+
-+ Tulosta
Kouvolan bussit

Joukkoliikenne - Kouvolan bussit

Joukkoliikenne on Kouvolassa hyvä vaihtoehto kaikkeen liikkumiseen. Ajantasaiset aikataulut löydät uudesta reittioppaasta kouvola.digitransit.fi sekä aikatauluvihkosta [pdf, 9 MB].

Waltti-matkakorttiin liittyvissä asioissa palvelee Bussimatkatoimisto (Torikatu 2, 45100 Kouvola), puh. 020 710 9705.

AJANKOHTAISTA

Bussivuoro lisää Matkakeskus-POKS -välille

20.8. alkaen lisäämme liikenteeseen vuoroparin välille Matkakeskus – Kuusankoski – POKS. Auto liikennöi seuraavasti:

M-P
Matkakeskus 7:40
Kuusankoski n 8:00
POKS
8:05
M-P
POKS
8:05
Kuusankoski 8:10
Matkakeskus 8:30

Muutoksia aikatauluissa alkaen 10.8. (linjat 1, 7 ja 12)

Tuoreisiin talviaikatauluihin on tehty palautteen perusteella muutamia muutoksia, joilla vastataan mm. POKSille ja KSAOlle kulkijoiden tarpeisiin. Muutokset ovat voimassa heti 10.8. alkaen ja koskevat linjoja 1, 7 ja 12. Ne päivitetään aikatauluvihkon pdf-versioon mahdollisimman pian ja reittiopas kouvola.digitransit.fi päivittyy muutaman päivän kuluessa.

  • Linjan 7 vuoro Matkakeskukselta klo 8:00 -> uusi lähtöaika klo 7:50. Kuusankoskella ollaan tällöin klo klo 8:15.
  • Linjan 7 vuoro Kuusankoskelta klo 8:25 -> uusi lähtöaika klo 8:15. Matkakeskuksella ollaan tällöin klo 8:40.
  • Linjan 12 ma-pe vuoro Matkakeskukselta klo 7:40 -> uusi lähtöaika klo 7:55. Uusi lähtöaika Sydänmaantieltä on tällöin klo 8:05.
  • Linjan 1 vuoro Voikkaalta klo 15:15 ajaa POKSin kautta. Kuusankoskella ollaan tällöin klo 15:30 ja Matkakeskuksella klo 15:50.

Tarkemmin asiasta tiedotteessa.

Pysäkkiaikataulujen päivittäminen valitettavasti viivästyy

Pyrimme saamaan uuden aikataulukauden mukaiset aikataulut pysäkeille viikkojen 33 ja 34 aikana. Päivitetyt aikataulut löytyvät painetusta aikatauluvihkosta, pdf-aikataulusta sekä reittioppaasta kouvola.digitransit.fi.

Pahoittelemme tilannetta ja sen aiheuttamaa harmia!

Korjauksia painettuun aikatauluun (talvi 2018-2019)

Talven painettuun aikatauluvihkoon on tullut korjauksia, jotka on korjattu sähköiseen pdf-aikatauluun.

  • s. 52: linjan 90 vuoro klo 13:15 on Kuusankoskella klo 13:55. Vuoro EI aja POKSin kautta.
  • s. 53: Linjan 91 vuoro klo 7:00 EI aja Kymintehtaan kautta.
  • s. 53: Linjan 90 vuoro klo 7:55 ajaa Puistomaan kautta.

Aikatauluvihkot nyt jaossa

Tuoreet aikatauluvihkot ovat saapuneet painosta! Talvikauden 2018-2019 aikataulun voi nyt noutaa Bussimatkatoimistosta, Matkahuollosta ja kaupungin yhteispalvelupisteestä kaupungintalolta. Aikataulut tulevat jakoon myös busseihin sekä viikolla 33 kirjastoihin.

Uuden aikataulun mukainen liikennöinti alkaa huomenna 9.8. Aikataulut ja reitit voi lisäksi tarkistaa aikataulun pdf-versiosta ja reittioppaasta kouvola.digitransit.fi.

Korvaavaa liikennettä Enäjärventien sulkemisesta johtuen 9.8. - 2.9.

Maantie 375 on tien parannustöiden vuoksi osittain suljettu 2.9. saakka, mikä vaikuttaa linjan 61 liikennöintiin alueella Saaramaa - Enäjärvi - Saittara. Linja 61 liikennöidään 9.8.-2.9. välillä Matkakeskus - Hirvelä. Tästä on merkintä aikatauluvihkossa ja reittiopas näyttää linjan vain väliltä Matkakeskus - Hirvelä.

Tarkempaa tietoa poikkeusjärjestelyistä ELY-keskuksen tiedotteessa.

Päivitys 8.8.2018: Enäjärven alueella asuville 2. asteen opiskelijoille järjestetään kutsutaksiyhteys Enäjärveltä Kaipaisiin ja vastaavasti iltapäivisin Kaipiaisista Enäjärvelle. Huom! Yhteys on kutsutaksi, eli ajaa vain tilauksesta. Lisätietoja löydät ELY-keskuksen ohjeistuksesta [pdf, 444 KB].

Joukkoliikenteen talviaikataulut voimaan 9.8.

Kouvolan bussit siirtyvät liikennöimään talviaikataulun mukaisesti torstaina 9.8.2018.

Sähköinen versio aikatauluvihkosta on nyt julkaistu täällä.
Aiheesta tarkemmin tiedotteessa. Tiedotteessa mm. listattu huomioitavaa ja muutoksia talven aikataulukaudelle.

Painettu aikataulu tulee jakoon viikon 32 alussa ensimmäisenä Bussimatkatoimistoon, Matkahuoltoon ja kaupungin yhteispalvelupisteeseen. Aikataulukirja toimitetaan jaettavaksi viikoilla 32 ja 33 myös linja-autoihin ja kirjastoihin. Syksyn aikataulut voi tarkistaa myös reittioppaasta kouvola.digitransit.fi.

Jaalan ja Valkealan asiointitakseissa muutoksia 8.8. alkaen

Jaalan asiointitaksien 1, 19 ja 20 liikennöitsijä vaihtuu 8.8. Uusi liikennöitsijä on Tilaustaksit K. Sydänmaanlakka. Valkealan asiointitaksien osalta esitteitä on päivitetty.

Lue tarkemmin tiedotteesta täältä.

Päivitetyt asiointitaksien esitteet ja reittikartat löytyvät täältä.

Tykkimäen ja Verla-Repoveden linjat sekä palvelulinjat Digitransitissa

Digitransit-reittioppaassa (kouvola.digitransit.fi) on jouduttu vaihtamaan tekniseltä ylläpidolta tulleen ohjeen mukaisesti muutamien linjojen lyhenteet numeerisiksi.

- Aiemmin TYK-lyhenteellä näkyneet Tykkimäen omat vuorot löytyvät reittioppaasta numerolla 120.
- Aiemmin REP-lyhenteellä näkyneet Verla - Repovesi -matkailuvuorot löytyvät reittioppaasta numerolla 195.
- Palvelulinjat on numeroitu reittioppaassa.

Tilanne on parhaillaan selvityksessä.

Pistokadun bussipysäkit poissa käytöstä 26.6.-31.8.

Kouvolan kaupungin ja Kouvolan Vesi Oy:n yhteishanke Marjoniementien jatke -rakennusurakka etenee ja työt ovat edenneet siihen, että Kauppalankadun varressa Pistokadun kohdalla olevat bussipysäkit ovat väliaikaisesti poissa käytöstä.

Korvaavat pysäkit pohjoiseen päin mennessä ovat Kotiharjuntie P ja Kymen lukko P, etelään päin mennessä Kotiharjuntie E ja Kankaan koulu L.

Lue lisää tiedotteesta.


1.6. alkaen asiakaspalvelupisteenä Bussimatkatoimisto

Matkahuolto palvelee Matkakeskuksella joukkoliikenteen asiakaspalvelupisteenä 31.5. saakka, jonka jälkeen 1.6. alkaen asiakaspalvelupisteenä toimii ainoastaan Bussimatkatoimisto osoitteessa Torikatu 2 (45100 Kouvola).

Lue lisää tiedotteesta.

Uusi joukkoliikenteen reittiopas käyttöön

Kouvolan bussien reitti- ja aikataulutiedot löytyvät 4.6.2018 alkaen uudesta reittioppaasta osoitteessa kouvola.digitransit.fi. Uusi reittiopas on jo avoinna, joten kesän aikatauluja ja reittejä voi käydä tarkastelemassa.

Digitransit-reittiopas toimii sujuvasti sekä tietokoneella että mobiilisti. Reittejä voi etsiä oman sijainnin, osoitteen, kohteen nimen tai pysäkin perusteella. Käy testaamassa!

Lue lisää tiedotteesta.

Linja 7 poikkeusreitille 4.6.2018 alkaen

Suoratien ja Haaralankujan katusaneeraus Mäyränkorvessa siirtää linjan 7 poikkeusreitille 4.6.2018 alkaen. Katusaneerauksen vuoksi linja-autot eivät kulje Mäyränkorven ja Kymintehtaan kautta, vaan ajavat suoraan Kuusaantietä.

Lisätietoja ja karttakuva poikkeusreitistä tiedotteessa.

Kehittyvä kaupunkiliikenne -kuntalaiskyselyn tulokset

Viime talvena tehdyn joukkoliikenteen kuntalaiskyselyn tulokset on nyt julkaistu täällä. Keskimääräinen tyytyväisyys joukkoliikennepalveluihin Kouvolassa on 3,2 asteikolla 1-5. Kyselyssä esiin tulleisiin kehityskohteisiin on tartuttu ja niiden parissa työskennellään parhaillaan.

Waltti-matkakortin nettilataus

Waltti-matkakortti ladataan jatkossa Waltti-kaupassa. Waltti-kortit hankitaan toistaiseksi vanhasta verkkokaupasta. Lue lisää Waltti-kauppauudistuksesta!

Waltti-kortinlukija mobiilisovellus

Waltti-asiakkaat voivat ottaa käyttöönsä ilmaisen Waltti-kortinlukija -mobiilisovelluksen, jolla voi kätevästi ja nopeasti tarkastaa Waltti-matkakortin tai kertakortin kaudet, jäljellä olevan arvon, viimeisen arvolipun sekä edelliset matkat.

Voit ladata sovelluksen Google Play-kaupasta. Sovellus toimii NFC toiminnan omaavissa ja Android-käyttöjärjestelmää käyttävissä puhelimissa ja tableteissa. Lue lisää!

Seuraa joukkoliikenneuutisointia Facebookissa! Tykkää Kouvolan busseista osoitteessa www.facebook.com/kouvolanbussit.

Kouvola on henkilöliikenteen risteysasema, josta on rautatieyhteydet neljään ilmansuuntaan. Linja-autoliikennettä hoitavat yksityiset yritykset. Joukkoliikennepalvelutarjonta sisältää juna- ja linja-autovuorojen lisäksi kolme palvelulinjaa sekä 17 asiointitaksia. Erilaiset joukkoliikennepalvelut tavoittavat noin 94 % kaupungin asukkaista.

Joukkoliikenne on miellyttävä ja ympäristöystävällinen kulkumuoto. Kouvola tarjoaa asiakkaalle hyvän valikoiman erilaisia lipputuotteita , jotka tekevät joukkoliikenteestä myös taloudellisesti kilpailukykyisen vaihtoehdon jokapäiväiseen liikkumiseen.


Yhteystiedot

Joukkoliikenteen kehittäminen

Hanna Piispa-Malinen
Joukkoliikennelogistikko
020 615 6635

Pysäkkien vaurio-/puuteilmoitukset
Katupäivystys
020 615 4690

Sähköposti
joukkoliikenne(a)kouvola.fi

Liitetiedostot

Linjakartta - kesä 2018 [pdf, 4 MB]

Joukkoliikenteen kehittämisohjelma [pdf, 3 MB]

Kouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

Tietosuojaselosteemme