Väärää tietoa liikkeellä rakennuslupien hylkäämisestä

Kääpälän koululla 15.1.2024 järjestetyssä asukasillassa sekä sen jälkeen sosiaalisessa mediassa on esitetty väärää tietoa rakennuslupien hylkäämisestä. Rakennusluvat myönnetään aina, jos lakiperusteet täyttyvät. Jos ne eivät täyty, lupaa ei voida myöntää.

Vuosina 2010-2023 pohjoisen Valkealan alueelle on myönnetty 505 rakennuslupaa. Yhtään ei ole hylätty.

Kouvolassa myönnettiin rakennuslupia vuonna 2023 Lappalanjärvestä pohjoiseen ulottuvalle alueelle kahden omakotitalon, 13 vapaa-ajanrakennuksen sekä 27 talousrakennuksen tai saunan uudisrakentamiselle.

Rakennusluvan saa, kunhan lakiperusteet täyttyvät. Kaupungin rakennusjärjestys antaa monia mahdollisuuksia. Kouvolan kaupunki ja rakennusvalvonta toivovat, että omakotitalojen rakentaminen olisi aktiivisempaa.

Kaupungin tonteille ei kysyntää

Kääpälän asukasillassa oli keskusteltu myös alueen tonttitarjonnasta. Kaupungilla on vapaana Kääpälässä 10 ja Tuohikotissa viisi pientalotonttia. Lisäksi molemmissa on yksi rivitalotontti. Vuodesta 2015 lähtien näitä tontteja ei ole haettu, joten kaupunki ei ole myöskään luovuttanut alueelta yhtään tonttia.

Vekaranjärven, Pihlajasaaren ja Vuohijärven alueella kaupungilla ei ole tontteja tarjolla.

Kaupungin verkkosivuilta saa lisätietoa  rakennusluvan hakemisesta sekä vapaista tonteista. Rakentamisesta asemakaavan ulkopuolelle saa tietoa kaupungin rakennusjärjestyksestä.

Sivun alkuun