Kouvola-päivää vietetään tänä vuonna turvallisuusteemalla

Kouvola on turvallinen kotipesä, jossa voi elää itselleen sopivaa, aktiivista ja turvallista arkea. Tällä teemalla vietetään perinteistä, koko perheen Kouvola-päivää lauantaina 6.5.2023. Kaupungin syntymäpäivä on yleinen liputuspäivä, jolloin kaikkia kaupunkilaisia kehotetaan nostamaan lippu salkoon ja olemaan ylpeästi kouvolalainen!

Musiikkia, teatteria, taidetta ja paljon mukavaa tekemistä ja katsomista järjestetään Kouvola-päivänä useissa pisteissä keskustan alueella. Ohjelmaa on tarjolla koko päiväksi kaiken ikäisille aamukymmenestä alkaen. Tässä muutamia poimintoja päivän tapahtumista:

Jaakonpuistossa musisoidaan, pelataan, taiteillaan ja hoivataan

Lupsakat liikennepuistokonstaapelit Maltti ja Valtti tarinoivat, musisoivat ja ratkovat kiperiä tilanteita klo 12 ja 13.30. Heidän edesottamuksistaan ei puutu vauhtia eikä vaarattomia tilanteita, ja niiden selvittämiseen tarvitaan myös lasten apua.

Paikan päälle kannattaa suunnata jo kello 10, kun Kouvolan soittokunta esiintyy koko perheen puhallinmusiikkikonsertissaan. Alueella voi myös pelata montturutkua, tehdä yhdessä Mistä Kouvola on tehty -sanapilveä tai yhteisötaidetta roskasta. Nuorisopalvelujen liikkuva auto NuPaku ja liikuntapalvelut Kääkin kera esittelee toimintaansa. SPR Kouvolan osasto tuo Nallesairaalan paikalle pehmopotilaita varten ja tarjoaa kahviossaan virvokkeita ja pullaa.

Kouvolan kulttuuripalkinnon 2023 saajan julkistaminen

Kello 13 Jaakonpuistossa julkistetaan ja palkitaan Kouvolan kulttuuripalkinnon 2023 saaja. Tilaisuuden avaa palkintotyöryhmän puheenjohtaja Selja Kunttu ja kiitospuheen esittää vuoden 2022 kulttuuripalkinnon saaja Jättömaa ry. Kulttuuripalkinnon perustelut esittelee ja palkinnon jakaa liikunta- ja kulttuurilautakunnan edustaja Anne Hasu.

Ympäristöasiaa ja vinkkejä arjen turvallisuuteen

Siisti ja puhdas ympäristö on turvallisempi meille kaikille, myös eläimille. Miljoona roskapussia -kampanja kannustaa ja innostaa asukkaita yhteisiin talkoisiin ympäristön siistimiseksi. Paikan päällä on myös jäte- ja ympäristöneuvontapiste, jossa saa ajankohtaista tietoa lajittelusta, kierrätyksestä ja luonnon monimuotoisuudesta.

Jaakonpuiston alueella tietoa jakavat omilta erikoisaloiltaan Liikenneturva Kouvola, Turvallisuuspalvelut järjestyksenvalvonta Safetor Oy ja Heikin pyöräverstas, jotka ovat paikalla klo 10–14.

Liikennepuistossa liikenneturvaa, kirjastossa tietoturvaa ja lastenteatteria

Lasten liikennepuisto on avoinna klo 10–14. Puistossa opetellaan liikennesääntöjä ja kanssakulkijoiden huomioonottamista liikenteessä.

Heidi Koskinen-Järvisalo luennoi aina ajankohtaisesta tietoturvallisuudesta pääkirjastossa klo 12 ja 14. Digimaailman uhat ja niiltä suojautuminen nimiseltä luennolta saa käytännön vinkkejä siihen, miten huolehtia omasta tietoturvasta ja suojautua verkkohuijauksilta. Aihe on ajankohtainen kaikille, jotka käyttävät nettiä ja haluavat huolehtia digiturvallisuuteen liittyvät perusasiat kuntoon.

Pääkirjastossa lapsia hauskuuttaa Hikatti-nukketeatteri kello 10 ja kello 13. Villi-Rilli ja kauhea hikka on näytelmä siitä, mikä kumma se hikka oikein on ja miten siitä pääsee eroon.

Päivän päätteeksi konserttielämyksiä

Pohjois-Kymen musiikkiopiston konsertoi Simelius-salissa kello 14–15.

Kello 18 NuortenPaikassa esiintyy Late Noir Theater: Karnevaali saapuu kaupunkiin. Kouvolalais-miehikkäläläinen rock-cabaret -yhtye ammentaa friikkisirkuksesta ja vaudevillestä sekä mykkä- ja kauhuelokuvista. Visuaalisuus on ollut aina iso osa yhtyettä. Bändin jäsenet Mr. Johnny Vain (Joona Virtanen) ja Otso ”Ozmo” Riihelä ovat molemmat kuvataiteilijoita. Bändi oli mukana Kouvola Rock Academy –hankkeessa

Tarkemmat tiedot ja ajankohdat: Kouvola-päivä – Kouvolan kaupunki

Kouvola on aktiivisten kaupunki keskellä kaikkea. Meillä on hyvät yhteydet – ihmisiin, luontoon, maailmalle ja mahdollisuuksiin. Kouvolassa saa elää täyttä elämää ja syke nousta. Innostumme, nautimme ja kannustamme toisiamme. Voimme hyvin ja pärjäämme. Kouvola on turvallinen kotipesä, jossa kaikista pidetään huolta.

Lisätietoja: kulttuurituottaja Helena Jetsu, helena.jetsu@kouvola.fi, puh. 020 615 7420

Sivun alkuun