Koronarokotteen loppuvuoden tehosteannoksia tarjotaan Kymenlaaksossa portaittain eri ikäryhmille lokakuusta alkaen

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen suosituksen mukaisesti kaikkia 65 vuotta täyttäneitä, 18 vuotta täyttäneitä vakavan koronataudin riskiryhmiin kuuluvia sekä 12 vuotta täyttäneitä voimakkaasti immuunipuutteisia henkilöitä suositellaan ottamaan koronavirusrokotteelle tehosteannos kuluvan syksyn aikana.

Kymsote tiedottaa koronasta
Kymsote tiedottaa koronasta!

Kymenlaaksossa kaikki 18 vuotta täyttäneet riskiryhmiin kuuluvat sekä 12 vuotta täyttäneet voimakkaasti immuunipuutteiset henkilöt voivat varata ajan tehosteannokselle tai vaihtoehtoisesti ottaa rokotteen walk in -rokotusten aukioloaikoina 3.10.2022 alkaen.

Ikäperusteisia tehosteannoksia tarjotaan Kymenlaaksossa portaittain seuraavassa järjestyksessä:

  • 80 vuotta täyttäneet 3.10.2022 alkaen
  • 75 vuotta täyttäneet 10.10.2022 alkaen
  • 70 vuotta täyttäneet 17.10.2022 alkaen
  • 65 vuotta täyttäneet 24.10.2022 alkaen

Päivämäärä tarkoittaa sitä ajankohtaa, jona vuorossa oleva ikäryhmä voi varata ajan uudelle tehosteannokselle tai ottaa sen walk in -rokotuksissa. Jotta tehosteannoksen voi ottaa, tulee edellisestä koronarokoteannoksesta tai sairastetusta koronataudista olla kulunut vähintään 3 kuukautta. Mikäli henkilö kuuluu aiemmin mainittuihin uuden suosituksen kohderyhmiin, ei ole enää merkitystä, kuinka monta koronarokoteannosta tämä on aikaisemmin saanut.

Kymsote on saanut käyttöön niin kutsuttuja varianttirokotevalmisteita. Variantteja varten räätälöityjä rokotevalmisteita voidaan antaa tehosteena eli 3. rokoteannoksena ja sen jälkeen. 1. ja 2. rokoteannokset annetaan edelleen sekä Pfizerin että Modernan perusvalmisteilla.

Ohjeet ajanvaraukseen ja tietoa walk in -koronarokotuksista Kymenlaaksossa voi lukea verkossa. Kouvolassa koronarokotuksia on lokakuussa saatavilla ajanvarauksella Hansan rokotuspisteen lisäksi myös Keltakankaan terveysasemalla.

Lisätietoja:

Marja-Liisa Mäntymaa, johtajaylilääkäri
p. 020 633 2003, marja-liisa.mantymaa@kymsote.fi

Mari Ollas, rokotuskoordinaattori
p. 040 488 4243, mari.ollas@kymsote.fi

Sivun alkuun