Ajankohtaista

Seuraava steppi on urheilulukio

Kouvolan kaupunki haki vuonna 2022 opetus- ja kulttuuriministeriöltä Kouvolan Yhteislyseolle urheilulukiostatusta. Sitä ei saatu, mutta sen sijaan yhteislyseossa käynnistyi tänä syksynä urheilulinja.

Porukkatalo tuo yhteen kaikenikäiset

Ikäihmisten yhteisötila muutti Hansasta kesällä Porukkataloon, jossa jo toimivat yhdistykset voivat tarjota yhteisiä aktiviteetteja kaikenikäisille. Porukkataloon vievää palveluliikennettä on lisätty ja sinne pääsee nyt viidellä palveluliikenteen linjalla.

Käyrälammen vetovoima kasvaa kierroksilla

Käyrälammelle on kehittymässä monipuolinen virkistyskeskus kouvolalaisille ja matkailijoille. Alueelle on varattu tilaa myös uusille matkailualan toimijoille ja tapahtumien järjestäjille.

Uimahallihanke etenee kaavamuutoksen myötä

Urheilupuiston uimahallin laajentaminen nykyaikaiseksi laajasti kuntalaisia palvelevaksi liikuntapaikaksi on edennyt rakennussuunnitteluvaiheeseen. Uimahallin laajentaminen tulee mahdolliseksi pian hyväksymiskäsittelyyn tulevan asemakaavan muutoksen myötä.

Liikunnan ja kulttuurin palveluissa panostetaan jatkossakin lasten ja nuorten hyvinvointiin

Kouvolan kaupungin talousarviota vuodelle 2024 valmistellaan. Talousarviokehys sisältää sopeutustoimia ensi vuodelle 14 miljoonalla eurolla, mikä liikunta- ja kulttuuripalveluiden osalta tarkoittaa 1,1 miljoonan euron säästötavoitteita. Liikunta- ja kulttuurilauta käsittelee vuoden 2024 talousarvioesitystä kokouksessaan 20.9.2023. Liikunnan ja kulttuurin palvelut edistävät tiukassakin taloustilanteessa lasten ja nuorten hyvinvointia muun muassa harrastustoimintaa kehittämällä.

Koivusaaren maauimalan uimavesi todettu uimakelpoiseksi

Terveysvalvonnan tällä viikolla uimavedestä ottamien lisänäytteiden bakteeripitoisuudet olivat alhaiset. Suositusta uimisen välttämisestä ei ole tarpeen jatkaa. Uimaveden laadun seuraamista jatketaan ensi viikolla.

Kuusankosken uimahalli pysyy suljettuna

Kuusankosken uimahallin märkätiloista vuotaa vettä niiden alapuolella oleviin sähkötiloihin. Turvallisuussyistä hallia ei voida avata normaalin kesäsulun jälkeen. Uimahalli on suljettuna elokuun ajan, jonka aikana asia viedään liikunta- ja kulttuurilautakunnan käsiteltäväksi.

Sivun alkuun