Tupakanmyynti ja valvontamaksut 2020 Kouvolassa ja Iitissä

Tupakkatuotteiden ja nikotiinivalmisteiden vuosittaiset valvontamaksut laskutetaan normaalisti luvan ollessa voimassa. Kouvolan terveysvalvonta on tehnyt muutoksia laskutuksen aikatauluun ravitsemisliikkeiden jouduttua rajoittamaan toimintaansa.

Vuoden 2020 valvontamaksut

Tupakkatuotteiden ja nikotiinivalmisteiden vuosittaiset valvontamaksut kuluvalta vuodelta on aiemmin ilmoitettu laskutettavaksi Kouvolassa ja Iitissä huhtikuussa 2020. Koronavirustilanne on joillekin toiminnanharjoittajille, kuten koko yhteiskunnalle, valitettava ja poikkeuksellinen. Tästä syystä Kouvolan terveysvalvonta on muuttanut valvontamaksujen ajankohtaa joidenkin myyjien osalta.

Muutokset valvontamaksujen ajankohtiin

Kouvolan terveysvalvonta on päättänyt aiemmasta valvontamaksun laskutusajankohtailmoituksestaan poiketen, että ravitsemisliikkeiden jouduttua rajoittamaan toimintaansa, on taloudellisten perusteiden vuoksi em. myyntipaikkojen (Ravintolat, kahvilat, pubit ym. ) laskutus siirretty syksylle 2020.

Huhtikuussa 2020 laskutetaan vain elintarvikemyymälät ja kioskit eli myyntipaikat, joiden aukioloa ei koronavirustilanteen vuoksi rajoiteta.

Jos valvontamaksujen perintään tulee poikkeusolojen johdosta poikkeuksia, niistä päättävät valtioneuvosto tai valtiokonttori. Tällä hetkellä tällaisia poikkeuksia ei ole tiedossa.

Lisätietoja

Lisätietoja Kouvolan ja Iitin alueella tupakan ja nikotiinivalmisteiden myyntiluvan laskutusasiaan saa Kouvolan kaupungin terveysvalvonnasta.

Sivun alkuun