Yhteislyseon urheilulinja käynnistyy suunnitellusti – Kouvolan urheiluakatemiaan ennätysmäärä hakijoita

Kouvolan Urheiluakatemiaan haki lukuvuodelle 2023–2024 yhteensä 103 urheilijaa, 19:sta eri lajista, mikä on 30 enemmän kuin viime vuonna.

Akatemiajohtaja Timo Pahkala toteaa, että kokonaishakijamäärä on akatemian historian selkeästi suurin, jos tarkastellaan pelkästään 9. luokkalaisia hakijoita. ”Ikäluokkien pieneneminen korostaa vielä hakijamäärän merkitystä entisestään,” hän kertoo. Kevään ja kesän aikana tulee todennäköisesti vielä lisää hakemuksia mm. jääkiekkoon ja koripalloon.

Kouvolan Yhteislyseon urheilulinja on herättänyt laajaa kiinnostusta

Elokuussa käynnistyvä Kouvolan Yhteislyseon urheilulinja on selkeästi herättänyt laajaa kiinnostusta hakijajoukossa. Koko hakijamäärästä Kouvolan Yhteislyseon urheilulinjalle ensisijaisia hakijoita oli 30 ja toissijaisia 17. Lisäksi kuusi hakijaa oli asettanut urheilulinjan hakutoiveeksi 3–6.

Yhteensä hakijoita Yhteislyseon urheilulinjalle oli 53, kaikkiaan eri 15:sta eri lajista.

Hakijamäärät akatemiaan:

  • vuosi 2020 64 kouvolalaista + 14 ulkopaikkakuntalaista = yhteensä 78
  • vuosi 2021 41 kouvolalaista + 5 ulkopaikkakuntalaista = yhteensä 46
  • vuosi 2022 68 kouvolalaista + 5 ulkopaikkakuntalaista = yhteensä 73
  • vuosi 2023 89 kouvolalaista + 14 ulkopaikkakuntalaista = yhteensä 103 (joista 30:lla ensisijainen hakutoive Yhteislyseon urheilulinja)

Lajeista eniten hakemuksia tuli jääkiekosta (23) ja lentopallosta (14). Akatemiatoiminnan piiriin on pyrkimässä myös uusia lajeja, kuten sirkus, brasilialainen jujutsu, triathlon ja akrobatiavoimistelu.

Valintatulokset kesäkuun puolessa välissä

Kouvolan Yhteislyseon urheilulinjalle hakevilta saadaan lajiliittopisteytys huhtikuussa. Urheiluakatemiaan hakevien osalta huhti-toukokuussa pidetään lajipalavereita, joissa akatemiavalmentajat pisteyttävät hakijat.

Urheiluakatemia pyytää lisäksi tarvittaessa lausuntoja myös urheilijoiden lajiliitoilta. Touko-kesäkuun vaihteessa saadaan peruskoulun päättötodistusten keskiarvot kouluilta.

Sekä Yhteislyseon urheilulinjalle että akatemiaan hakevat saavat tietää valintatuloksista kesäkuun puolessa välissä.

Kouvolan urheiluakatemia edistää kilpaurheilijoiden urakehitystä

Kouvolan Urheiluakatemia on Kouvolan kaupungin urheilijoiden, oppilaitosten ja seurojen välinen yhteistyöverkosto, joka aloitti toimintansa vuonna 2008. Urheiluakatemia tukee, kannustaa ja edistää kilpaurheilijoiden urakehitystä sekä siihen liittyvää fyysistä ja henkistä kasvua. Urheiluakatemia mahdollistaa yhteistyössä koulujen kanssa urheilijan harjoittelun osin koulupäivän aikana. Urheiluakatemian kautta on mahdollista saada myös erilaisia tukipalveluja urheilijoille.

Lisätietoja ja tiedustelut

Kouvolan Urheiluakatemian akatemiajohtaja Timo Pahkala, puh 040 354 2530, timo.pahkala@kymli.fi

Kouvolan Yhteislyseon rehtori Sanna Liljeqvist, puh 020 615 8506, sanna.liljeqvist@kouvola.fi

Kouvolan Urheiluakatemia – Urheilijoiden oppilaitosten ja seurojen yhteistyö

Sivun alkuun