+
-+ Tulosta
Kouvolan bussit

Joukkoliikenne - Kouvolan bussit

Joukkoliikenne on Kouvolassa hyvä vaihtoehto kaikkeen liikkumiseen. Ajantasaiset aikataulut löydät uudesta reittioppaasta kouvola.digitransit.fi sekä aikatauluvihkosta [pdf, 7 MB]. Myös vanhaa Matkahuollon reittiopasta voi yhä käyttää.

Waltti-matkakorttiin liittyvissä asioissa palvelee Bussimatkatoimisto (Torikatu 2, 45100 Kouvola), puh. 020 710 9705.

AJANKOHTAISTA

Palvelulinja Hessun liikennöitsijä vaihtuu 2.7.

Kuusankosken alueella liikennöivän palvelulinja Hessun liikennöitsijä on 2.7.2018 alkaen Etelä-Suomen Linjaliikenne. Liikennöitsijän vaihtumisen myötä myös puhelinnumero autoon muuttuu 2.7.: uusi puhelinnumero on 040 186 6393. Reitti ja aikataulut säilyvät entisellään.

Lue lisää tiedotteesta.

Viikonloppujen uudet yövuorot

Liikkeellä perjantai- ja lauantai-iltaisin? Viikonloppujen myöhäisiltoja palvelemaan on lisätty uusi pe-la ja la-su välisinä öinä liikennöivä yövuoro! Koko matka ajetaan samalla matalalattiabussilla ilman autonvaihtoja. Vuorot lähtevät Matkakeskukselta pysäkiltä H1. Yömaksua ei ole käytössä, eli kyytiin pääsee normaalein Waltti-hinnoin!

Korjauksia painettuun aikatauluun (kesä 2018)

Painettuun aikatauluvihkoon on tullut korjauksia ja muutoksia, jotka on korjattu sähköiseen pdf-aikatauluun [pdf, 7 MB].

  • s. 50: Elimäen Liikenne ei liikennöi Kouvola - Kausala väliä kesäisin, eli lähtöjä Kausala 7:10 ja Kouvola 16:30 EI liikennöidä.
  • s. 9: linjan 2 lähtö klo 15:15 on Voikkaalta, ei POKSilta. POKSilla auto on n. klo 15:25.
  • s. 6: lisätty 3 kpl linjan 7 lähtöjä: klo 11:00, 18:00 ja 19:00 (näkyvät painetussa aikatauluvihkossa linjan 7 omassa aikataulussa sivulla 28).
  • s. 10: lisätty 3 kpl linjan 7 lähtöjä: klo 11:25, 18:25 ja 19:25 (näkyvät painetussa aikatauluvihkossa linjan 7 omassa aikataulussa sivulla 28).
  • Tuohikotin ja Vekaranjärven sekä Vuohijärven suunnan aikatauluihin (s. 42-47) on lisätty linjanumerot.
  • Liikennöitsijätieto lisätty vuoroille, joissa se ei ollut vielä aikatauluvihkoa painaessa tiedossa.

1.6. alkaen asiakaspalvelupisteenä Bussimatkatoimisto

Matkahuolto palvelee Matkakeskuksella joukkoliikenteen asiakaspalvelupisteenä 31.5. saakka, jonka jälkeen 1.6. alkaen asiakaspalvelupisteenä toimii ainoastaan Bussimatkatoimisto osoitteessa Torikatu 2 (45100 Kouvola). Bussimatkatoimisto on hoitanut joukkoliikenteen asiakaspalvelua Matkahuollon rinnalla 15.5. alkaen.

Lue lisää tiedotteesta.

Uusi joukkoliikenteen reittiopas käyttöön

Kouvolan bussien reitti- ja aikataulutiedot löytyvät 4.6.2018 alkaen uudesta reittioppaasta osoitteessa kouvola.digitransit.fi. Uusi reittiopas on jo avoinna, joten kesän aikatauluja ja reittejä voi käydä tarkastelemassa.

Digitransit-reittiopas toimii sujuvasti sekä tietokoneella että mobiilisti. Reittejä voi etsiä oman sijainnin, osoitteen, kohteen nimen tai pysäkin perusteella. Käy testaamassa!

Lue lisää tiedotteesta.

Joukkoliikenteen palvelut juhannuksena:

Liikennöinti:
To 21.6.
: normaali liikennöinti
Juhannusaatto pe 22.6.: la-vuorot, viimeiset lähdöt lähtevät tasan klo 13:00
Juhannuspäivä la 23.6.: ei liikennöintiä
Su 24.6.: S- ja SS-vuorot

Verla-Repovesi -minibussi liikennöi normaalisti 23.-24.6. aikataulun mukaisesti (ei muutoksia).

Bussimatkatoimisto:
To 21.6.: avoinna normaalisti klo 8:30-17:30
Juhannusaatto pe 22.6.: suljettu

Bussien kesäaikataulut ja uusi linjanumerointi voimaan 4.6. alkaen

Joukkoliikenteen 4.6.2018 voimaan tulevat kesäaikataulut on julkaistu. Uusissa aikatauluissa linjanumerointiin on tehty muutoksia.

Uudet kesäaikataulut ja taulukon uudistetuista linjanumeroista löydät täältä.
Lue tarkemmin aiheesta tiedotteesta!

Aikataulu jaetaan kotitalouksille 15.5. Kouvolan kaupungin tiedotuslehden liitteenä. Lisäksi aikatauluvihko on saatavissa Matkahuollosta, Bussimatkatoimistosta, kirjastoista ja kaupungin yhteispalvelupisteestä viikolla 20.

Linja 7 poikkeusreitille 4.6.2018 alkaen

Suoratien ja Haaralankujan katusaneeraus Mäyränkorvessa siirtää linjan 7 poikkeusreitille 4.6.2018 alkaen. Katusaneerauksen vuoksi linja-autot eivät kulje Mäyränkorven ja Kymintehtaan kautta, vaan ajavat suoraan Kuusaantietä.

Lisätietoja ja karttakuva poikkeusreitistä tiedotteessa.

Kehittyvä kaupunkiliikenne -kuntalaiskyselyn tulokset

Viime talvena tehdyn joukkoliikenteen kuntalaiskyselyn tulokset on nyt julkaistu täällä. Keskimääräinen tyytyväisyys joukkoliikennepalveluihin Kouvolassa on 3,2 asteikolla 1-5. Kyselyssä esiin tulleisiin kehityskohteisiin on tartuttu ja niiden parissa työskennellään parhaillaan.

Waltti-matkakortin nettilataus

Waltti-matkakortti ladataan jatkossa Waltti-kaupassa. Waltti-kortit hankitaan toistaiseksi vanhasta verkkokaupasta. Lue lisää Waltti-kauppauudistuksesta!


Waltti-kortinlukija mobiilisovellus

Waltti-asiakkaat voivat ottaa käyttöönsä ilmaisen Waltti-kortinlukija -mobiilisovelluksen, jolla voi kätevästi ja nopeasti tarkastaa Waltti-matkakortin tai kertakortin kaudet, jäljellä olevan arvon, viimeisen arvolipun sekä edelliset matkat.

Voit ladata sovelluksen Google Play-kaupasta. Sovellus toimii NFC toiminnan omaavissa ja Android-käyttöjärjestelmää käyttävissä puhelimissa ja tableteissa. Lue lisää!

Seuraa joukkoliikenneuutisointia Facebookissa! Tykkää Kouvolan busseista osoitteessa www.facebook.com/kouvolanbussit.

Kouvola on henkilöliikenteen risteysasema, josta on rautatieyhteydet neljään ilmansuuntaan. Linja-autoliikennettä hoitavat yksityiset yritykset. Joukkoliikennepalvelutarjonta sisältää juna- ja linja-autovuorojen lisäksi kolme palvelulinjaa sekä 17 asiointitaksia. Erilaiset joukkoliikennepalvelut tavoittavat noin 94 % kaupungin asukkaista.

Joukkoliikenne on miellyttävä ja ympäristöystävällinen kulkumuoto. Kouvola tarjoaa asiakkaalle hyvän valikoiman erilaisia lipputuotteita , jotka tekevät joukkoliikenteestä myös taloudellisesti kilpailukykyisen vaihtoehdon jokapäiväiseen liikkumiseen.


Yhteystiedot

Joukkoliikenteen kehittäminen

Hanna Piispa-Malinen
Joukkoliikennelogistikko
020 615 6635

Pysäkkien vaurio-/puuteilmoitukset
Katupäivystys
020 615 4690

Sähköposti
joukkoliikenne(a)kouvola.fi

Liitetiedostot

Linjakartta - kesä 2018 [pdf, 4 MB]

Joukkoliikenteen kehittämisohjelma [pdf, 3 MB]

Kouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

Tietosuojaselosteemme