupunkilaisten hyvinvointia ja lisätä omatoimista liikkumista kehittämällä vapaasti käytössä olevia liikuntapaikkoja. Useissa eri kyselyissä ja liikuntapalveluiden saamissa palautteissa on noussut esiin tarve ulkokuntoilupisteiden uusimiselle ja niiden määrän lisäämiselle. Asukkaiden toiveita uusien ulkokuntoilupisteiden sijainnista ja varustelusta kartoitetaan siksi kyselyllä. Kysely on avoinna kaupungin verkkosivuilla 17.1.-28.2.2022. 

Seniorikuntoilupisteiden osalta on tehty myös valtuustoaloite, jonka innoittamana tehtiin syksyllä 2021 erillinen kysely seniorikuntoilupisteistä. Nyt käynnistyvä ulkokuntoilupisteitä koskeva kysely on suunnattu kaikenikäisille asukkaille ja poikkeaa hieman sisällöltään senioreille kohdennetusta kyselystä.  

Kyselytulosten perusteella laaditaan suunnitelma uusien ja kunnostettavien ulkokuntoilupisteiden sijainneista, jotta ne palvelisivat mahdollisimman monia asukkaita. Vastauksia hyödynnetään myös pisteiden tarkemmassa suunnittelussa, kuten välineiden valinnassa. 

Lisätietoja: 

kysely ja puistot: Kaisa Niilo-Rämä, kaavoitusarkkitehti, puh. 020 615 7404, kaisa.niilo-rama@kouvola.fi 

liikuntapaikat: Kirke Roos, liikuntapaikkapäällikkö, puh 020 615 8235, kirke.roos@kouvola.fi 

Sivun alkuun