Kenestä uusi Kouvolan tietoteospalkittu? Ehdota saajaa syyskuun aikana

""

Palkinnon voi saada yksittäinen kirjoittaja, tutkija tai ryhmä, jonka kirja tai muu työ on tuonut esille yleisesti kiinnostavaa tai uutta tietoa Kouvolasta tai Kymenlaaksosta. Ehdotuksia Kouvolan tietoteospalkinnon 2023-2025 saajaksi otetaan vastaan syyskuun ajan.

Palkituksi voivat tulla edellisen tietoteospalkinnon jälkeen eli lokakuusta 2019 lokakuun alkuun 2022 mennessä julkistetut teokset tai tieteisartikkelit. Tietoteospalkinto 2023–2025 julkistetaan 5.2.2023 Runebergin päivänä ja on suuruudeltaan 1500 euroa.

Ehdotuksia palkinnonsaajaksi voi lähettää palkintosääntöjen mukaisesti Kouvolan kaupunginkirjaston tietokirja-asiantuntijalle Anna-Mari Anderssonille osoitteeseen anna-mari.andersson@kouvola.fi.

Kolmen vuoden välein jaettavan tietoteospalkinnon tarkoituksena on lisätä alueen tietokirjallisuuden tunnettuutta ja arvostusta. Palkinto myönnetään tunnustuksena yksittäiselle kirjoittajalle, tutkijalle tai ryhmälle, jonka kirja tai muu työ, kuten tieteellinen artikkeli, verkkoaineisto tai digitaalinen julkaisu, on tuonut esille yleisesti kiinnostavaa ja/tai uutta tietoa Kouvolasta tai Kymenlaaksosta.

Palkinto voidaan myöntää myös Kouvolassa asuvalle henkilölle yleisesti kiinnostavasta uudesta julkaisusta. Harkintansa mukaan palkintoraati voi varsinaisen palkinnon lisäksi jakaa myös kunniamaininnan.

Edellisen kerran palkinto myönnettiin helmikuussa 2020 ja sen sai Seppo Aalto teoksella Kapina tehtailla: Kuusankoski 1918. Kunniamaininnan sai Edla Mäkelän teos Elimäen kirkko.

Lisätietoja palkinnosta tai palkintosäännöistä: Kulttuuripalkinnot – Kouvolan kaupunki

Sivun alkuun