Useamman joukkueen turnauksia ei voi tänä vuonna järjestää kaupungin liikuntapaikoissa

Suositus ei koske yksittäisiä kahden joukkueen välisiä pelejä – niitä voi edelleen järjestää. Turnausmatkoja muille paikkakunnille Kymenlaakson sisällä tai ulkopuolella useamman joukkueen turnauksiin toivotaan vältettävän. Kaupunki pyytää Kouvolan urheiluseuroja omassa viestinnässään vahvasti kannustamaan tai jopa edellyttämään maskin käyttöä urheilutapahtumissa.

Tämän syksyn aikana urheilutapahtumissa on todettu useita korona-altistuksia ja niistä on lähtenyt myös tartuntaketjuja eri puolilla Suomea. Altistukset ja joukkotartunnat ovat liittyneet erityisesti sisätiloissa järjestettävään joukkueurheiluun.

Erityisen riskialttiita ovat turnaukset, joissa yksi joukkue pelaa useampaa joukkuetta vastaan saman päivän aikana. Jos jossain joukkueessa todetaan myöhemmin yksikin koronapositiivinen pelaaja, on altistus tai pahimmillaan tartuntaketju siirtynyt tästä turnauksesta useampaan eri kaupunkiin.

Juniorijoukkueiden kohdalla altistukset ja joukkotartunnat vaikuttavat nopeasti myös kouluihin, sillä yhdessä joukkueessa voi olla pelaajia useasta eri koulusta. Vaikutus paikkakunnilla voi kasvaa hyvin laajaksi. Koulualtistukset aiheuttavat pahimmillaan useiden kymmenin henkilöiden karanteeneja ja etäopetuksia isolle joukolle oppilaita.

Kaupungin omistamissa liikuntapaikoissa ei voi järjestää useamman joukkueen turnauksia vuoden loppuun asti

Kymsote tartuntatautiviranomaiset ovat 7.10.2020 antaneet suosituksen, jonka mukaan urheiluturnauksen järjestämisestä suositellaan Kymenlaaksossa pidättäytymään vuoden loppuun asti, mikäli näihin olisi tulossa joukkueita useammalta paikkakunnalta. Kymsoten tiedote asiasta on täällä.

Kouvolan kaupunki noudattaa toiminnassaan tartuntatautiviranomaisten suosituksia. Kaupungin valmiusryhmä on 8.10.2020 kokouksessaan käsitellyt Kymsoten suosituksen, ja päättänyt, että kaupungin omistamissa liikuntapaikoissa ei voi järjestää useamman joukkueen turnauksia vuoden loppuun asti.

Tarkennukset:

  • Suositus koskee turnauksia, joissa saman päivän aikana useampi joukkue pelaa toisiaan vastaan.
  • Suositus ei koske yksittäisiä kahden joukkueen välisiä pelejä – niitä voi edelleen järjestää.
  • Samana päivänä voi pelata useamman kahden joukkueen välisen pelin samassa tilassa, mikäli pelien välissä edellisen pelin yleisö ja pelaajat poistuvat tilasta ennen kuin seuraavan saapuvat, eli yleisön ja pelaajien välillä ei tule kohtaamisia.

Myös turnausmatkoja muille paikkakunnille Kymenlaakson sisällä tai ulkopuolella useamman joukkueen turnauksiin toivotaan vältettävän. Ne voivat olla iso riski epidemian leviämiselle Kouvolaan. Epidemiatilanne vaihtelee eri paikkakunnilla hyvin nopeasti.

Seurojen toivotaan edellyttämään maskin käyttöä

Kymsote antoi 7.10.2020 myös vahvan suosituksen, jonka mukaan kaikissa yli 50 hengen tapahtumissa (sisällä tai ulkona) suositellaan käytettäväksi kasvomaskia. Kaupunki tai terveydenhuolto ei voi määrätä maskipakkoa. Pyydämme kuitenkin Kouvolan urheiluseuroja omassa viestinnässään vahvasti kannustamaan tai jopa edellyttämään maskin käyttöä järjestämissänne urheilutapahtumissa.

Koronatilanne on tällä hetkellä Kouvolassa hyvin rauhallinen. Jos saamme pidettyä koronan kurissa jatkossakin näillä ennaltaehkäisevillä toimenpiteillä, voidaan kahden välisiä pelejä ja harjoittelua jatkaa syksyn ajan. Pahimmassa tapauksessa jos korona lähtee leviämään alueella, joudutaan taas sulkemaan kaikki tilat ja paikat, ja se ei varmasti ole kenenkään etu. Yritetään siis ennaltaehkäistä ongelmat mahdollisuuksien mukaan, niin syksystä tulisi parempi kaikille.

Kouvolassa voimassa olevat koronaan liittyvät ohjeet ja rajoitukset voitte tarkistaa aina ajan tasalla kaupungin nettisivuilta.


Lisätietoja:


Turvallisuuspäällikkö Johanna Franzén

johanna.franzen@kouvola.fi

Puh. 020 615 9019

Sivun alkuun