Valotaidetyöpajat kutsuvat nuoria taiteentekijöiksi Lux Like Kouvola -tapahtumaan

Mistä Kouvolan nuoret unelmoivat? Vision Facade on kollektiivinen valomaalaus, joka kokoaa nuorten kuvittamia ja kirjoittamia unelmia. Unelmia kootaan kaikille nuorille avoimissa taidetyöpajoissa lokakuussa. Yhdessä työstetty valotaideteos esitetään osana marraskuista Lux Like Kouvola -valotaidetapahtumaa.

Lux Like Kouvola on vuosittainen valotaidetapahtuma Kouvolassa. Tapahtumaan haetaan nuoria taiteentekijöiksi lokakuussa järjestettävään kaksipäiväiseen työpajaan. Työpajoja vetää taiteilija ja valosuunnittelija Mia Erlin.

Kaikille yli 12-vuotiaille suunnatut ilmaiset työpajat järjestetään NuPa NuortenPaikassa (Kouvolankatu 28) pe 14.10.2022 klo 16–19 ja la 15.10 klo 14–17. Työpajoihin voi osallistua molempina päivinä tai vain toisena. Työpajaan ei tarvitse ilmoittautua etukäteen.

Taideteoksen teemana on nuorten unelmat ja se toteutetaan sekatekniikalla. Työpajassa tuodaan nuorten haaveet ja unelmat näkyvään muotoon yhteiseksi valomaalaukseksi käyttäen maaleja, kyniä, kuvia, tekstejä ym. materiaaleja. Työpajan keskiössä on omien haaveiden selkiyttämisen lisäksi yhdessä tekeminen ja yhteisöllisyys. Työpajan jälkeen kuvista koostetaan digitaalinen kollaasi.

Yhdessä luotu valotaideteos ”Vision Facade” heijastetaan suurkuvaprojisointina Kouvolatalon seinään päivittäin Lux Like Kouvola -valotaidetapahtumassa 3.–6.11.2022 klo 17–21. Teoksen luontiin osallistuneet nuoret pääsevät kutsuvieraina tapahtuman avajaisiin 4.11.

Taiteilija ja valosuunnittelija Mia Erlin työskentelee valon, eri materiaalien, äänen sekä installaatiotaiteen parissa. Hän on tehnyt pysyviä julkisia valoteoksia kaupunkitilaan, sekä työskennellyt valo- ja äänisuunnittelijana teatteri- ja tanssitaiteen kentällä.

Lisätietoja:

Lux Like Kouvola -valotaidetapahtuma – Kouvolan kaupunki

kulttuurituottaja Helena Jetsu, puh. 020 615 7420, helena.jetsu@kouvola.fi

Sivun alkuun