Lastenkulttuuri kukoistaa lokakuussa – Satuviikot ovat jälleen täällä!

Kouvolassa vietetään Satuviikkoja viikoilla 41 ja 42. Lapsille ja lapsiperheille on tarjolla huikea valikoima tarinankerrontaa muun muassa teatterin, runojen ja tanssin keinoin.

Kouvolan kulttuuripalvelut tarjoaa satuviikkojen aikana maksuttomia tapahtumia lapsiperheille sekä erillistä ohjelmaa päiväkodeille ja peruskoulujen 1.–6. luokille.

Ainutlaatuinen, Suomen Lappiin sijoittuva digitaalinen musiikkisatuseinämä ”Maaria Taivaanlaulaja” on koettavissa Pääkirjaston naperonurkkauksessa koko lokakuun ajan. Suomen, ruotsin ja englannin kielten ohella satu on kuunneltavissa myös ukrainaksi. Satuseinämän toteutuksen on mahdollistanut Kymin Osakeyhtiö 100-vuotissäätiö.

Viikoilla 41 ja 42 on Kouvolatalolla tarjolla muun muassa tanssiteatteria, osallistavia valotaidepajoja sekä yhteisiä maalaushetkiä lapsiperheille. Pääkirjastossa nähdään 15.10 musiikkiteatteriesitys Hinni-Hiiren omaomapäivä, joka on suunnattu kaiken kielisille katsojille.

Kouvolan päiväkodeille ja koululaisille suunnattu ohjelma sisältää monipuolisen annin eriaiheisia lastenkonsertteja sekä taikuri- ja teatteriesityksiä.

Satuviikkoa vietetään valtakunnallisesti Sadun nimipäivän 18.10. tienoilla. Satuviikon tarkoitus on kehittää lasten lukutaitoa sekä tarjota lapsille elämyksiä ja onnistumisen kokemuksia tarinoiden avulla.

Hyppää mukaan satujen taikaan!

Lisätietoja:

Satuviikot – Kouvolan kaupunki

Kulttuurikasvatuskoordinaattori Jaana Vuorio-Palmumaa, 020 615 8591, etunimi.sukunimi@kouvola.fi

Sivun alkuun