Lasten kulttuuriviikkojen kantavana teemana luonto ja ympäristö

41. kertaa järjestettävät Lasten kulttuuriviikot ilahduttavat varhaiskasvatuksen ja alakoulujen arkea 5.-26.2.2023. Monipuolisia taide-elämyksiä tarjoavat tapahtumat järjestetään Kouvolan lisäksi Haminassa, Kotkassa, Loviisassa, Pyhtäällä, Virolahdella ja Miehikkälässä.

Tänä vuonna ohjelmat rakentuvat luonto- ja ympäristöteeman ympärille. Ohjelmaan sisältyy tutut lastenkulttuurin elementit esityksineen ja työpajoineen. Mukana on myös etäsisältöjä.

Kouvolassa lastenkulttuuri tulee lasten luo

Suuri osa Lasten kulttuuriviikon esityksistä ja työpajoista tuodaan lasten luokse päiväkoteihin ja kouluihin. Lapset saavat taide-elämyksiä osana varhaiskasvatuksen, esiopetuksen ja alakoulujen arkea. Monipuolisessa ja laadukkaassa tapahtumavalikoimassa on laulua, leikkiä ja liikuntaa, sirkusta ja taikuria sekä osallistavaa luonto-, ympäristö- ja kulttuuriperintökasvatusta musiikin keinon.

Taiteilijavierailut kouluihin ja varhaiskasvatukseen on tilattavissa Kouvolan kaupungin kulttuurikasvatuksesta. Varhaiskasvatuksen ryhmät ja alakoulujen luokat saavat tiedot ohjelmasta kuntien yhteyshenkilöiden kautta.

Kaikille lapsiperheille avoimet tilaisuudet

Lasten kulttuuriviikot tarjoaa ohjelmallaan elämyksiä, nähtävää ja koettavaa myös niille lapsille ja perheille, joita eivät päiväkoteihin tai kouluihin suunnatut tapahtumat tavoita. Valikoimassa on luonto- ja ympäristöaiheista tekemistä ja aistittavaa eri ikäisille lapsille vauvasta leikki-ikäiseen.

Vauvasirkusesityksessä sukelletaan vedenalaiseen maailmaan ja kohdataan värikkäitä koralleja, mystisiä meduusoja ja leikkisiä kaloja. Vauvateatteriesitys hivelee kaikkia aisteja runojen, musiikin ja visuaalisuuden kautta. Lapsen omaa luovuutta tuetaan maalauspajoissa ja Lego-klubeissa. Kouvolan kirjastoissa on tarjolla useita satutuokioita.

Lasten kulttuuriviikkojen ohjelma löytyy kokonaisuudessaan alueellisen lastenkulttuuriverkoston verkkosivulta. Kouvolassa järjestettävät tapahtumat ovat luettavissa myös kaupungin verkkosivulta. Ohjelmaan voi viikkojen aikana tulla päivityksiä. Osa tilaisuuksista vaatii etukäteen ilmoittautumisen.

Lasten kulttuuriviikot järjestää Kymenlaakson ja Loviisan lasten ja nuorten kulttuuriverkosto Koppa. Lasten kulttuuriviikkojen ohjelmat, kuten muutkin Koppa-verkoston lastenkulttuuripalvelut, ovat maksuttomia osallistujille.

Lasten kulttuuriviikot on osa lasten ja nuorten valtakunnallista kulttuurikasvatusohjelmaa, kulttuuripolkua, jonka tavoitteena on innostaa ilmaisuun ja kutsua mukaan kulttuuriin. Kouvolassa ohjelma on saanut nimekseen Lennokki, ja se on osa kaupungin peruskoulujen opetussuunnitelmaa. Ohjelman puitteissa peruskoululaisille toteutetaan suunnattuja taidekasvattajien toteuttamia työpajoja kouluilla sekä järjestetään kulttuurivierailuja paikkakunnan taidelaitoksiin.

Lisätiedot ja ilmoittautumiset: Jaana Vuorio-Palmumaa, kulttuurikasvatuskoordinaattori, jaana.vuorio-palmumaa@kouvola.fi, puh. 020 615 8591

Sivun alkuun