Neljännet koronarokotukset laajenevat loppukesästä

Kymsote tiedottaa koronasta

65 vuotta täyttäneiden 4. koronarokotukset aloitetaan Kymenlaaksossa mahdollisimman pian.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ennakkotietoon perustuen Kymsote ryhtyy valmistelemaan koronarokotteen 4. annosten laajentamista uusiin ikäryhmiin. Ensimmäiseksi 4. annosta tarjotaan kaikille 65 vuotta täyttäneille. Tämän jälkeen vuorossa ovat kaikki 60 vuotta täyttäneet sekä 12-59-vuotiaat vakavan koronataudin riskiryhmiin kuuluvat henkilöt.

−Uusien ikäryhmien avaaminen tarkoittaa rokotuskapasiteetin kasvattamista, minkä valmisteluun on nyt ryhdytty. Kesällä koronarokotusrintamalla on ollut hiljaisempaa, mutta odotamme uusien ryhmien tuovan lisää liikettä pisteillemme, sanoo rokotuskoordinaattori Mari Ollas.

Ajanvaraus 65 vuotta täyttäneiden 4. rokotusannoksiin aukeaa tämänhetkisen arvion mukaan elokuun alussa. Kymsote tiedottaa asiasta lisää myöhemmin.

Aktiivisuutta kaivataan erityisesti nuorilta

Kymsoten johtajaylilääkäri Marja-Liisa Mäntymaa on ollut huolissaan Kymenlaakson viime aikoina hitaasti kehittyvästä koronarokotekattavuudesta.

−Erityisesti kolmas annos on jäänyt monelta vielä ottamatta, mikä on tautitilanteeseen nähden huolestuttavaa. Alle puolet 18–39-vuotiaista kymenlaaksolaisista on käynyt hakemassa kaikki heille tarjolla olevat tehosteannokset, Mäntymaa toteaa.

Mäntymaan mukaan rokote on paras keino välttää vakava tauti.

Kymenlaaksossa koronaepidemia ole vielä hiipunut toivotulla tavalla. Käytössä olevat koronarokotteet suojaavat tehokkaasti myös uusimmilta virusvarianteilta.

−Itse aion ainakin purjehtia heti rokotuspisteelle, kunhan vain ajanvaraus 4. annokselle avautuu, Mäntymaa kertoo.

Tällä hetkellä koronarokotteen 3., 4. ja 5. annoksia tarjotaan eri ikäryhmille eri kriteerein. Lue lisää Kymsoten verkkosivuilta.

Lisätietoja:

Marja-Liisa Mäntymaa, johtajaylilääkäri, 020 633 2003, marja-liisa.mantymaa(at)kymsote.fi

Mari Ollas, rokotuskoordinaattori, 040 488 4243, mari.ollas(at)kymsote.fi

Sivun alkuun