-+
Kouvolan bussit

Joukkoliikenne

Tervetuloa Kouvolan kaupungin joukkoliikennesivuille. Joukkoliikenne on Kouvolassa ylivertainen vaihtoehto kaikkeen liikkumiseen. Katso täältä kolme hyvää syytä valita linja-auto.

JUURI NYT!!!

Ylimääräinen bussivuoro Verlan aika -tapahtumaan lauantaina 1.8.!!!

Verlan aikaan ajetaan ylimääräinen bussivuoro lauantaina 1.8.. Bussivuoro kulkee seuraavasti:
Kouvolan Matkakeskus (laituri 4) 10:00 - Kuusankoski 10:15 - Voikkaa 10:30 - Jaala 10:50 - Verla 11:00.
Paluukuljetus lähtee Verlasta klo 18:15 ja kulkee samaa reittiä kuin tullessa.

Matkan hinta on normaali bussilipun hinta.

Waltti-matkakortti Matkahuollosta tai Internetistä!

Waltti-matkakortti ilman korttimaksua Matkahuollosta heinäkuun ajan!!! Vältä kouluvuoden alkun ruuhkat ja nouda oma Waltti-korttisi jo kesällä!

Waltin voit ostaa nyt myös Internetistä. Palveluun tunnistaudutaan verkkopankkitunnuksilla ja palvelun kautta ostetut kortit ovat aina henkilökohtaisia (esim. aikuinen ei voi ostaa lapsen korttia). Toistaiseksi netin kautta onnistuu vain ensimmäisen kortin ostaminen, ei lisälataus. Kortti toimitetaan postitse ja toimitusaika on noin viikko. Waltti-kortin voit tilata täältä . Netin kautta ostetusta Waltti-kortista peritään korttimaksu normaalisti.

Kouvolan bussien matkakorttijärjestelmä vaihtuu 1.6. alkaen. Jatkossa Kouvolassa mennään Waltti-korteilla. Waltti-kortteihin siirtyminen näkyy asiakkaalle ennen kaikkea aiempaa edullisempina hintoina. Waltti-hinnat on nähtävissä osiossa "Liput ja hinnat" . Vanhat bussikortit kelpaavat maksuvälineinä syyskuun loppuun, mutta Waltti-kortti kannattaa käydä hakemassa heti kesällä, niin säästää selvää rahaa ja välttää ruuhkat.

Vastauksia Walttiin liittyviin käytännön kysymyksiin löytyy täältä. Lisätietoa valtakunnallisesta Waltti-kortista sekä Waltti-korttien matkustusehdot löytyvät osoitteesta kouvola.fi/waltti.

Tärkeää tietoa entisen Anjalankosken alueen nykyisille ja tuleville lukiolaisille!

Ensi syksynä aletaan liikennöidä uutta vuoroparia Inkeroinen-Elimäki. Tiivistelmä entisen Anjalankosken alueen taajamien ensi syksyn lukioyhteyksistä löytyy täältä [pdf, 792 KB] .

Seuraa joukkoliikenneuutisointia Facebookissa! Tykkää Kouvolan busseista osoitteessa www.facebook.com/kouvolanbussit.

Kouvola on henkilöliikenteen risteysasema, josta on rautatieyhteydet neljään ilmansuuntaan. Linja-autoliikennettä hoitavat yksityiset yritykset. Joukkoliikennepalvelutarjonta sisältää juna- ja linja-autovuorojen lisäksi kolme palvelulinjaa sekä 17 asiointitaksia. Erilaiset joukkoliikennepalvelut tavoittavat noin 94 % kaupungin asukkaista.

Joukkoliikenne on miellyttävä ja ympäristöystävällinen kulkumuoto. Kouvola tarjoaa asiakkaalle hyvän valikoiman erilaisia lipputuotteita , jotka tekevät joukkoliikenteestä myös taloudellisesti kilpailukykyisen vaihtoehdon jokapäiväiseen liikkumiseen.

Juna- ja linja-autolippujen myynti Matkakeskus, Hallituskatu 3


Tarkista aikataulut osoitteesta http://www.matkahuolto.fi/

Yhteystiedot

Joukkoliikenteen kehittäminen
Joukkoliikennelogistikko Tero Rämä
puh. 020 615 6635

Pysäkkien vaurio-/ puuteilmoitukset
Katupäällikkö
Erkki Immonen
puh. 020 615 8262

Sähköposti
etunimi.sukunimi(at)kouvola.fi