Kaupunginvaltuusto vahvisti – Inkeroisten monitoimitalon rakentaminen käynnistyy kesällä

Arkkitehdin havainnekuva Inkeroisten monitoimitalosta

Rakentamisvaiheen käynnistämisen ehtona oli, että kaupunginvaltuusto hyväksyy monitoimitalon kustannusarviomuutoksen. Rakentamisen on tarkoitus alkaa päätöksen valitusajan jälkeen kesäkuussa.

Uusi kokonaiskustannusarvio on 30,8 miljoonaa euroa, mikä on 3,3 miljoonaa euroa enemmän, kuin alkuperäinen arvio 27,5 miljoonaa euroa.

Kaupunginhallitus teki päätöksen rakentamisvaiheen aloittamisesta jo huhtikuussa, kun kehitysvaihe oli saatu valmiiksi. Koska kokonaiskustannusarvioon oli tullut muutoksia, esitettiin talousarvio kuntalain mukaisesti kaupunginvaltuuston hyväksyttäväksi.

Kaupunginvaltuuston hyväksyttyä kokonaiskustannusarvion muutoksen eilisessä kokouksessaan 8.5.2023, on rakentamisen mahdollista alkaa suunnitelmien mukaan kesäkuussa 2023. Inkeroisten monitoimitalon toiminta voisi näin ollen alkaa elokuussa 2025.

Monitoimitalossa tulee olemaan opetusta luokille 1-9. Lisäksi rakennukseen sijoitetaan erityisen tuen osaamiskeskus pienryhmineen, päiväkoti, sekä tilat kirjastolle ja nuorisopalveluille. Kouluaikojen ulkopuolella rakennus palvelee laajasti kuntalaisia tarjoten tilaa järjestöille, seuroille, kansalaisopistolle, musiikkiopistolle ja kuvataidekoululle.

Kouluverkkoa uudistetaan oppilas edellä

Kouvola panostaa lapsiin ja nuoriin, ja uudistaa 2020-luvulla kouluverkkoa oppilas edellä. Uudet investoinnit kouluihin ja monitoimitaloihin vastaavat perusopetuksen tulevaisuuden tarpeisiin. Valkealan ja Inkeroisten monitoimitalot sekä Marjoniemen ja Kuusankosken yhtenäiskoulut tarjoavat valmistuessaan laadukasta opetusta esteettömässä, terveessä ja modernissa ympäristössä.

Lisätietoja:

Kaupunginvaltuuston kokouksen 8.5.2023 asiakirjat Dynasty tietopalvelu : Kouvolan kaupunki.

Inkeroisten monitoimitalo – Kouvolan kaupunki

Rakennuttajapäällikkö Pia Rajala, puh. 020 615 1068, pia.rajala(at)kouvola.fi

Toimitilajohtaja Katja Ahola, puh. 020 615 9013, katja.e.ahola(at)kouvola.fi

Sivistysjohtaja Veikko Niemi, puh. 020 615 7727 veikko.niemi(at)kouvola.fi

Sivun alkuun