Kevätlukukausi päättyy jälleen Suvivirren soidessa

Lukuvuosi päättyy kouluissa perinteisin menoin lauantaina 1.6.2024. Lähes 700 opiskelijaa valmistuu Kouvolassa ammattiin tai päättää lukio-opinnot valkolakkiin. Koulun päättäneille ja muille perusopetuksen oppilaille jaetaan tänä keväänä stipendejä yhteensä noin 30 000 eurolla.

Kouvolasta pääsee ylioppilaaksi tänä keväänä 316 opiskelijaa, mikä on saman verran kuin viime vuonna. Kouvolan Yhteislyseosta valkolakin saa 216 ja Kuusankosken lukiosta 61 uutta ylioppilasta. Kouvolan iltalukiosta kirjoitti ylioppilaaksi yhteensä 39 opiskelijaa, joista 19 on kaksoistutkinnon suorittaneita yhdistelmäopiskelijoita eli he suorittivat ammattitutkinnon lisäksi ylioppilastutkinnon.

Ylioppilasjuhlia vietetään iltalukiossa perjantaina 31.5. ja päivälukioissa lauantaina 1.6. Lukiot tiedottavat juhlista erikseen.

Kouvolan Ammattiopisto Edukosta on valmistunut tutkintoon kevätlukukauden aikana 353 opiskelijaa.

Stipendejä oppilaille

Stipendejä maksetaan tänä keväänä peruskoulun ja lukion oppilaille noin 30 000 eurolla. Suurimpia lahjoittajia ovat Kymin osakeyhtiön 100-vuotissäätiö, Lions Club Valkeala ry, Lumon Oy ja Stora Enso Anjalankosken tehtaat. Myös monet yhdistykset, kuten Regina-säätiö, Lions club yhdistykset, Kouvolan Suomi-Saksa yhdistys, Suomi-Venäjä seura, Elimäen Karjalaseura, Kouvolan tyttölyseon perinneyhdistys, Korian Naisvoimistelijat ja Valkealan taideseura lahjoittavat stipendejä tai kannustuspalkintoja. Yrityksistä muun muassa KSS Energia Oy, Novita Oy ja Lemmenjoki Camping Oy ovat muistaneet oppilaita ja opiskelijoita stipendein.

Stipendejä jaetaan lisäksi koulujen ja lukioiden omista rahastoista sekä esimerkiksi vanhempaintoimikuntien varainkeruun tuloksena.

Nuorisopalveluiden järjestämä maksuton tapahtuma kokoaa nuoria jälleen Tykkimäen huvipuistoon

Lukuvuoden päättymistä voi juhlistaa School’s Out -tapahtumassa Tykkimäellä la 1.6. klo 17–21. Nuorisopalveluiden järjestämässä maksuttomassa tapahtumassa lavalle nousevat illan aikana Evelina, Ahti ja Anna Vesterinen Band. Lisäksi ohjelmassa on aarteenetsintää. Tapahtuma on ikärajaton ja päihteetön.

Tykkimäen huvipuiston ja Matkakeskuksen välillä kulkee tapahtuman aikana maksuton bussi.

Nuoriso-ohjaajat ovat parkissa liikkuvan nuorisotyö NuPAKUn kanssa huvilavetin läheisyydessä ja jalkautuvat siitä nuorten pariin.

Lisätietoa tapahtumasta ja bussiaikataulut NuortenKouvolan verkkosivulla.

Juhlitaan koulujen päättymistä rauhallisesti – Kouvolan kaupunki

Sivun alkuun