Uimahalli rakentuu käyttäjien ehdoilla

uimahalli

Kaupunginvaltuusto päätti, että uusi uimahalli sijoittuu Kouvolan keskustan Urheilupuistoon ja lisäksi Kuusankosken uimahalli kunnossapitokorjataan. Tehty päätös mahdollistaa kuntalaisten tarpeisiin monipuolisesti vastaavan hallin rakentamisen ja vahvistaa entisestään Kouvolan statusta liikunta- ja urheilukaupunkina.

Kouvolan kaupunginvaltuusto käsitteli tänään maanantaina 2. toukokuuta kokouksessaan nykyaikaisen uimahallin rakentamista, sijaintia ja tulevaa uimahalliverkkoa. 
 
Kouvolan kaupunginhallitus esitti valtuustolle, että uusi uimahalli sijoitetaan Kouvolan Urheilupuistoon, ja se toteutetaan merkittävällä uudisrakentamisella sekä korjaamalla sen yhteyteen Urheilupuiston uimahalli.
 
Valtuusto päätti, että uusi uimahalli sijoitetaan kaupunginhallituksen esityksen mukaisesti Kouvolan keskustan Urheilupuistoon, ja että lisäksi Kuusankosken uimahalli kunnossapitokorjataan. Kuusankosken uimahallin kunnossapitokorjaukset sisällyttiin kaupunginvaltuuston päätökseen kokoomusryhmän tekemän kannatetun muutosesityksen mukaisesti äänestyksen jälkeen. Muutosesitys voitti kaupunginhallituksen pohjaesityksen äänin 50-9.

 – On hienoa, että uimahalliasiasta on nyt saatu päätös. Sitä edelsi laaja-alainen ja pitkäkestoinen valmistelu, jossa on otettu huomioon myös nykyisen Urheilupuiston uimahallin jatkokäyttö sekä kaupungin tulevaisuusinvestointien kokonaisuus. 
– Se, että halli päätettiin sijoittaa Urheilupuiston nykyisen hallin yhteyteen, vahvistaa Kouvolan statusta liikunta- ja urheilukaupunkina, kaupunginjohtaja Marita Toikka katsoo.
 
Nykyaikaisen uimahallin valmistelussa on hyödynnetty asiantuntijaselvityksiä, joita tehtäessä on kysytty kuntalaisten mielipiteitä kyselyin. Myös esimerkiksi Kouvolan Vanhusneuvosto otti kantaa sen puolesta, että halli tulee sijoittaa Kouvolan keskustaan. Valmistelutyöhön voi tutustua hankkeen infosivuilla: kouvola.fi/uimahalliinvestointi.
 
– Valmistelua ohjasivat muun muassa uimahallin käyttäjien tarpeet sekä hallin saavutettavuuteen ja väestöpohjaan liittyvät näkökulmat, kehitysjohtaja Petteri Portaankorva Kouvolan kaupungilta toteaa.
 
Tehty päätös mahdollistaa Portaankorvan mukaan ennen muuta käyttäjien tarpeisiin vastaavan uimahallin rakentamisen.
– Esimerkiksi halliin kaavailtu 50 metrin allas mahdollistaa samanaikaisen kilpauintiharjoittelun, vesijuoksun, hitaan ja nopean kuntouinnin sekä vesiliikuntaryhmätoiminnan samassa altaassa ilman ahtauden tuntua.
 
Tehdyn päätöksen jälkeen päästään hankesuunnitteluvaiheeseen, jolloin lukitaan investoinnin tekniset ja toiminnalliset tavoitteet.  Valmis hankesuunnitelma tulee aikanaan lautakuntaan hyväksyttäväksi. Nykyaikainen uimahalli on 25-30 miljoonan euron investointi, joka valmistuu aikaisintaan vuonna 2025.
– Parhaimmassa tapauksessa rakentamaan päästään syksyllä 2023, mutta todennäköisemmin vuonna 2024, toimitilajohtaja Katja Ahola arvioi.

Sivun alkuun