Teeppä taidetta – nuorten taidenäyttely

Teeppä taidetta on Kouvolan Nuorisopalveluiden yhteistyössä Patoklubin kanssa toteuttama nuorten taidenäyttely. Ensimmäisen kerran Teeppä taidetta -näyttely pidettiin maaliskuussa 2022. Tavoitteena on tutustuttaa nuoria taiteilijoita siihen, mitä taidenäyttelyn järjestäminen vaatii ja tuoda nuorten upeat teokset nähdyiksi.

Idea nuorten taidenäyttelyyn syntyi Patoklubin Vesa Parviaisen yhteistyöehdotuksesta. Nuorisopalvelut haluaa antaa kouvolalaisille nuorille mahdollisuuden päästä vaikuttamaan taiteen kautta. Kulttuurin välityksellä on kautta aikojen herätetty ajatuksia ja mielipiteitä. Nuorten lahjakkuus ansaitsee tulla nähdyksi eikä nuorella itsellään ole välttämättä keinoja saada omaa taidettaan nähtäville. Järjestämällä nuorten taidenäyttely, voidaan tukea nuorten taideharrastusta ja vahvistaa nuorten itsetuntoa.

Taideteokset ovat tänä vuonna 13–26-vuotiaiden nuorten tekemiä. 12 nuorta taiteilijaa on tehnyt joko yhden tai useamman teoksen näyttelyyn. Mukana on monenlaista nuorten tekemää taidetta, kuten maalauksia eri tekniikoin ja digitaalisesti tuotettua taidetta.

Lähes kaikki näyttelyn teokset ovat myynnissä, osan ostamisesta voi neuvotella itse taiteilijan kanssa ja osan ostamisen voi tehdä Taidetupa Pikkuselman kautta. 

  • Näyttelyn ajankohta on su 3.3.-su 31.3.
  • Avajaispäivä su 3.3. klo 12.00.
  • Avoinna ti-pe klo 11–17 ja la-su klo 12–16
  • Paikka: Taideruukki, Galleria pääty Kyminväylä 2, 45700 Kuusankoski

Lisätietoja:

Annika Tommola, nuoriso-ohjaaja, Kouvolan kaupunki, puh. 020 615 5565, annika.tommola@kouvola.fi

Sivun alkuun