+
-+ Tulosta
Kouvolan bussit

Joukkoliikenne - Kouvolan bussit

Joukkoliikenne on Kouvolassa hyvä vaihtoehto kaikkeen liikkumiseen. Katso kolme hyvää syytä valita linja-auto. Ajantasaiset aikataulut löydät Matkahuollon sivuilta.

Waltti-matkakorttiin liittyvissä asioissa palvelee Matkahuollon asiakaspalvelu puh. 020 710 5145.

AJANKOHTAISTA

Vapun liikennöinti

Vappuaatto ma 30.4.
ajetaan normaalit arkivuorot, mutta EI koulupäivävuoroja (koulp.)

Vappupäivä 1.5.
ajetaan sunnuntaivuorot (S- ja SS-vuorot)

Helatorstain liikennöinti

Helatorstaina 10.5. ajetaan sunnuntaivuorot (ei SS-vuoroja)

Kehittyvä kaupunkiliikenne -kuntalaiskyselyn tulokset

Viime talvena tehdyn joukkoliikenteen kuntalaiskyselyn tulokset on nyt julkaistu täällä. Keskimääräinen tyytyväisyys joukkoliikennepalveluihin Kouvolassa on 3,2 asteikolla 1-5. Kyselyssä esiin tulleisiin kehityskohteisiin on tartuttu ja niiden parissa työskennellään parhaillaan.

Waltti-matkakortin nettilataus

Waltti-matkakortti ladataan jatkossa Waltti-kaupassa. Waltti-kortit hankitaan toistaiseksi vanhasta verkkokaupasta. Lue lisää Waltti-kauppauudistuksesta!


Muutoksia

Pikavuoroliikenteessä on muutoksia, jotka astuvat voimaan Savonlinja-yhtiöilllä ja Paunu Oy:llä 1.1.2018 alkaen ja Pohjolan Liikenteellä 8.1.2018 alkaen. Vuorot ja lippujen hinnat kannattaa tarkistaa Matkahuollon sivuilta.

Myllykoski–Matkakeskus -välillä käytössä lisäautot seuraavilla vuoroilla:

  • klo 7:10 normaali vuoroauto ajaa vakio reitin Saviniemen kautta, lisäauto ajaa keskustasta suoraan rantatietä pitkin Matkakeskukselle
  • klo 8:10 molemmat autot on ajavat samaa reittiä Saviniemen kautta Matkakeskukselle.

Talviaikataulut voimaan 9.8.2017

Kouvolan bussit kulkevat talviaikataulujen [pdf, 5 MB] mukaan 9.8.2017–3.6.2018. Painettu aikataulu on nyt jaossa, mutta siihen on tehty muutama korjaus, sähköiseen aikatauluun nämä on korjattu:

  • Sivulla 55, aikataulussa Kaipiainen – Utti – Kouvola lähtö 9:10 Savero ajopäivät ovat koulup, ei M-P.
  • virhe s.12. Myllykosken ajan pitäisi olla 8:35. Keltakankaan sairaalan kohdalla X (ajaa Sairaalantietä, mutta ei käy sairaalan pihassa).
  • Vuoro 6:05 Anjala–6:25 Myllykoski–6:45 Kouvola ajetaan M–P (aikataulussa merkitty ajettavaksi vain koulupäivinä).
  • virhe s. 68: klo 7.05 Kausala-Kouvola vuoron ajopäivät on koulp (ei M-P) Huom!
  • Talviaikataulussa muutos linjan 9 reitissä, bussi kulkee Rekolan ja Mäkikylän lenkin jälkeen POKSiin Naukion kautta aamun ja iltapäivän vuoroilla. Muutos astuu voimaan 9.8.2017.
  • HUOM! Anlajankosken Linjan vanha reitti [pdf, 151 KB] ja aikataulu korvataan uudella Oravakorven kautta ajavalla reitillä [pdf, 149 KB] ja aikataululla keskiviikosta 20.9. alkaen! (Aikataulun s. 64, koululinja)

Hessu ja Anja-palvelulinjojen muutokset astuvat myös voimaan 9.8.2017.

Liikennöinti välillä Matkakeskus–Voikoski alkoi viikolla 34

Liikennöinti välillä Matkakeskus – Vuohijärvi – Hillosensalmi – Voikoski alkoi viikolla 34, bussi ajaa tiistaisin ja torstaisin, katso aikataulu!

Waltti-kortin voi ladata nyt netissä

Nettilataajat huomio! Valitkaa kausituotteita ladattaessa aina molemmat vyöhykkeet A ja B. Eri käyttäjäryhmien kausilipputuotteet ovat saman hintaisia riippumatta vyöhykkeiden määrästä. Tämä mahdollistaa matkustamisen koko Kouvolan alueella. Lisätietoja nettilatauksesta ja nettipalvelun käyttöohjeet löydät Liput ja hinnat -sivulta.

Waltti-kortinlukija mobiilisovellus

Waltti-asiakkaat voivat ottaa käyttöönsä ilmaisen Waltti-kortinlukija -mobiilisovelluksen, jolla voi kätevästi ja nopeasti tarkastaa Waltti-matkakortin tai kertakortin kaudet, jäljellä olevan arvon, viimeisen arvolipun sekä edelliset matkat.

Voit ladata sovelluksen Google Play-kaupasta. Sovellus toimii NFC toiminnan omaavissa ja Android-käyttöjärjestelmää käyttävissä puhelimissa ja tableteissa. Lue lisää!

2. asteen opiskelijoille uusi 36 € -hintainen bussikortti

Kouvolalaiset 2. asteen opiskelijat matkustavat tulevana lukuvuotena aiempaa edullisemmin. 36 € hintaisen bussikortin voi ostaa Matkahuollosta ostotodistusta vastaan. Lisätietoja "Liput ja hinnat" -osiossa.

Seuraa joukkoliikenneuutisointia Facebookissa! Tykkää Kouvolan busseista osoitteessa www.facebook.com/kouvolanbussit.

Kouvola on henkilöliikenteen risteysasema, josta on rautatieyhteydet neljään ilmansuuntaan. Linja-autoliikennettä hoitavat yksityiset yritykset. Joukkoliikennepalvelutarjonta sisältää juna- ja linja-autovuorojen lisäksi kolme palvelulinjaa sekä 17 asiointitaksia. Erilaiset joukkoliikennepalvelut tavoittavat noin 94 % kaupungin asukkaista.

Joukkoliikenne on miellyttävä ja ympäristöystävällinen kulkumuoto. Kouvola tarjoaa asiakkaalle hyvän valikoiman erilaisia lipputuotteita , jotka tekevät joukkoliikenteestä myös taloudellisesti kilpailukykyisen vaihtoehdon jokapäiväiseen liikkumiseen.

Juna- ja linja-autolippujen myynti Matkakeskus, Hallituskatu 3


Tarkista aikataulut osoitteesta http://www.matkahuolto.fi/

Yhteystiedot

Joukkoliikenteen kehittäminen

Hanna Piispa-Malinen
Joukkoliikennelogistikko
020 615 6635

Pysäkkien vaurio-/puuteilmoitukset
Katupäivystys
020 615 4690

Sähköposti
joukkoliikenne(a)kouvola.fi