Talvilomalla on tarjolla reppuretkiä, perhepäiviä, kulttuurielämyksiä ja punaisia poskia

Kouvolan kaupungin palvelut tarjoavat monipuolista tekemistä talvilomaa viikolla 9 viettäville lapsille, nuorille ja perheille.

Perhepuuhailua alle kouluikäisille

Kuovin perhepuisto on talvilomaviikolla avoinna kaikille perheille ma, ti ja pe 9-16, ke 9-12 ja to 9-18. Talvilomaviikolla on lisäksi isien ja lasten ilta ke klo 17-18.30.

Avoin varhaiskasvatus järjestää perhepäiviä, perheliikuntaa ja -ulkoilua myös Kuusankosken kohtaamispaikassa, Keltakankaan perhekeskuksessa, Korian perhekeskuksessa, Napan koululla sekä Jaalan Raitilla. Katson talvilomaviikon ohjelma hiihtolomaviikko 2023 (kouvola.fi)

Posket punaisiksi ulkona tai sisällä liikkuen

 • Maanantaina 27.2. klo 10–12 Valkealatalolla maksuton sisäseikkailurata (alle 5-v. aikuisen kanssa). Käynti parkkipaikan puoleisesta alaovesta.
 • Maanantaina 27.2. klo 17–18 ja klo 18–19 Valkealatalolla seinäkiipeilykokeilu. Hinta 5 €, maksu käteisellä paikan päällä. Kiipeilyttäjänä Kiipeilykerho Kiila. Mukaan mahtuu 15 nopeinta ilmoittautujaa / vuoro. Ilmoittautuminen: Seinäkiipeilykokeilu (webropolsurveys.com)
 • Tiistaina 28.2. klo 10–12 Harjunmäellä Valkealassa maksuton Kääkin ulkorieha. Mäen laskua ja hiihtelyä liikuntamaskotti Kääkin kanssa. Omat talviurheiluvarusteet mukaan. Grillausmahdollisuus laavulla omin eväin. Säävaraus.
 • Keskiviikkona 1.3. klo 9.30–11.00 Kuusankosken hiihtomaassa Sami Hyypiä areenan vieressä ulkoilua Kääkin seurassa. Mahdollisuus hiihtää ja laskea mäkeä. Omat varusteet mukaan.
 • Torstaina 2.3. reppuretki Kalalammelle klo 9.30–11.30. Lähtö Kuovin perhepuistosta klo 9.30. Grillausmahdollisuus omin eväin.
 • 28.2.–1.3. maksuttomia palloilu- ja liikuntavuoroja perheille Kuusankosken Urheilutalon palloilusaliin klo 9–14 (yksi varaus/ryhmä). Palloilusali on jaettu kolmeen lohkoon. Vuorojen varaus Lasten liikunta – Kouvolan kaupunki.
 • 1.–2.3. Kuusankosken uimahallissa Wibit-rata klo 10–15 alle 10-vuotiaat ja klo 15–19 yli 10-vuotiaat. Wibit Aqua Track on ilmatäytteinen vesiesterata, joka on uimahallimaksulla asiakkaiden käytössä.
 • Perjantaina 3.3. Lasten Free Friday eli alle 18-vuotiaat uimaan maksutta Inkeroisten, Kuusankosken ja Urheilupuiston uimahalleihin. Aukioloajat: Uimahallit – Kouvolan kaupunki
 • Kaupungin ylläpitämät hiihtoladut ja luistelukentät palvelevat ympäri kaupunkia. Hiihtolatujen ja ulkojäiden päivittäinen kunnossapitotilanne: Fluent Outdoors – Kouvola (fluentprogress.fi)
 • Maksuttomat yleisöluisteluvuorot jäähalleissa: Yleisövuorot – Kouvolan kaupunki

Retropelipäivässä pelataan pelejä eri vuosikymmeniltä

Lauantaina 4.3. Retropelipäivässä Kouvolan pääkirjastossa lautapelejä eri vuosikymmeniltä klo 10-15. Pelaamaan voi tulla yksin, kaksin tai vaikka koko perheen voimin. Mukana menossa myös paikallinen Hopeakuula Arcade, jonka flipperi on vapaasti pelattavissa. Pelikilpailu, pelikirppis ja lisäksi yllätysohjelmaa. Mahdollisuus tutustua muihin pelaajiin ja peliharrastajiin. Kirjastokahvila Lusikka avoinna. Tiesitkö, että Kouvolan kirjastoista voi myös lainata lautapelejä? Lisätietoja: Tulevat tapahtumat – Kyyti-Finna

Kulttuurielämyksiä Poikilo-museoissa ja musiikin taikaa talvisessa puistossa

 • Perjantaina 24.2. vietetään Kouvolan taidemuseossa Pehmolelujen yötä. Oman pehmolelun voi tuoda museokauppaan perjantaina klo 17–18, jolloin taidemuseoon ja kaupunginmuseoon on vapaa pääsy. Pehmolelut seikkailevat museossa yön ja ovat noudettavissa lauantaina museon avauduttua klo 12.
  Pehmolelujen yö 24.2. – Poikilo
 • Lauantaina 25.2. klo 13 taidemuseossa esiintyy lastenmusiikkiorkesteri Jee Jee. Konsertti sisältyy museon pääsymaksuun. Alle 18-vuotiaat vapaa pääsy. Lastenmusiikkiorkesteri Jee Jee taidemuseossa – Poikilo
 • Taidemuseo Poikilossa Überhund – Taiteen kiehtovat koiratnostaa koirat katseen kohteeksi ja pääosaan. Überhund – Taiteen kiehtovat koirat – Poikilo
 • Kaupunginmuseo Poikilossa pääsee tutustumaanKoko Kouvolan Teatteri -näyttelyyn, joka kertoo Kouvolan teatterin historiasta sekä teatterin tekemisestä. Koko Kouvolan Teatteri – Poikilo
 • Poikilo-galleriassa on esillä Anu Hedborgin valokuvataidenäyttely, Sydänvarjo. Poikilo-galleriaan on vapaa pääsy. Poikilo-galleria – Poikilo
 • KOUTA-galleriassa25.2. asti Ilai Elias Lehdon Hämärän hitusia, tekstiiliveistoksia ja seinäkankaita sekä 28.2. alkaen Tuomas Korkalon maalauksia. KOUTA-galleria – Poikilo
 • 28.2.–12.3 Poikilo-museoiden suositut valokuvaesitykset jatkuvat teemalla lapsuus ja koulu. Esityksessä on nähtävillä valokuvia nykyisen Kouvolan alueelta 1900-luvun alusta 1980-luvulle saakka. Taidemuseo Poikilon Überhund – Taiteen kiehtovat koirat -näyttelyn kunniaksi kuvissa näkyy myös nelijalkaisia ystäviämme. Valokuvaesitys on katsottavissa kaupunginmuseo Poikilon Koko Kouvolan Teatteri -näyttelyn suurella näytöllä museon pääsymaksulla. Lapsuus- ja koulukuvat huipentuvat kaupunginmuseo Poikilossa torstaina 9.3. klo 17–19 pidettävään muisteluiltaan, jonne on vapaa pääsy.
 • Muusikko Esa Kotilaisen ääniteos Luolamiehen uni soi 5.3. asti Kouvolatalon puistossa taiteilija Altti Heiskasen Hirvi-veistoksen ympäristössä päivittäinen klo 8-22.

Nuorten taloilla ohjelmaa joka päivä

Nuokkareilla muun muassa kokataan ja leivotaan laskiaispullia, käydään laskemassa mäkeä ja keilaamassa, pelataan biljardia, kisaillaan ja lauletaan karaokea. Tarkempi ohjelma NuortenTalojen talvilomaviikko 27.2.-5.3. – Nuorten Kouvola

Poikkeukset joukkoliikenteessä talvilomalla

Perusopetuksen loma-aikoina ei liikennöidä bussien koulupäivävuoroja eli linjoja numerosta 20 ylöspäin ja koulp.-merkittyjä lähtöjä linjoilla 1-15. Huomioithan, että ammattioppilaitosten loma-ajat voivat poiketa perusopetuksen loma-ajoista. Reittiopas Kouvolan reittioppaasta (digitransit.fi) on ajan tasalla myös juhlapyhinä ja loma-aikoina.

Sivun alkuun