Polkupyöräkatoksia ja runkolukittavia pyörätelineitä taajamien keskustoihin

Kouvolan joukko- ja pyöräliikenteen yhteensovittamishanke astuu askeleen eteenpäin, kun suunnitelmat ensimmäisistä, uusista polkupyöräkatoksista tulevat lautakuntakäsittelyyn.

Kaksi lasta pyöräilemässä reput selässä

Kuusankosken ja Voikkaan keskustojen sekä Myllykosken ja Inkeroisten linja-autoasemien uusista polkupyöräkatoksista on laadittu katu- ja yleisen alueen suunnitelmat.

Suunnitelmissa on esitetty rakennettaviksi katokset, jotka varustetaan usealla runkolukituskiinnityksen mahdollistavalla metallikaarella.

Polkupyöräkatosten kustannusarvio on 45 000 € (alv 0 %), joka sisältää myös suunnittelun ja rakennuttamisen kustannukset. Katosten rakentaminen aloitetaan syksyllä.

Osa Kouvolan kaupungin kävelyn ja pyöräilyn edistämissuunnitelmaa

Suunnitellut katokset ovat osa Kouvolan kaupungin kävelyn ja pyöräilyn edistämissuunnitelmaa 2021-2030 (pdf, 2 Mt). Vuonna 2021 valmistuneessa suunnitelmassa esitetään toimenpiteitä, joiden avulla kävelyn ja pyöräilyn olosuhteita Kouvolassa pyritään parantamaan sekä lisäämään näiden osuutta erityisesti lyhyillä matkoilla vuoteen 2030 mennessä.

Suunnittelua ohjaavana lähtötietona käytettiin elokuussa 2021 valmistunutta selvitystä joukko- ja pyöräliikenteen yhteensovittamisesta Kouvolassa (PDF 5,1 Mt), joka sisältää myös erityisesti bussipysäkkien yhteyteen sopivan pyöräliityntäpysäköinnin kehittämisohjelman (PDF 32,1 Mt).

Traficomilta avustusta toteutukseen

Kaupunki sai alkuvuodesta Liikenne- ja viestintävirasto Traficomilta 89 500 euroa avustusta 15 pyöräpysäköinnin parantamiskohteeseen.

Kyseessä on ensimmäinen osa Kouvolan joukko- ja pyöräliikenteen yhteensovittamishankkeesta. Hankkeessa rakennetaan polkupyöräkatoksia tai runkolukittavia pyörätelineitä bussipysäkkien yhteyteen. Nyt telan käsittelyssä on yksi osa kokonaisuudesta. Kaikki 15 kohdetta valmistuvat vuoden 2023 loppuun mennessä. Traficomin avustus kattaa 50 % koko hankkeen kustannuksista.

Tekninen lautakunta saa katu- ja yleisen alueen suunnitelmat hyväksyttäväkseen ensi tiistaina 5. huhtikuuta.

Lisätietoja:

Liikenneinsinööri Antti Tamminen, puh. 020 615 4934, antti.tamminen(at)kouvola.fi

Suunnittelupäällikkö Tapani Vuorentausta, puh. 020 615 7096, tapani.vuorentausta(at) kouvola.fi

Teknisen lautakunnan esityslistat ja pöytäkirjat Kouvolan kaupungin Dynasty tietopalvelussa

Kävelyn ja pyöräilyn edistämisen verkkosivut

Sivun alkuun