+
-+ Tulosta

Joukkoliikenne - Kouvolan bussit

Joukkoliikenne on Kouvolassa hyvä vaihtoehto kaikkeen liikkumiseen. Ajantasaiset aikataulut löydät reittioppaasta kouvola.digitransit.fi sekä aikatauluvihkosta [pdf, 9 MB].

Waltti-matkakorttiin liittyvissä asioissa palvelee Bussimatkatoimisto (Torikatu 2, 45100 Kouvola), puh. 020 710 9705.

AJANKOHTAISTA

Linjat 10, 13 ja 61 palaavat normaaleille reiteilleen torstaina 1.11.

Linjat 10 ja 13 ovat olleet poikkeisreitillä 15.10.-31.10. Tunnelikadun alikulun sulkemisen vuoksi. Linjat pääsevät liikennöimään normaalien reittien ja aikataulujen mukaisesti torstaina 1.11.

Linja 61 on liikennöinyt koko syksyn vain välillä Matkakeskus - Hirvelä tien 375 (Enäjärventie) tiesulun vuoksi. Tiesulku on purettu ja tie on 1.11. alkaen yleisen liikenteen käytössä. Linja 61 alkaa liikennöidä 1.11. alkaen aikataulujulkaisujen mukaista reittiä kokonaisuudessaan Enäjärvelle, Kaipiaisiin ja Saaramaalle saakka. Reittioppaaseen kouvola.digitransit.fi reitti korjaantuu parin päivän sisään.

Korjaus aikatauluvihkoon (Matkakeskus - Koria - Elimäki)

Aikataulukirjassa on virhe sivulla 25 Matkakeskuksen ja Elimäen välisissä vuoroissa! Klo 15:45 Matkakeskukselta lähtevä linjan 40 vuoro on koulupäivävuoro, ei M-P vuoro.

Vuoro on ajettu alkuviikolla ja ajetaan vielä keskiviikkona 24.10. Torstaina 25.10. ja perjantaina 26.10. vuoroa EI AJETA.

Korjaus tehty aikataulukirjan sähköiseen versioon. Pahoittelemme aikataulukirjaan jäänyttä painovirhettä!

Digitransit nyt myös kävelyn ja pyöräilyn reittiopas

Digitransit-reittiopas toimii nyt julkisen liikenteen lisäksi kävelyn ja pyöräilyn reittioppaana. Kulkumuodon voit valita etusivulla kartan vasemman alakulman painikkeesta tai syötettyäsi matkan lähtö- ja päätepisteet. Uudet kävelyn ja pyöräilyn ominaisuudet ovat 1. tuotantovaiheen versioita.

Kannattaa myös tutustua reittioppaan asetuksiin, joista hakutuloksia voi säätää omien kulkutottumusten mukaisiksi.

Kouvolan Digitransit-reittioppaan löydät osoitteesta kouvola.digitransit.fi!

Etelä-Suomen Linjaliikenteen liikenne Kymen Charterline Oy:lle

Savonlinjaan kuuluneen Etelä-Suomen Linjaliikenne Oy:n liikenne on siirtynyt Kymen Charterline Oy:n hoidettavaksi.

Muutos koskee seuraavia aiemmin Etelä-Suomen Linjaliikenteen liikennöimiä linjoja:

 • linja 30
 • linja 59
 • linja 61
 • Kuusankosken palvelulinja Hessu
 • Kouvola - Hamina ja Hamina - Kouvola

Muutoksella ei ole vaikutusta aikatauluihin eikä reitteihin, joten liikennöinti jatkuu entisellään.

Palvelulinja Hessun reitissä ja aikataulussa muutoksia 1.10. alkaen

Kuusankosken terveysaseman vastaanottopalvelu muuttaa lokakuun alussa Katajaharjuun osoitteeseen Puhjontie 17. Kuusankosken alueen palvelulinja Hessun reittiä muutetaan niin, että auto pysähtyy uuden terveysaseman pihassa alkaen 1.10.2018. Samalla aikatauluihin tulee muutoksia.

Lue lisää Hessun muutoksista tiedotteesta.

Palveluliikenteen sivuilta löydät Hessun reitin ja aikataulun 1.10. alkaen. Päivitetyn Hessun esitteen löydät tästä (voimassa 1.10. alkaen).

Parannus arkiaamujen Anjala - Voikkaa -yhteyteen

Maanantaista 17.9. alkaen arkiaamujen liikennöintiin on tehty muutos, jolla helpotetaan Anjalan suunnasta Voikkaan suuntaan kulkevien matkaketjua. Anjalasta klo 6:40 lähtevä linjan 3 vuoro jatkaa Matkakeskukselta klo 7:30 linjan 1 vuorona Voikkaalle. Autonvaihtoa EI siis tarvitse enää tehdä Matkakeskuksella klo 7:30.

Yli 80-vuotiaille kouvolalaisille ilmainen joukkoliikenne 10.9. alkaen

80 vuotta täyttäneet kouvolalaiset pääsevät matkustamaan ilmaiseksi Kouvolan paikallisliikenteen busseissa, palvelulinjojen autoissa ja asiointitakseissa 10.9. alkaen!

Maksuton matkustus edellyttää Waltti-korttia, jolle on ladattu vuoden voimassa oleva seniorin kausituote. Kortin voi noutaa ja ladata Bussimatkatoimistossa (Torikatu 2), noutaessa ikä todistettava kuvallisella henkilöllisyystodistuksella. Korttipohjasta eikä latauksista peritä maksua.

Lue tarkemmin yli 80-vuotiaiden ilmaisesta joukkoliikenteestä tiedotteesta!


Bussivuoro lisää Matkakeskus-POKS -välille

20.8. alkaen lisäämme liikenteeseen linjalle 1 vuoroparin välille Matkakeskus – Kuusankoski – POKS. Auto liikennöi seuraavasti:

M-P
Matkakeskus 7:40
Kuusankoski n 8:00
POKS
8:05
M-P
POKS
8:05
Kuusankoski 8:10
Matkakeskus 8:30

Muutoksia aikatauluissa alkaen 10.8. (linjat 1, 7 ja 12)

Tuoreisiin talviaikatauluihin on tehty palautteen perusteella muutamia muutoksia, joilla vastataan mm. POKSille ja KSAOlle kulkijoiden tarpeisiin. Muutokset ovat voimassa heti 10.8. alkaen ja koskevat linjoja 1, 7 ja 12. Ne päivitetään aikatauluvihkon pdf-versioon mahdollisimman pian ja reittiopas kouvola.digitransit.fi päivittyy muutaman päivän kuluessa.

 • Linjan 7 vuoro Matkakeskukselta klo 8:00 -> uusi lähtöaika klo 7:50. Kuusankoskella ollaan tällöin klo klo 8:15.
 • Linjan 7 vuoro Kuusankoskelta klo 8:25 -> uusi lähtöaika klo 8:15. Matkakeskuksella ollaan tällöin klo 8:40.
 • Linjan 12 ma-pe vuoro Matkakeskukselta klo 7:40 -> uusi lähtöaika klo 7:55. Uusi lähtöaika Sydänmaantieltä on tällöin klo 8:05.
 • Linjan 1 vuoro Voikkaalta klo 15:15 ajaa POKSin kautta. Kuusankoskella ollaan tällöin klo 15:30 ja Matkakeskuksella klo 15:50.
 • Linja 51 (s. 34) vuoro 13:50 Valkealasta, Kustaa III:n tien kautta, vuoro kulkee VT15 kautta ei Virranniemen.

Tarkemmin aikataulumuutoksista tiedotteessa.

Korjauksia painettuun aikatauluun (talvi 2018-2019)

Talven painettuun aikatauluvihkoon on tullut korjauksia, jotka on korjattu sähköiseen pdf-aikatauluun [pdf, 9 MB].

 • s. 52: linjan 90 vuoro klo 13:15 EI aja POKSin kautta.
 • s. 53: Linjan 91 vuoro klo 7:00 EI aja Kymintehtaan kautta.
 • s. 53: Linjan 90 vuoro klo 7:55 ajaa Puistomaan kautta.

Joukkoliikenteen talviaikataulut voimaan 9.8.

Kouvolan bussit siirtyvät liikennöimään talviaikataulun mukaisesti torstaina 9.8.2018.

Sähköinen versio aikatauluvihkosta [pdf, 9 MB] on nyt julkaistu.
Aiheesta tarkemmin tiedotteessa. Tiedotteessa mm. listattu huomioitavaa ja muutoksia talven aikataulukaudelle.

Painettu aikataulu tulee jakoon viikon 32 alussa ensimmäisenä Bussimatkatoimistoon, Matkahuoltoon ja kaupungin yhteispalvelupisteeseen. Aikataulukirja toimitetaan jaettavaksi viikoilla 32 ja 33 myös linja-autoihin ja kirjastoihin. Syksyn aikataulut voi tarkistaa myös reittioppaasta kouvola.digitransit.fi.

Palvelulinjat Digitransitissa

Digitransit-reittioppaassa (kouvola.digitransit.fi) on jouduttu vaihtamaan tekniseltä ylläpidolta tulleen ohjeen mukaisesti muutamien linjojen lyhenteet numeerisiksi.

Palvelulinjat on numeroitu reittioppaassa:

 • P1: 1201
 • P2: 1202
 • P3: 1204
 • P4: 1205
 • Hessu: 1020
 • Anja: 1010

Tilanne on parhaillaan selvityksessä.

Linja 7 poikkeusreitille 4.6.2018 alkaen

Suoratien ja Haaralankujan katusaneeraus Mäyränkorvessa siirtää linjan 7 poikkeusreitille 4.6.2018 alkaen. Katusaneerauksen vuoksi linja-autot eivät kulje Mäyränkorven ja Kymintehtaan kautta, vaan ajavat suoraan Kuusaantietä.

Lisätietoja ja karttakuva poikkeusreitistä tiedotteessa.

Kehittyvä kaupunkiliikenne -kuntalaiskyselyn tulokset

Viime talvena tehdyn joukkoliikenteen kuntalaiskyselyn tulokset on nyt julkaistu täällä. Keskimääräinen tyytyväisyys joukkoliikennepalveluihin Kouvolassa on 3,2 asteikolla 1-5. Kyselyssä esiin tulleisiin kehityskohteisiin on tartuttu ja niiden parissa työskennellään parhaillaan.

Waltti-matkakortin nettilataus

Waltti-matkakortti ladataan jatkossa Waltti-kaupassa. Waltti-kortit hankitaan toistaiseksi vanhasta verkkokaupasta. Lue lisää Waltti-kauppauudistuksesta!

Waltti-kortinlukija mobiilisovellus

Waltti-asiakkaat voivat ottaa käyttöönsä ilmaisen Waltti-kortinlukija -mobiilisovelluksen, jolla voi kätevästi ja nopeasti tarkastaa Waltti-matkakortin tai kertakortin kaudet, jäljellä olevan arvon, viimeisen arvolipun sekä edelliset matkat.

Voit ladata sovelluksen Google Play-kaupasta. Sovellus toimii NFC toiminnan omaavissa ja Android-käyttöjärjestelmää käyttävissä puhelimissa ja tableteissa. Lue lisää!

Seuraa joukkoliikenneuutisointia Facebookissa! Tykkää Kouvolan busseista osoitteessa www.facebook.com/kouvolanbussit.

Kouvola on henkilöliikenteen risteysasema, josta on rautatieyhteydet neljään ilmansuuntaan. Linja-autoliikennettä hoitavat yksityiset yritykset. Joukkoliikennepalvelutarjonta sisältää juna- ja linja-autovuorojen lisäksi kolme palvelulinjaa sekä 17 asiointitaksia. Erilaiset joukkoliikennepalvelut tavoittavat noin 94 % kaupungin asukkaista.

Joukkoliikenne on miellyttävä ja ympäristöystävällinen kulkumuoto. Kouvola tarjoaa asiakkaalle hyvän valikoiman erilaisia lipputuotteita , jotka tekevät joukkoliikenteestä myös taloudellisesti kilpailukykyisen vaihtoehdon jokapäiväiseen liikkumiseen.


Yhteystiedot

Joukkoliikenteen kehittäminen

Antti Pakkanen
Joukkoliikennelogistikko
020 615 6635

Pysäkkien vaurio-/puuteilmoitukset
Katupäivystys
020 615 4690

Sähköposti
joukkoliikenne(a)kouvola.fi

Kouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

Tietosuojaselosteemme