Lasten kulttuuriviikoilla sukelletaan sanataiteeseen

42. kertaa järjestettävät Lasten kulttuuriviikot ilahduttavat jälleen 3.-25.2.2024. Tänä vuonna ympäri maakuntaa järjestettävissä tapahtumissa sukelletaan sanataiteeseen ja juhlistetaan lastenkirjailija Kirsi Kunnaksen syntymää 100 vuotta sitten. Monipuolisia taide-elämyksiä perheiden sekä varhaiskasvatuksen ja alakoulujen arkeen tarjotaan Kouvolan lisäksi Haminassa, Kotkassa, Loviisassa, Pyhtäällä, Virolahdella ja Miehikkälässä.

Kouvolan maksuttomat yleisötapahtumat lapsiperheille:

  • Torstaina 8.2. klo 18 Kouvolan pääkirjastossa Maisteri Molton Sävelsoppa-konsertti
  • Lauantaina 10.2. klo 10–12 Maalauspaja lapsiperheille, Kouvolatalon 1. krs. kuvataideluokassa. Ennakkoilmoittautuminen.
  • Tiistaina 13.2. klo 17.30 Varpun ja Naavan metsätonttujen seikkailupolku, Ankkapurhan kulttuuripuistossa Anjalassa, Ankkapurhantie. Ennakkoilmoittautuminen.
  • Keskiviikkona 14.2. klo 17 Kuusankosken kirjastossa, jurtassa Nukketeatteri Taiga-Maton Alin Aarre – tarina. Ennakkoilmoittautuminen.
  • Satutuokioita Kouvolan kirjastoissa. Myös etäsatutuokio Teams-yhteydellä.

Lasten kulttuuriviikkojen ohjelma löytyy kokonaisuudessaan alueellisen lastenkulttuuriverkoston verkkosivulta. Kouvolassa järjestettävät tapahtumat ovat luettavissa myös kaupungin verkkosivulta. Ohjelmaan voi viikkojen aikana tulla päivityksiä. Osa tilaisuuksista vaatii etukäteen ilmoittautumisen.

Sanat ovat avaimia mielikuvitukseen

Lasten Kulttuuriviikkojen ohjelmistossa näkyy tänä vuonna sanataide sen monien mahdollisuuksien muodoissa. Teemalla juhlistetaan Kirsi Kunnaksen valtakunnallista 100-vuotisjuhlavuotta. Sanataide sen enempää erottelematta kirjoitetaan monen taidemuodon sisään itsessäänkin. Lasten Kulttuuriviikoilla sanataidetta voi tuottaa ja kokea monissa innostavissa soveltavan taiteen työpajoissa, tuokioissa ja esityksissä.

Tänä vuonna menossa ovat mukana KO-KOO-MO, Mimi ja Kuku, Maisteri Molto, Teatterit Mukamas ja Hevosenkenkä, sekä kymmeniä muita niin valtakunnallisia kuin paikallisiakin taiteilijoita. Lisäksi päiväkodeille ja kouluille on suunnattu runsaasti kohdennettua ohjelmaa.

Monipuolisella ohjelmalla kutsutaan perheitä liikkumaan rohkeasti yli kuntarajojen ja silmäilemään ohjelmakattausta osallistuvien seitsemän kunnan alueella. Kolmen viikon aikana Kouvolassa, Haminassa, Kotkassa, Loviisassa, Pyhtäällä, Virolahdella ja Miehikkälässä järjestetään yli 80 maksutonta perhetapahtumaa. Osaan tapahtumista on ennakkoilmoittautuminen. Tärkeä osa kulttuuriviikkoja on myös jalkautuminen päiväkoteihin ja kouluihin.

Lasten kulttuuriviikot järjestää Kymenlaakson ja Loviisan lasten ja nuorten kulttuuriverkosto Koppa. Lasten kulttuuriviikkojen ohjelmat, kuten muutkin Koppa-verkoston lastenkulttuuripalvelut, ovat maksuttomia osallistujille.

Lasten kulttuuriviikot on osa lasten ja nuorten valtakunnallista kulttuurikasvatusohjelmaa, kulttuuripolkua, jonka tavoitteena on innostaa ilmaisuun ja kutsua mukaan kulttuuriin. Ohjelman puitteissa peruskoululaisille toteutetaan suunnattuja taidekasvattajien toteuttamia työpajoja kouluilla sekä järjestetään kulttuurivierailuja paikkakunnan taidelaitoksiin.

Lisätiedot ja ilmoittautumiset:

Jaana Vuorio-Palmumaa, kulttuurikasvatuskoordinaattori, jaana.vuorio-palmumaa@kouvola.fi, puh. 020 615 8591

Lasten kulttuuriviikot 2024 – Kouvolan kaupunki

Lastenkulttuuriviikot

Sivun alkuun