+
-+ Tulosta

Joukkoliikenne - Kouvolan bussit

Joukkoliikenne on Kouvolassa hyvä vaihtoehto kaikkeen liikkumiseen. Ajantasaiset aikataulut löydät reittioppaasta kouvola.digitransit.fi sekä aikatauluvihkosta [pdf, 7 MB].

Waltti-matkakorttiin liittyvissä asioissa palvelee Bussimatkatoimisto (Torikatu 2, 45100 Kouvola), puh. 020 710 9705.

AJANKOHTAISTA

Bussivuoro Repoveden ulkoilu- ja elämyspäiville lauantaina 23.2.

Repoveden ulkoilu- ja elämyspäivät järjestetään 22.-24.2. Ylimääräinen bussivuoro tapahtumaan ajetaan lauantaina 23.2. Tapahtumassa on ohjelmassa perinteisten hiihto- ja kävelyreittien lisäksi mm. koiravaljakkoajelua, lumikenkäilyä, fatbike-pyöriä, pilkintää ja poniajelua.

Katso tarkemmat tiedot ja bussivuoron aikataulut täältä.

Tutustu tapahtuman esitteeseen täältä.

Vaikuta ensi kesän bussiaikatauluihin!

Tulevan kesän liikennöintikauden aikataulujen tarkasteleminen alkaa olla ajankohtaista. Kuulisimme mielellämme matkustajien täsmätoiveita! Kerro siis mistä, mihin ja milloin kulkisit bussilla ensi kesänä.

Emme pysty lupaamaan kaikkien toiveiden täyttämistä, mutta toiveet käydään läpi ja mahdollisuuksia niiden toteuttamiseen selvitetään.

Vastaamaan pääset tästä.

Linjoilla 1, 3 ja 4 myöhäisillan vuoroja viikonloppuisin

Liikkeellä perjantai- ja lauantai-iltaisin? Viikonloppujen myöhäisiltoina kulkee yövuoro linjoilla 1, 3 ja 4. Koko matka ajetaan samalla matalalattiabussilla ilman autonvaihtoja. Yömaksua ei ole käytössä eli kyytiin pääsee normaalein Waltti-hinnoin!

Tarkista tarkemmat aikataulut ja reitit reittioppaasta kouvola.digitransit.fi!

Tutustu uusien kouvola.fi-sivujen testiversioon!

Testiversio Kouvolan uusista nettisivuista on nyt nähtävillä osoitteessa beta.kouvola.fi! Samalla uudistuvat joukkoliikenteen nettisivut, joiden beta-version löydät osoitteesta beta.kouvola.fi/joukkoliikenne. Käy tutkimassa tulevia nettisivuja ja kerro mielipiteesi!

Beta-sivusto ei ole vielä kaikilta osin valmis. Nettisivuja tullaan muokkaamaan ja korjaamaan saadun palautteen perusteella helmikuussa testijakson jälkeen. Annathan palautteesi suoraan beta-version kävijäkyselyyn! Kävijäkysely ilmestyy näkyviin noin 30 sekunnin kuluttua saapuessasi beta.kouvola.fi-osoitteeseen. Halutessasi voit kävijäkyselyn lisäksi laittaa yksinomaan joukkoliikenteen sisältöjä koskevat ajatuksesi sähköpostitse joukkoliikenne(at)kouvola.fi.

Virallisesti uudet nettisivut julkaistaan 5. maaliskuuta.

Lue lisätietoja nettisivu-uudistuksesta tiedotteesta!

Muutoksia Elimäen suunnan liikenteessä sekä päivityksiä aikatauluvihkoon

Kaukoliikenteeseen on tullut muutoksia, jotka vaikuttavat myös Kouvolan sisäiseen paikallisliikenteeseen. Muutoksia on erityisesti Savonlinjan Helsingin suunnan pikavuoroissa, joista on lakkautettu kaikki viikonloppuvuorot ja puolet arkivuoroista. Matkakeskuksen ja Elimäen välille on lisätty Kouvolan kaupungin linjan 4 viikonloppuvuoroja. Lisäksi aikatauluvihkoa on korjattu Kausalan ja Lappeenrannan suuntien liikenteen osalta.

Lue tarkempia tietoja muutoksista tiedotteesta.

Korjatun aikatauluvihkon ja siihen tehdyt korjaukset voit katsoa tästä. 

Kertalipun vaihto-oikeus

Kuljettajalta ostettavan kertalipun vaihto-oikeutta koskevaa ohjeistusta on selkeytetty. Vaihtoaika on vanhaan tapaan 60 minuuttia kertalipun ostohetkestä. Aiemmin vaihto-oikeus on ollut voimassa vain yhdensuuntaisilla matkoilla, mutta nyt vaihdon voi käyttää myös paluumatkaan. Lippu tulee säilyttää matkan ajan ja esittää kuljettajalle bussia vaihtaessa.

MobilePay lisätty maksutavaksi Waltin nettikauppaan

Voit nyt maksaa Waltti-matkakortin latauksesi verkkopankki- ja luottokorttimaksujen ohella helposti MobilePaylla!

Waltti-kauppa löytyy osoitteesta kauppa.waltti.fi.

Lisätietoja MobilePaysta löydät osoitteesta mobilepay.fi.

Kelan koulumatkatuettu Waltti-kortti on nyt mahdollista lisäladata netissä

Voit nyt ladata Waltti-kaupassa myös Kelan koulumatkatuetun Waltti-matkakortin. Lataaminen onnistuu osoitteessa kauppa.waltti.fi. Ensimmäinen tuotteen ostokerta on edelleen tehtävä Bussimatkatoimistossa ja esitettävä lipputuotteeseen oikeuttava ostotodistus. Tämän jälkeen lataaminen on mahdollista netissä, Bussimatkatoimistossa ja busseissa.

Voit ladata netissä aikuisen, nuoren, lapsen, opiskelijan ja 2. asteen opiskelijan 30 päivän kausituotteet sekä arvoa ilman palvelumaksua.

Kouvolan ja Kotkan välille uusi junan ja taksin yhdistävä palvelukokeilu

Junan ja taksin yhdistävä palvelu starttaa Kouvolan ja Kotkan välillä 3.12. Palvelussa tarjotaan aamun ja iltapäivän Kouvolan ja Kotkan välisiltä junayhteyksiltä taksikuljetusta Kotkassa Eagle-talolle ja Xamkin Kotkan kampukselle sekä Kouvolassa Kasarminmäelle, jossa sijaitsee mm. Xamkin Kouvolan kampus.

Tiedotteeseen juna - taksi -palvelusta pääset tästä.

Juna - taksi -palvelun sivustolle pääset tästä.

Digitransit nyt myös kävelyn ja pyöräilyn reittiopas

Digitransit-reittiopas toimii nyt julkisen liikenteen lisäksi kävelyn ja pyöräilyn reittioppaana. Kulkumuodon voit valita etusivulla kartan vasemman alakulman painikkeesta tai syötettyäsi matkan lähtö- ja päätepisteet. Uudet kävelyn ja pyöräilyn ominaisuudet ovat 1. tuotantovaiheen versioita.

Kannattaa myös tutustua reittioppaan asetuksiin, joista hakutuloksia voi säätää omien kulkutottumusten mukaisiksi.

Kouvolan Digitransit-reittioppaan löydät osoitteesta kouvola.digitransit.fi!

Etelä-Suomen Linjaliikenteen liikenne Kymen Charterline Oy:lle

Savonlinjaan kuuluneen Etelä-Suomen Linjaliikenne Oy:n liikenne on siirtynyt Kymen Charterline Oy:n hoidettavaksi.

Muutos koskee seuraavia aiemmin Etelä-Suomen Linjaliikenteen liikennöimiä linjoja:

 • linja 30
 • linja 59
 • linja 61
 • Kuusankosken palvelulinja Hessu
 • Kouvola - Hamina ja Hamina - Kouvola

Muutoksella ei ole vaikutusta aikatauluihin eikä reitteihin, joten liikennöinti jatkuu entisellään.

Palvelulinja Hessun reitissä ja aikataulussa muutoksia 1.10. alkaen

Kuusankosken terveysaseman vastaanottopalvelu muuttaa lokakuun alussa Katajaharjuun osoitteeseen Puhjontie 17. Kuusankosken alueen palvelulinja Hessun reittiä muutetaan niin, että auto pysähtyy uuden terveysaseman pihassa alkaen 1.10.2018. Samalla aikatauluihin tulee muutoksia.

Lue lisää Hessun muutoksista tiedotteesta.

Palveluliikenteen sivuilta löydät Hessun reitin ja aikataulun 1.10. alkaen. Päivitetyn Hessun esitteen löydät tästä (voimassa 1.10. alkaen).

Parannus arkiaamujen Anjala - Voikkaa -yhteyteen

Maanantaista 17.9. alkaen arkiaamujen liikennöintiin on tehty muutos, jolla helpotetaan Anjalan suunnasta Voikkaan suuntaan kulkevien matkaketjua. Anjalasta klo 6:40 lähtevä linjan 3 vuoro jatkaa Matkakeskukselta klo 7:30 linjan 1 vuorona Voikkaalle. Autonvaihtoa EI siis tarvitse enää tehdä Matkakeskuksella klo 7:30.

Yli 80-vuotiaille kouvolalaisille ilmainen joukkoliikenne 10.9. alkaen

80 vuotta täyttäneet kouvolalaiset pääsevät matkustamaan ilmaiseksi Kouvolan paikallisliikenteen busseissa, palvelulinjojen autoissa ja asiointitakseissa 10.9. alkaen!

Maksuton matkustus edellyttää Waltti-korttia, jolle on ladattu vuoden voimassa oleva seniorin kausituote. Kortin voi noutaa ja ladata Bussimatkatoimistossa (Torikatu 2), noutaessa ikä todistettava kuvallisella henkilöllisyystodistuksella. Korttipohjasta eikä latauksista peritä maksua.

Lue tarkemmin yli 80-vuotiaiden ilmaisesta joukkoliikenteestä tiedotteesta!


Bussivuoro lisää Matkakeskus-POKS -välille

20.8. alkaen lisäämme liikenteeseen linjalle 1 vuoroparin välille Matkakeskus – Kuusankoski – POKS. Auto liikennöi seuraavasti:

M-P
Matkakeskus 7:40
Kuusankoski n 8:00
POKS
8:05
M-P
POKS
8:05
Kuusankoski 8:10
Matkakeskus 8:30

Painettuun aikatauluun tehdyt korjaukset (talvi 2018-2019)

Painettuun aikatauluvihkoon on tullut syksyn aikana korjauksia ja muutoksia. Reittiopas kouvola.digitransit.fi sekä sähköinen pdf-aikataulu ovat ajan tasalla.

 • s. 8 ja 41: Linjan 7 vuoro Matkakeskukselta klo 8:00 -> uusi lähtöaika klo 7:50. Kuusankoskella ollaan tällöin klo 8:15.
 • s. 13 ja 41: Linjan 7 vuoro Kuusankoskelta klo 8:25 -> uusi lähtöaika klo 8:15. Matkakeskuksella ollaan tällöin klo 8:40.
 • s. 14: Linjan 1 vuoro Voikkaalta klo 15:15 ajaa POKSin kautta. Kuusankoskella ollaan tällöin klo 15:30 ja Matkakeskuksella klo 15:50.
 • s. 21: Linjan 3 vuoro Anjalasta klo 7:40 ajaa Keltakankaan sairaalan kautta.
 • s. 25: Linjan 40 vuoro Matkakeskukselta klo 15:45 on koulp.-vuoro, ei M-P.
 • s. 34: Linjan 51 vuoro Valkealasta Kustaa III tieltä klo 13:50 ajaa vt 15:n kautta, ei Virranniemen.
 • s. 38: Linjan 51 vuoro Vekaranjärveltä klo 13:20 ajaa Kustaa III tien kautta. Pysähdys Kustaa III tiellä klo 13:50.
 • s. 48: Linjan 12 ma-pe vuoro Matkakeskukselta klo 7:40 -> uusi lähtöaika klo 7:55. Uusi lähtöaika Tornionmäestä Sydänmaantieltä on tällöin klo 8:05.
 • s. 52: Linjan 90 vuoro klo 13:15 EI aja POKSin kautta.
 • s. 53: Linjan 91 vuoro klo 7:00 EI aja Kymintehtaan kautta.
 • s. 53: Linjan 90 vuoro klo 7:55 ajaa Puistomaan kautta.
 • 20.8. alkaen lisätty linjan 1 vuoro välille Matkakeskus – Kuusankoski – POKS. Auto liikennöi M-P seuraavasti: Matkakeskus 7:40 - Kuusankoski 8:00 - POKS 8:05 - Kuusankoski 8:10 - Matkakeskus 8:30
 • Liikennöitsijätietoja muutettu Etelä-Suomen Linjaliikenteestä Kymen Charterlineksi (linjat 30, 59 ja 61, palvelulinja Hessu ja Hamina - Kouvola)

Palvelulinjat Digitransitissa

Digitransit-reittioppaassa (kouvola.digitransit.fi) on jouduttu vaihtamaan tekniseltä ylläpidolta tulleen ohjeen mukaisesti muutamien linjojen lyhenteet numeerisiksi.

Palvelulinjat on numeroitu reittioppaassa:

 • P1: 1201
 • P2: 1202
 • P3: 1204
 • P4: 1205
 • Hessu: 1020
 • Anja: 1010

Tilanne on parhaillaan selvityksessä.

Kehittyvä kaupunkiliikenne -kuntalaiskyselyn tulokset

Viime talvena tehdyn joukkoliikenteen kuntalaiskyselyn tulokset on nyt julkaistu täällä. Keskimääräinen tyytyväisyys joukkoliikennepalveluihin Kouvolassa on 3,2 asteikolla 1-5. Kyselyssä esiin tulleisiin kehityskohteisiin on tartuttu ja niiden parissa työskennellään parhaillaan.

Waltti-matkakortin nettilataus

Waltti-matkakortti ladataan jatkossa Waltti-kaupassa. Waltti-kortit hankitaan toistaiseksi vanhasta verkkokaupasta. Lue lisää Waltti-kauppauudistuksesta!

Waltti-kortinlukija mobiilisovellus

Waltti-asiakkaat voivat ottaa käyttöönsä ilmaisen Waltti-kortinlukija -mobiilisovelluksen, jolla voi kätevästi ja nopeasti tarkastaa Waltti-matkakortin tai kertakortin kaudet, jäljellä olevan arvon, viimeisen arvolipun sekä edelliset matkat.

Voit ladata sovelluksen Google Play-kaupasta. Sovellus toimii NFC toiminnan omaavissa ja Android-käyttöjärjestelmää käyttävissä puhelimissa ja tableteissa. Lue lisää!

Seuraa joukkoliikenneuutisointia Facebookissa! Tykkää Kouvolan busseista osoitteessa www.facebook.com/kouvolanbussit.

Kouvola on henkilöliikenteen risteysasema, josta on rautatieyhteydet neljään ilmansuuntaan. Linja-autoliikennettä hoitavat yksityiset yritykset. Joukkoliikennepalvelutarjonta sisältää juna- ja linja-autovuorojen lisäksi kolme palvelulinjaa sekä 17 asiointitaksia. Erilaiset joukkoliikennepalvelut tavoittavat noin 94 % kaupungin asukkaista.

Joukkoliikenne on miellyttävä ja ympäristöystävällinen kulkumuoto. Kouvola tarjoaa asiakkaalle hyvän valikoiman erilaisia lipputuotteita , jotka tekevät joukkoliikenteestä myös taloudellisesti kilpailukykyisen vaihtoehdon jokapäiväiseen liikkumiseen.


Yhteystiedot

Joukkoliikenteen kehittäminen

Antti Pakkanen
Joukkoliikennelogistikko
020 615 6635

Pysäkkien vaurio-/puuteilmoitukset
Katupäivystys
020 615 4690

Sähköposti
joukkoliikenne(a)kouvola.fi

Kouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

Tietosuojaselosteemme