Koululaisille ja muille joululomalaisille riittää tekemistä Kouvolassa

kaksi tontuksi pukeutunutta lasta potkukelkan kanssa jäällä

Joululomalla on aikaa ulkoilla, urheilla, tavata kavereita, lukea tai tutustua vaikkapa kaupungin kulttuuritarjontaa – koronasuositukset ja -rajoitukset tietysti huomioiden. Joululomaa viettäville lapsille, nuorille ja lapsiperheille on Kouvolassa tarjolla paljon tekemistä.

Liikuntamahdollisuuksia sisällä ja ulkona

Innostaisiko luistelu? Kouvolassa on kymmeniä ulkokenttiä ja -kaukaloita luisteluun ja pelailuun. Valaistus ja pukukopit ovat auki 21.30 asti. Ulkojäiden ajantasainen huoltotilanne: Ulkojäät – Kouvolan kaupunki

Tai ehkä sittenkin hiihtämään? Jos tuoreelle lumelle ei vielä pääse, voi suksilla sivakoida Anjalan tai Valkealan tykkilumiladuilla. Latutilanne sekä lisätietoa tykkilumilatujen maksuista ja aukioloajoista: Ladut ja kuntoradat – Kouvolan kaupunki

Jos sää ei suosi ulkoilua, voi aina liikkua sisälläkin. Kaikille avoimet maksuttomat luisteluvuorot ovat avoinna joululomallakin jäähalleissa Kouvolan keskustassa, Kuusankoskella, Inkeroisessa ja Valkealassa. Kouvolan jäähallissa on myös kävely- ja juoksuvuoroja.

Saviniemen palloiluhallissa Myllykoskella voi pelata lomalla jalkapalloa tekonurmella. Myös Jaalan palloilusalissa on koko perheen perheliikuntavuoro. Maksuttomien yleisövuorojen aukioloajat: Yleisövuorot – Kouvolan kaupunki

Kaupungin neljä uimahallia on auki normaalisti joulun juhlapäiviä lukuun ottamatta. Poikkeukset uimahallien aukioloajoissa – Kouvolan kaupunki

Eväät mukaan ja retkelle

Kouvolassa luonto on lähellä keskustan tuntumassakin ja monet kaupungin luontopoluista, kuten kahden kilometrin mittainen Niivermäen luontopolku, soveltuu perheen pienimmillekin. Myös palkittu Kymijoen ulkoilureitti tarjoaa uusia ja uusittuja reittejä. Koko perheen retki Repoveden Kansallispuistoon kruunaa loman tai viikonlopun ulkoilupäivän.

Luontopolut – Kouvolan kaupunki

Kymijoen ulkoilureitti – Kouvolan kaupunki

Repoveden kansallispuisto | VisitKouvola

Talvilomalle Kouvolaan | VisitKouvola

Nuokkareilla viihdytään lomallakin

Kun kotinurkat tylsistyttävät, voi tekemistä löytyä nuokkareilta. NuortenTaloilla on joululomalla ohjelmaa pääsääntöisesti 11–17-vuotiaille, ydinkeskustan NuortenPaikassa myös nuorille aikuisille.

NuortenTalojen, NuortenPaikan ja Ohjaamon joulunajan aukiolot – Nuorten Kouvola

Paikallishistoriaa, kansainvälistä tekstiilitaidetta ja taidetta Poikilo-museoissa

Koko Kouvolan Teatteri -näyttely esittelee Kouvolan Teatterin historiaa ja teatterin tekijöitä vuosien varrelta nykypäivään asti. Koko perheelle suunnatussa näyttelyssä pääsee kurkistamaan kulissien takaiseen maailman, johon teatterikatsojat eivät tavallisesti pääse.

Asia-Europe 5 on kansainvälisen tekstiilitaiteen näyttely, joka on aiemmin kiertänyt Euroopassa. Taidemuseo Poikilo on ensimmäisenä suomalaisena museona osana Asia-Europe -näyttelykiertuetta.

Poikilo-galleriassa ”Talven valoa” näyttely esittelee taidemuseo Poikilon taidekokoelmien teoksia pohjoisen talven valon, värien ja tunnelmien näkökulmasta 9.1.2022 saakka.

Kouta-galleriassa on nähtävillä Antti Tolvi, Kohina ja muoto, ääni- ja valoinstallaatio.

Aukioloajat, pääsymaksut ja sijainti – Poikilo

Kirjastot tarjoavat lämpöä ja lukuelämyksiä

Kirjastojen aineistojen äärellä voi päästä aikamatkalle historiaan, pysyä tukevasti tämän hetken ajankohtaisuuksien parissa tai lähteä mielikuvitusmatkalle minne ikinä haluaa! Tarkista kirjaston sivulta tarkemmat aukioloajat: Kyyti-kirjastot – verkkokirjasto | Kyyti-Finna

Joukkoliikenteen poikkeusajat

Joululomalla joukkoliikenteessä on hiljaisempaa, eikä koulupäivävuoroja (linjanumerot 20-91 ja aikatauluihin koulp.-merkinnällä merkityt vuorot) liikennöidä. Kouvolan reittiopas (digitransit.fi) on aina ajan tasalla ja neuvoo perille.

Tukea huoleen, apua kriisiin

Joululomankin aikana on aina saatavilla tukea ja apua, jos mieli on maassa, päihteet tai pelaaminen huolettaa, kotona tai parisuhteessa on vaikea olla, tai kohtaa kriisin. Eri elämänvaiheessa oleville suunnattuja ja eri aihepiirejä käsitteleviä tukipalveluita yhteystietoineen on koottu kaupungin verkkosivulle.

Sivun alkuun