Palvelu: Rakennusvalvonta

Rakennusalan markkinayhteistyöseminaari 18.4. pureutuu julkisiin hankintoihin

Rakennusalan ammattilainen – tervetuloa kuulemaan julkisen alan hankinta- ja sopimusmalleista sekä hankintakriteereistä 18.4. klo 9.00 kaupungintalon juhlasaliin. Seminaarissa esitellään myös alueen julkisten hankintayksiköiden tulevien vuosien investointisuunnitelmat, joten tärkeää infoa luvassa paikallisille yrityksille.

Rumpukuja 2 purettaneen toukokuun 2022 aikana

Kouvolan kaupunki on kilpailuttanut Rumpukuja 2:n keskeneräiseksi jääneen talon purkamisen. Purku-urakoitsijaksi valikoitui Terra Infra Oy. Purku-urakan hinta on 58 550 euroa (alv. 0 %). Sopimus purku-urakasta allekirjoitetaan huhtikuun loppupuolella ja purkutyöt käynnistyvät toukokuussa lumen ja roudan sulettua. Purkamisen ja tontin siistimisen arvioidaan vievän aikaa noin kaksi viikkoa.

Suunnitelmissa tuottaa noin 200 uutta pientalotonttia ja 140 hehtaaria yritystontteja seuraavan viiden vuoden ajan

Vuosille 2022-2026 ajoitetun maankäytön toteuttamissuunnitelman mukaan pientalojen tonttituotantoa keskitetään Kouvolassa kysytyimmille alueille asutuskeskittymiin. Vuonna 2022 luovutetaan tontteja Haanojalla, Viitakummussa, Pappilanpellolla ja Rauhanharjun-Sipilänmäen alueella. Yrityksille tarjotaan lähivuosina uusia tontteja erityisesti Kullasvaarassa ja Jokelassa.

Rakentamistapaohjeet

Rakentamistapaohjeet täydentävät asemakaavan rakentamista koskevia määräyksiä ja merkintöjä. Rakentamistapaohjeiden tarkoituksena on ohjata kyseessä olevan alueen rakentamista siten, että siitä muodostuu sopusuhtainen, viihtyisä ja hallittu kokonaisuus.

Suunnittelutarveratkaisu

Suunnittelutarveratkaisua tarvitaan, jos rakennat kaavoittamattomalle alueelle Kouvolan keskustan ja lähitaajamien tuntumassa.

Sivun alkuun