+
-+ Tulosta
Kouvolan bussit

Joukkoliikenne - Kouvolan bussit

Joukkoliikenne on Kouvolassa hyvä vaihtoehto kaikkeen liikkumiseen. Katso kolme hyvää syytä valita linja-auto. Ajantasaiset aikataulut löydät Matkahuollon sivuilta.

Waltti-matkakorttiin liittyvissä asioissa palvelee Matkahuollon asiakaspalvelu puh. 020 710 5145.

AJANKOHTAISTA

Waltin käyttökatko to 24.5. klo 22:00 alkaen

Waltti-lippujärjestelmässä on käyttökatko torstaina 24.5. klo 22:00 alkaen Waltin versiopäivityksen vuoksi. Katkon kestoksi on arvioitu noin kaksi tuntia. Katkon aikana molemmat verkkokaupat ovat poissa käytöstä.

Pahoittelemme katkoksesta mahdollisesti aiheutuvaa haittaa.

Bussien kesäaikataulut ja uusi linjanumerointi voimaan 4.6. alkaen

Joukkoliikenteen 4.6.2018 voimaan tulevat kesäaikataulut on julkaistu. Uusissa aikatauluissa linjanumerointiin on tehty muutoksia.

Uudet kesäaikataulut ja taulukon uudistetuista linjanumeroista löydät täältä.
Lue tarkemmin aiheesta tiedotteesta!

Aikataulu jaetaan kotitalouksille 15.5. Kouvolan kaupungin tiedotuslehden liitteenä. Lisäksi aikatauluvihko on saatavissa Matkahuollosta, Bussimatkatoimistosta, kirjastoista ja kaupungin yhteispalvelupisteestä viikolla 20.

Linja 7 poikkeusreitille 4.6.2018 alkaen

Suoratien ja Haaralankujan katusaneeraus Mäyränkorvessa siirtää linjan 7 poikkeusreitille 4.6.2018 alkaen. Katusaneerauksen vuoksi linja-autot eivät kulje Mäyränkorven ja Kymintehtaan kautta, vaan ajavat suoraan Kuusaantietä.

Lisätietoja ja karttakuva poikkeusreitistä tiedotteessa.

Muutoksia linjojen 10E ja 10L loppukevään vuorotarjonnassa

Linjoilla 10E ja 10L on vuoroja, jotka ajetaan vain aikavälillä 1.10.-30.4. Loppukevään aikana EI siis ajeta seuraavia vuoroja:

Matkakeskukselta:
10E: ma-pe klo 21:40, la klo 22:00
10L: ma-pe klo 6:00, 17:40 ja 22:10, la klo 22:20

Eskolanmäeltä:
10E: ma-pe klo 21:45, la klo 22:05

Lehtomäeltä:
10L: ma-pe klo 6:10, 17:50 ja 22:20, la klo 22:30

Pois jäävät vuorot on merkitty aikataulujulkaisuihin. Vuorot palaavat jälleen kesäaikataulukaudelle 4.6. alkaen.

Joukkoliikenteen asiakaspalvelupiste vaihtuu

Bussimatkatoimisto aloittaa tiistaina 15.5.2018 Kouvolan joukkoliikenteen asiakaspalvelupisteenä osoitteessa Torikatu 2 (45100 Kouvola). Matkahuolto palvelee Matkakeskuksella 31.5.2018 saakka. Lue lisää tiedotteesta.

Kehittyvä kaupunkiliikenne -kuntalaiskyselyn tulokset

Viime talvena tehdyn joukkoliikenteen kuntalaiskyselyn tulokset on nyt julkaistu täällä. Keskimääräinen tyytyväisyys joukkoliikennepalveluihin Kouvolassa on 3,2 asteikolla 1-5. Kyselyssä esiin tulleisiin kehityskohteisiin on tartuttu ja niiden parissa työskennellään parhaillaan.

Waltti-matkakortin nettilataus

Waltti-matkakortti ladataan jatkossa Waltti-kaupassa. Waltti-kortit hankitaan toistaiseksi vanhasta verkkokaupasta. Lue lisää Waltti-kauppauudistuksesta!


Muutoksia

Pikavuoroliikenteessä on muutoksia, jotka astuvat voimaan Savonlinja-yhtiöilllä ja Paunu Oy:llä 1.1.2018 alkaen ja Pohjolan Liikenteellä 8.1.2018 alkaen. Vuorot ja lippujen hinnat kannattaa tarkistaa Matkahuollon sivuilta.

Myllykoski–Matkakeskus -välillä käytössä lisäautot seuraavilla vuoroilla:

  • klo 7:10 normaali vuoroauto ajaa vakio reitin Saviniemen kautta, lisäauto ajaa keskustasta suoraan rantatietä pitkin Matkakeskukselle
  • klo 8:10 molemmat autot on ajavat samaa reittiä Saviniemen kautta Matkakeskukselle.

Talviaikataulut voimaan 9.8.2017

Kouvolan bussit kulkevat talviaikataulujen [pdf, 5 MB] mukaan 9.8.2017–3.6.2018. Painettu aikataulu on nyt jaossa, mutta siihen on tehty muutama korjaus, sähköiseen aikatauluun nämä on korjattu:

  • Sivulla 55, aikataulussa Kaipiainen – Utti – Kouvola lähtö 9:10 Savero ajopäivät ovat koulup, ei M-P.
  • virhe s.12. Myllykosken ajan pitäisi olla 8:35. Keltakankaan sairaalan kohdalla X (ajaa Sairaalantietä, mutta ei käy sairaalan pihassa).
  • Vuoro 6:05 Anjala–6:25 Myllykoski–6:45 Kouvola ajetaan M–P (aikataulussa merkitty ajettavaksi vain koulupäivinä).
  • virhe s. 68: klo 7.05 Kausala-Kouvola vuoron ajopäivät on koulp (ei M-P) Huom!
  • Talviaikataulussa muutos linjan 9 reitissä, bussi kulkee Rekolan ja Mäkikylän lenkin jälkeen POKSiin Naukion kautta aamun ja iltapäivän vuoroilla. Muutos astuu voimaan 9.8.2017.
  • HUOM! Anlajankosken Linjan vanha reitti [pdf, 151 KB] ja aikataulu korvataan uudella Oravakorven kautta ajavalla reitillä [pdf, 149 KB] ja aikataululla keskiviikosta 20.9. alkaen! (Aikataulun s. 64, koululinja)

Hessu ja Anja-palvelulinjojen muutokset astuvat myös voimaan 9.8.2017.

Liikennöinti välillä Matkakeskus–Voikoski alkoi viikolla 34

Liikennöinti välillä Matkakeskus – Vuohijärvi – Hillosensalmi – Voikoski alkoi viikolla 34, bussi ajaa tiistaisin ja torstaisin, katso aikataulu!

Waltti-kortin voi ladata nyt netissä

Nettilataajat huomio! Valitkaa kausituotteita ladattaessa aina molemmat vyöhykkeet A ja B. Eri käyttäjäryhmien kausilipputuotteet ovat saman hintaisia riippumatta vyöhykkeiden määrästä. Tämä mahdollistaa matkustamisen koko Kouvolan alueella. Lisätietoja nettilatauksesta ja nettipalvelun käyttöohjeet löydät Liput ja hinnat -sivulta.

Waltti-kortinlukija mobiilisovellus

Waltti-asiakkaat voivat ottaa käyttöönsä ilmaisen Waltti-kortinlukija -mobiilisovelluksen, jolla voi kätevästi ja nopeasti tarkastaa Waltti-matkakortin tai kertakortin kaudet, jäljellä olevan arvon, viimeisen arvolipun sekä edelliset matkat.

Voit ladata sovelluksen Google Play-kaupasta. Sovellus toimii NFC toiminnan omaavissa ja Android-käyttöjärjestelmää käyttävissä puhelimissa ja tableteissa. Lue lisää!

2. asteen opiskelijoille uusi 36 € -hintainen bussikortti

Kouvolalaiset 2. asteen opiskelijat matkustavat tulevana lukuvuotena aiempaa edullisemmin. 36 € hintaisen bussikortin voi ostaa Matkahuollosta ostotodistusta vastaan. Lisätietoja "Liput ja hinnat" -osiossa.

Seuraa joukkoliikenneuutisointia Facebookissa! Tykkää Kouvolan busseista osoitteessa www.facebook.com/kouvolanbussit.

Kouvola on henkilöliikenteen risteysasema, josta on rautatieyhteydet neljään ilmansuuntaan. Linja-autoliikennettä hoitavat yksityiset yritykset. Joukkoliikennepalvelutarjonta sisältää juna- ja linja-autovuorojen lisäksi kolme palvelulinjaa sekä 17 asiointitaksia. Erilaiset joukkoliikennepalvelut tavoittavat noin 94 % kaupungin asukkaista.

Joukkoliikenne on miellyttävä ja ympäristöystävällinen kulkumuoto. Kouvola tarjoaa asiakkaalle hyvän valikoiman erilaisia lipputuotteita , jotka tekevät joukkoliikenteestä myös taloudellisesti kilpailukykyisen vaihtoehdon jokapäiväiseen liikkumiseen.

Juna- ja linja-autolippujen myynti Matkakeskus, Hallituskatu 3


Tarkista aikataulut osoitteesta http://www.matkahuolto.fi/

Yhteystiedot

Joukkoliikenteen kehittäminen

Hanna Piispa-Malinen
Joukkoliikennelogistikko
020 615 6635

Pysäkkien vaurio-/puuteilmoitukset
Katupäivystys
020 615 4690

Sähköposti
joukkoliikenne(a)kouvola.fi