Kesäloman ilot koittavat, kun lukuvuosi päättyy lauantaina

Koulut pääsevät koronapandemian jälkeen juhlistamaan lukuvuoden päättymistä jälleen perinteisin menoin lauantaina. Perusopetuksen päättää Kouvolassa noin 800 nuorta ja noin 800 on valmistunut kevään aikana ammattiin tai suorittanut ylioppilastutkinnon. Kesäloman aloitusta voi juhlistaa maksuttomassa, ikärajattomassa ja päihteettömässä School’s Out -tapahtumassa Tykkimäellä.

Kouvolasta pääsee ylioppilaaksi tänä keväänä 292 opiskelijaa. Kouvolan Yhteislyseosta valkolakin saa 174 ja Kuusankosken lukiosta 102 uutta ylioppilasta. Kouvolan iltalukiosta kirjoitti ylioppilaaksi yhteensä 16 opiskelijaa, joista puolet on kaksois- tai kolmoistutkinnon suorittaneita eli he suorittivat ammattitutkinnon lisäksi ylioppilastutkinnon. Lakkiaisjuhlat vietetään sekä Mansikka-ahon liikuntahallissa että Kuusankoskitalossa.

Kouvolan ammattiopisto Edukosta valmistujaisjuhlia vietettiin kuluneella viikolla Kouvolan kaupungintalolla. Ammattiin valmistui keväällä 412 opiskelijaa.

Juhlitaan koulujen päättymistä rauhallisesti!

Kouvolan nuorisopalvelut haluaa muistuttaa vanhempia olemaan tietoisia siitä, missä lapset koulun päättymistä juhlivat. Kodeissa on hyvä sopia etukäteen kotiintuloajoista ja pitää niistä kiinni.

Nuorisopalvelut tarjoaa hyvän juhlimisvaihtoehdon järjestämällä School`s Out koulujen päättäjäistapahtuma Tykkimäen huvipuiston katetulla huvilavetilla lauantaina 4.6. klo 17.00 – 21.00. Lavalle nousevat illan aikana Kasmir, Cledos ja Kaip.

Maksuttomassa, ikärajattomassa ja päihteettömässä tapahtumassa on mukana myös Kouvolan uusi liikkuva nuorisotyö NuPAKU:ksi ristityn auton kanssa. Auto ja nuoriso-ohjaajat löytyvät huvilavetin läheisyydestä.

Nuoriso-ohjaajat myös jalkautuvat päättäjäispäivänä nuorten pariin eri puolilla Kouvolaa. Jalkautujien tärkein tehtävä on olla nuorille läsnä; tukea ja auttaa heitä tarvittaessa ja havainnoida ympäristöä. Usein jo pelkkä turvallisten aikuisten läsnäolo rauhoittaa ilmapiiriä, ennaltaehkäisee tekoja tai uhkaavia tilanteita. Hyvät käytöstavat, keskustelu, turvallinen läsnäolo ja ohjaus ovat nuoriso-ohjaajien työvälineitä. Päihteiden käytöstä ja muusta häiriökäyttäytymisestä ilmoitetaan poliisin ohjeiden mukaan hätänumeroon.

Kesälomalta voimia ja hyvää mieltä

Opetuspalvelupäällikkö Pirjo Piiroinen kannustaa viettämään kesää niin, että se tuottaa voimia ja hyvää mieltä. Ehkä silloin on hyvin aikaa harrastaa tai puuhailla jonkun mieluisan projektin parissa, tai vain viettää aikaa perheen ja kavereiden kanssa.

Jos tekemisestä on pulaa, tarjoaa Kouvolan nuorisopalvelut kesällä niin maksullista kuin maksutontakin lomatoimintaa nuorille 11-vuotiaasta alkaen. Muutamille päiväleireille on vielä tilaa. Myös nuorisotilat ovat auki kesäaikataulun mukaisesti. Lisäksi liikuntapalveluiden verkkosivulta löytyy runsas kattaus tietoa liikkumisen mahdollisuuksista kesä-Kouvolassa.

Kouvolan kaupunki onnittelee valmistuneita sekä kouluvuoden päättäneitä ja toivottaa kaikille hyvää kesää! Aloitetaan sen vietto yhdessä iloisesti mutta turvallisesti.

Lisätietoja

Nuorten Kesä 2022 – Nuorten Kouvola

Lasten liikunta – Kouvolan kaupunki

Kesäaukiolot 2022 NuortenTalot, NuortenPaikka ja Ohjaamo – Nuorten Kouvola

Opetuspäällikkö Pirjo Piiroinen, puh. 020 615 6026, pirjo.piiroinen@kouvola.fi

Esko Lavonen, koordinaattori, puh. 020 615 8416, esko.lavonen@kouvola.fi

Sivun alkuun