Terveysasema aloittaa Ratamokeskuksessa 9.5.2022

Kouvolan uusi Ratamo-keskus, josta saa laajasti sosiaali- ja terveysalan palveluja.

Kouvolan terveysaseman toiminta muuttaa Marjoniemestä uuteen Ratamokeskukseen. Ratamokeskuksessa terveysaseman vastaanottotoiminta aloittaa maanantaina 9.5.2022.

Infektiovastaanotto jatkaa vielä Marjoniemen tiloissa ja muuttaa Ratamokeskukseen 24.5.2022.

Kouvolan terveysaseman vastaanottotoiminta alkaa Ratamokeskuksessa maanantaina 9.5.2022. Ensimmäisten asiakkaiden vastaanottoajat ovat noin kello 10 lähtien. Muuttoon valmistautumisen vuoksi Marjoniemessä ei ole terveysaseman vastaanottotoimintaa enää 5. ja 6.5.2022.

Marjoniemessä terveysaseman yhteydessä toimiva infektiovastaanotto muuttaa Ratamokeskukseen vasta myöhemmin. Infektiovastaanotto aloittaa Ratamokeskuksessa 24.5.2022 kello 8, samaan aikaan päivystystoiminnan kanssa.

Kaikille Kymsoten terveysasemille saavutaan ainoastaan ajanvarauksella. Terveysasemien ajanvaraus tapahtuu sähköisen asioinnin kautta tai puhelimitse p. 05 220 2000 (arkisin kello 7-18).

Muut Kouvolan alueen terveysasemat jatkavat toimintaansa kuten tähänkin saakka. (Tiedot terveysasemista ja ajanvarauksesta: https://www.kymsote.fi/fi/Palvelut/Terveys–ja-sairaanhoitopalvelut/Terveysasemien-vastaanotot/p/terveysasemien-vastaanotot )

Terveysasema sijaitsee 2. kerroksessa

Ratamokeskuksessa on helppo asioida. Terveysasemalle kuljetaan Ratamokeskuksen pääsisäänkäynnistä. Asiakas ilmoittautuu automaatilla Kela-korttia käyttäen ja saa tiedon vastaanoton sijainnista. Automaatit sijaitsevat heti sisäänkäynnin tuntumassa aulatilassa. Terveysasema on Ratamokeskuksen toisessa kerroksessa, jonne on kulku sekä kävellen että hissillä.

Tiloissa on kiinnitetty erityistä huomiota esteettömyyteen. -Vastaanottohuoneissa on tarpeeksi tilaa myös esimerkiksi pyörätuoliasiakkaille. Terveysaseman vastaanottotilat ovat selkeät ja sijaitsevat kahdella käytävällä, kun aiemmin toimimme kahdessa kerroksessa, ylihoitaja Tanja Metsola kertoo.

Ratamokeskuksessa on puhtaat, viihtyisät ja terveet tilat. Asiakkaiden ohella on huomioitu hoitohenkilöstön tarpeita: työvälineet ja laitteet ovat nykyaikaisia. Ammattilaisten työn helpottavaa teknologiaa ovat esimerkiksi älylääkekaapit.

Metsolan mukaan henkilöstön työergonomiaan on kiinnitetty erityistä huomiota. -Ratamokeskuksessa on tarjolla moniammatillisuutta saman katon alla, mistä on hyötyä niin potilaille kuin henkilöstöllekin.

Marjoniemestä muuttavat myös laboratorio ja muita palveluja

Marjoniemestä siirtyvät Ratamokeskukseen 9.5.2022 terveysasematoiminnan lisäksi myös geriatrisen ja palliatiivisen poliklinikan vastaanotot.

Myös HUSLABin näytteenottotoiminta siirtyy Marjoniemestä Ratamokeskukseen, jossa se aloittaa 16.5.2022. HUS Diagnostiikkakeskuksen muut kuvantamisen palvelut ja laboratoriopalvelut siirtyvät Pohjois-Kymen sairaalasta ja aloittavat Ratamokeskuksessa 24.-25.5.2022.

Ratamokeskus on Kouvolan Kotiharjussa sijaitseva uuden ajan sairaala ja sote-keskus. Ratamokeskuksen palvelut avautuvat vaiheittain huhti-toukokuussa. Ratamokeskuksessa aloitti ensimmäisenä toimintansa Marjoniemestä muuttanut hammashoitola 25.4.2022.

Tietoa Ratamokeskuksesta ja muuttoaikatauluista löydät täältä: www.kymensairaalat.fi/ratamokeskus

Lisätietoja

Kymsote / Marja-Liisa Mäntymaa, johtajaylilääkäri, p. 020 633 2003, marja-liisa.mantymaa@kymsote.fi
Kymsote / Tanja Metsola, ylihoitaja, p. 040 6491 005, tanja.metsola@kymsote.fi

Sivun alkuun