+
-+ Tulosta

Ajankohtaista

Kaupunginhallituksessa päätöksiä 14.1.2019

14.1.2019

Kouvolan kaupunginhallitus käsitteli kokouksessaan 14.1. mm.Sarkolan koulun siirtoa väistötiloihin sekä Kouvolan kriisivalmius- ja puolustuskonferenssia 13.–14.9.2019.

Kaikkien Kouvola 2019–2022: monikulttuurisuustyön kehittämissuunnitelma

Asia poistettiin esityslistalta.

Lue lisää

Kouvolan kriisivalmius- ja puolustuskonferenssi 13.–14.9.2019

Kouvolan kriisivalmius- ja puolustuskonferenssiin liittyvää asiaa esiteltiin kaupunginhallituksen kokouksessa 20.12.2018 vs. kaupunginjohtajan ajankohtaisissa infoasioissa.

Kouvolan kaupunki täyttää nykyisessä muodossaan kymmenen vuotta vuonna 2019. Osaksi juhlavuoden ohjelmaa on kaupungin poliittisen johdon taholta syntynyt tapahtumaidea keskustelufoorumista, jota lähdettiin selvittämään lokakuussa 2018 yhteiskunnalliseen neuvonantoon keskittyneen konsulttitoimiston Rud Pedersen Public Affairs Oy:n kanssa.

Toimeksiantoon sisältyi selvitys mahdollisesti vuotuiseksi muodostuvan puolustukseen ja kriisinhallintaan keskittyvän tapahtuman järjestämisestä Kouvolassa syksyllä 2019.

Kouvolan status Suomen suurimpana varuskuntakaupunkina on merkittävä. Puolustusvoimat on alueella erittäin merkittävä työllistäjä Karjalan prikaatin ja Utin jääkärirykmentin toiminnan myötä. Tätä taustaa vastaan Kouvolan kaupungilla ja alueella on luonnollisia vahvuuksia kansallisesti turvallisuuteen, puolustukseen ja puolustuspolitiikkaan liittyvien projekteiden, tapahtumien ja toimintojen sijaintipaikkana. Kouvolaan halutaan erilaisia tapahtumia, joilla on sekä taloudellisia että imagollisia vaikutuksia.

Vaihtoehtoisia tapahtuman toteuttamistapoja selvitettiin toimeksiannossa laajasti. Vaihtoehdot eroavat toisistaan ohjelmakokonaisuuden ja yleisötapahtumien luonteen suhteen. Kaupungin tavoitteiden ja profiloitumisen kannalta parhaana vaihtoehtona esitetään asiantuntijavetoista kolmen kokonaisuuden seminaaria yleisellä teemalla, jolla saavutetaan riittävän laaja ja tasokas kansallinen ja kansainvälinen asian tuntijaseminaari ja lisäksi yleisötapahtumat.

Tapahtumakokonaisuus on tarkoitus toteuttaa 13.–14. syyskuuta 2019 Kouvolan kaupungintalolla ja sen lähialueella. Tapahtuman päävastuullinen järjestäjä on Kouvolan kaupunki. Potentiaalisten yhteistyökumppaneiden kartoitus ja tarkempi ohjelmasisällön laadinta käynnistetään, kun tapahtumakokonaisuuden järjestämisestä on päätetty. Alustavasti pääyhteistyökumppaneita on jo kartoitettu tärkeiden sidosryhmien ja yhteistyökumppaneiden mm. puolustusvoimien eri toimijoiden osalta.

Ehdotettu valtakunnallinen puolustuspolitiikkaan liittyvä tapahtumakokonaisuus Kouvolassa olisi merkittävä teematapahtuma ja tuottaisi kaupungille huomattavaa medianäkyvyyttä.

Vs. kaupunginjohtajan ehdotus:
Kaupunki hyväksyy Kouvolan kriisivalmius- ja puolustuskonferenssin
13.–14.9.2019 järjestämisen Rud Pedersen Public Affairs Oy:n toteuttamisselvityksen ehdotuksen pohjalta. Kaupunki sitoutuu asiantuntija vetoisen kolmen kokonaisuuden seminaarin yleisellä teemalla "Avaimet käteen" -mallilla.

Kaupunginhallituksen ehdotus kaupunginvaltuustolle:
Hyväksytään konsernipalvelujen kehittämispalvelut ja viestintä markkinointiyksikön toimintakatteeseen 89.000 euron lisäys vuoden 2019 talousarvioon.


Kaupunginhallituksen päätös: Hyväksyttiin.


Lisätietoja:
vs. kaupunginjohtaja Tuukka Forsell, puh. 020 615 3100, tuukka.forsell(a)kouvola.fi ja
yhteyspäällikkö Anne Käki, puh. 020 615 8173, anne.kaki(a)kouvola.fi

Lue lisää


Tutustu tarkemmin esityslistoihin ja pöytäkirjoihin liitteineen. Tarkastettu kokouspöytäkirja on nähtävillä kokousta seuraavan viikon keskiviikkona kaupunginkansliassa.

Kaupunginhallituksen kokoonpano ja kokouspäivät.

Lisätietoja:
Hallintojohtaja
Katja Tommiska
puh.020 615 8651

Kouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

Tietosuojaselosteemme