Yhteinen ylioppilasjuhla järjestetään virtuaalisena

Lukiokoulutus on päättänyt, ettei lauantaina 29.8.2020 Kouvolassa järjestetä yhteistä ylioppilasjuhlaa Mansikka-ahon hallissa (Jatke Areena). Kaupunki järjestää sen sijaan virtuaalisen juhlan samana päivänä, joka on katsottavissa klo 12 alkaen viikonlopun ajan nettilinkin kautta. Linkki juhlien seuraamiseen ilmoitetaan myöhemmin.

Pahoittelemme, että tieto juhlien peruuntumisesta tulee näin myöhään. Yhteisen ylioppilasjuhlan perumisen perusteena ovat koronatilanteen kehittyminen Suomessa viime viikkoina huonompaan suuntaan ja viranomaisten uudet suositukset:

THL:n ja OKM:n suosituksen 4.8.2020 mukaan tarpeettomia fyysisiä kontakteja tulisi välttää oppilaitoksissa. Samoin tulisi välttää tilanteita, joissa ollaan suorassa kosketuksessa muiden kanssa.

Valtioneuvoston kulloinkin voimassa olevia kokoontumisrajoituksia koskevia suosituksia ja aluehallintovirastojen yleisötilaisuuksia koskevia tartuntatautilain mukaisia päätöksiä noudatetaan oppilaitoksen järjestämissä yleisötilaisuuksissa. Kaupungin turvallisuuspäällikön mukaan suunniteltuun noin 1000 osallistujan juhlatilaisuuteen sisätiloissa sisältyy suuri riski.

Kouvolan lukiokoulutuksen rehtorit eivät halua osaltaan edistää epidemian leviämistä koulun juhlien muodossa, vaan päinvastoin suojella opiskelijoitaan ja heidän perheitään tässä poikkeustilanteessa.

Lukioiden virtuaalitervehdykset

Kaupungin tervehdyksen lisäksi lukioiden toukokuun lopussa julkaisemat tervehdykset ovat uudelleen katsottavissa la 29.8. klo 12 alkaen mahdollisesti järjestettävissä omissa juhlissa sukulaisten ja ystävien kanssa. Lukiot ovat julkaisseet virtuaalitervehdykset 29.-30.5.2020 välisenä ajankohtana, ja tallenteet on julkaistu lukioiden kotisivuilla.

Lisätietoja:

Lukiokoulutuksen vastaava rehtori Maria Lammi, puh. 020 615 5338 maria.lammi@kouvola.fi

Kasvatus- ja opetusjohtaja Veikko Niemi, puh. 020 615 7727, veikko.niemi@kouvola.fi

Lukioiden rehtorit

Sivun alkuun