Juhlitaan koulujen päättymistä rauhallisesti

Nuoriso-ohjaajat, poliisi sekä muut nuorten parissa toimivat jalkautuvat lauantaina 1.6. koulujen päättäjäispäivän iltana eri puolille Kouvolaa. Maksuttomassa, päihteettömässä ja ikärajattomassa School´s Out tapahtumassa Tykkimäessä on nuoriso-ohjaajien mukana liikkuvan nuorisotyön auto NuPAKU sekä nuorisovaltuustolaisia.

Kouvolan kaupungin nuorisopalvelut ja Kaakkois-Suomen poliisi muistuttavat vanhempia olemaan tietoisia siitä, missä lapset koulun päättymistä juhlivat. Kodeissa on hyvä sopia etukäteen kotiintuloajoista ja pitää niistä kiinni sekä olla yhteydessä lapseen illan aikana. Yhteinen toive huoltajille on, että he ovat puhelimen tavoitettavissa koulujen päättäjäispäivänä. Poliisin kertoo tiedotteessaan, että yhteydenotto voi tulla tavallisesta kännykkänumerosta tai soittona tuntemattomasta numerosta.  

Yhteinen viesti nuorille on selkeä: älkää käyttäkö päihteitä. Jos näin kuitenkin käy, pitäkää huolta itsestänne ja kavereistanne. Hakekaa rohkeasti apua, jos illan aikana sattuu jotain ikävää. Niin poliiseilta kuin nuorisotyöntekijöiltä voi pyytää apua. Aina voi myös soittaa hätänumeroon 112.

Koulujen päättymistä juhlitaan jälleen Tykkimäen huvipuistossa

Hyvä vaihtoehto juhlimiseen on Nuorisopalveluiden järjestämä School’s Out tapahtuma Tykkimäen huvipuiston katetulla huvilavetilla lauantaina 1.6. klo 17.00–21.00. Maksuttomassa tapahtumassa lavalle nousevat illan aikana Evelina, Ahti ja Anna Vesterinen Band. Lisäksi ohjelmassa on aarteenetsintää. Tapahtuma on ikärajaton ja päihteetön.

Tykkimäen huvipuiston ja Matkakeskuksen välillä kulkee tapahtuman aikana maksuton bussi seuraavasti:

  • Matkakeskus – Tykkimäen huvipuisto: lähdöt klo 17.00, 18.00 ja 19.00
  • Tykkimäen huvipuisto – Matkakeskus: lähdöt klo 21.00 ja 21.30

Nuoriso-ohjaajat ovat parkissa liikkuvan nuorisotyö NuPAKUn kanssa huvilavetin läheisyydessä ja jalkautuvat siitä nuorten pariin.

Nuoriso-ohjaajat ja poliisi liikkuvat päättäjäispäivänä siellä missä nuoretkin

Tykkimäen lisäksi nuoriso-ohjaajat jalkautuvat päättäjäispäivänä nuorten pariin myös eri puolilla Kouvolaa. Jalkautujien tärkein tehtävä on olla nuorille läsnä, tukea ja auttaa heitä tarvittaessa ja havainnoida ympäristöä. Nuoriso-ohjaajat toivovat nuorten tulevan reippaasti heidän kanssaan juttusille. Usein jo pelkkä turvallisten aikuisten läsnäolo rauhoittaa ilmapiiriä, ennaltaehkäisee tekoja tai uhkaavia tilanteita. Hyvät käytöstavat, keskustelu, turvallinen läsnäolo ja ohjaus ovat nuoriso-ohjaajien työvälineitä. Nuoriso-ohjaajilta voi myös pyytää apua, jos nuorelle tai aikuiselle herää huoli jostain muusta nuoresta.

Nuoriso-ohjaajat ilmoittavat alaikäisten päihteiden käytöstä ja muusta häiriökäyttäytymisestä poliisin ohjeiden mukaan hätänumeroon.

Kaakkois-Suomen poliisiin tiedotteessa kerrotaan, että myös poliisi liikkuu siellä missä nuoretkin ja puuttuu alaikäisten päihteiden käyttöön tai muihin yleistä järjestystä tai turvallisuutta vaarantaviin tilanteisiin. Tarvittaessa poliisi on yhteydessä huoltajiin. Poliisin läsnäolon tavoitteena on estää järjestyshäiriöitä, onnettomuuksia sekä nuorten joutumista rikosten uhriksi.

Vietetään yhdessä turvallinen ja iloinen koulujen päättymispäivä!

Lisätietoja:

School`s Out Tykkimäen huvipuistossa la 1.6. klo 17-21 – Nuorten Kouvola

Kouvolan kaupunki, koordinaattori Esko Lavonen, puh. 020 615 8416, esko.lavonen@kouvola.fi

Sivun alkuun