Digimessuilla rohkaistaan digilaitteiden ja -palveluiden käyttöön

Taideruukin Patoareenalla torstaina 13.4.2023 järjestettävillä messuilla palveluiden tarjoajat, kuten Kymenlaakson hyvinvointialue, pankit, kirjasto, oppilaitokset ja yhdistykset opastavat käytännönläheisesti digilaitteiden ja -palveluiden äärelle.

Messuilla pääsee palveluntarjoajien opastuksella maksutta kokeilemaan, miten esimerkiksi VR-laseja, 3D-tulostinta ja älylaitteita käytetään ja mitä iloa ne voivat tuoda. Testattavana on myös arkista asiointia helpottavia digipalveluita, kuten Digivastaanotto, Omaolo-palvelu, verkkopankit ja digitaalinen työnhaku. Lisäksi messuilla voi tutustua digitaaliseen sukututkimukseen ja saada vinkkejä digikuvaukseen.

Paikalle voi tulla myös oman laitteen kanssa ja saada apua digipulmiin vapaaehtoisilta digiopastajilta.

Kaikille avoimet, maksuttomat messut järjestetään Taideruukilla, Kyminväylä 2, Kuusankoski. Messut ovat avoinna klo 12–18. Maksuton Laurilan tilausbussi kulkee Matkakeskuksen ja Taideruukin välillä tunnin välein klo 11.30-17.45.

  • Klo 12 Messut aukeavat. Avajaissanat: Kymenlaakson hyvinvointialueen hallituksen puheenjohtaja Nina Brask.
  • Tietoturva-aiheinen puheenvuoro: tietohallintosuunnittelija Sami Tervo Kymenlaakson liitosta
  • Klo 13 Lavalla Hyvinvointihetki, keskustelua digitaalisesta hyvinvoinnista
  • Klo 14.30 Lavalla Late Noir Theater -yhtye
  • Klo 15 Lavalla Roope Tonteri
  • Klo 16 Digi-sirkus
  • Klo 17 Paneelikeskustelu: Onko tulevaisuus digitaalinen?

Paneelikeskusteluun osallistuvat: Radio Kaakon ohjelmapäällikkö Jalle Niemelä, XAMK:n TKI-yksikön johtaja Ari Utriainen, metsäalan monitoimitekijä, lumilautailun maailmanmestari Roope Tonteri, Kymenlaakson hyvinvointialueen hankepäällikkö (ICT-muutoshanke) Sirpa Mäntynen ja XAMK:n projektipäällikkö (Kokemusten talo -hanke) Tiina Savallampi.

Tilaisuuden päättävän paneelikeskustelun luotsaa Ekamin projektipäällikkö Sari Leppänen yhdessä palvelumuotoilun väitöstutkija Irina Kujanpään kanssa.

Tarkempi ohjelma tapahtuman verkkosivulla Digimessut Taideruukin Pato Areenalla 13.4.2023 klo 12-18 – Kouvolan kaupunki

Kouvolan kaupunki tukee kuntalaisten digitaitojen vahvistamista

Digimessut järjestää Kouvolan kaupunki yhteistyössä Kymen hyvinvointialueen, TE-palveluiden ja muiden viranomaisten, sekä yritysten ja yhdistysten kanssa. Messut on osa Digitaidoilla osalliseksi -hanketta, joka saa tukea Euroopan sosiaalirahastosta (ESR). Hankkeen päätavoite on vahvistaa kuntalaisten digitaitoja niin, että heille avautuu uusia yhdenvertaisia mahdollisuuksia osallistua, kouluttautua ja työllistyä.

Tähän mennessä hankkeen puitteissa on järjestetty digitaitokoulutusta vähäiset digitaidot omaaville, työikäisille kouvolalaiselle, kehitetty kaupungin digipalveluita, koulutettu vapaaehtoisia digiopastajia sekä luotu kaupungin henkilöstölle jatkuvan digikehittämisen malli.

Linkki Digitaidoilla osalliseksi -hankkeen verkkosivulle

Digiroskista taidetta

Digimessujen kanssa samana päivänä käynnistyy YLE:n valtakunnallinen Miljoona roskapussia -kampanja, jonka innoittamana Taideruukilla työskentelevä taiteilija Matti Pietari Järvinen luo messujen aikana digiroskasta taidetta. Messuvieraat voivat osallistua digi- ja elektroniikkajätteen kierrätykseen kannustavan yhteisötaideteoksen tekemiseen ja tuoda mukanaan muutamia käytöstä poistettuja tabletteja, hiiriä tai muita digilaitteita tai niiden osia. Lisätietoa Miljoona roskapussia -kampanjasta: Siisti Siti – Kouvolan kaupunki

Lisätietoa:

Digimessut Taideruukin Pato Areenalla 13.4.23 klo 12-18 – Kouvolan kaupunki

Osallisuuskoordinaattori Katariina Terävä, puh. 020 6157044, katariina.terava@kouvola.fi

Sivun alkuun