Tavaranvaihtopäivät 16.-18.5.

Perinteiset Kouvolan Tavaranvaihtopäivät järjestetään nyt toisen kerran kolmipäiväisenä. Tavara vaihtuu entisen Citymarketin, nykyisen RTV:n rakennuksessa 16.–18.5.2019.

""

Perinteiset Kouvolan Tavaranvaihtopäivät järjestetään nyt toisen kerran kolmipäiväisenä entisen Citymarketin, nykyisen RTV:n rakennuksessa, osoitteessa Tommolankatu 5. Ovet ovat avoinna torstaina 16.5. ja perjantaina 17.5. klo 12–17 ja lauantaina 18.5. klo 10–14. Edelliset Tavaranvaihtopäivät syksyllä keräsivät ennätysmäärän kävijöitä, noin 4 000 kävijää.

Tuo tullessas, vie mennessäs

Tavaranvaihtopäivillä vaihdetaan käyttökelpoista tavaraa. Tapahtumaan voi tuoda ehjiä ja puhtaita tavaroita, jotka ovat jääneet itselle tarpeettomiksi. Tapahtumasta voi myös viedä mukanaan mitä haluaa – ilmaiseksi.

Tavaranvaihtoon voi tuoda vaikkapa vaatteita, kodintekstiilejä, astioita, leluja, koruja ja muita kodin tarvikkeita. Tuotavien vaatteiden tulee ehdottomasti olla puhtaita, ehjiä ja käyttökelpoisia. Tapahtumaan saa tuoda vain sellaista tavaraa, jonka jaksaa kädessään kantaa paikalle. Rikkinäiset, likaiset tai muuten käyttökelvottomat tekstiilit voi laittaa kodin loppujäteastiaan.

Tapahtumassa emme voi ottaa vastaan kirjoja emmekä suurikokoisia tavaroita kuten huonekaluja tai isoja kodinkoneita. Aikuisten alusvaatteita ei oteta vastaan. Tavaroita ei oteta vastaan enää lauantaina klo 13 jälkeen.

Oheisohjelmina pyöräilyn turvallisuus ja kahvio

Tavaranvaihtopäivien yhteydessä torstaina ja perjantaina Liikenneturvan pisteellä kerrotaan pyöräilyn turvallisuudesta. KSAOn luonto- ja ympäristöalan toisen vuoden opiskelijat pitävät tapahtumassa kahviota joka päivä.

Tapahtuman järjestää KERKKO

Kouvolan Tavaranvaihtopäivät järjestetään kahdesti vuodessa, keväisin ja syksyisin. Tapahtuman järjestää KERKKO-verkosto eli Kouvolan seudun Kestävän kehityksen verkosto. Mukana järjestelyissä ovat Kouvolan kaupungin ympäristöpalvelut, kansalaisopiston kotitalousneuvonta, Kymijoen Tukipuu ry, Liikenneturvan Kouvolan toimipiste, Kymenlaakson Martat ja Kymenlaakson Jäte.

Lisätiedot

ympäristötarkastaja Marleena Naukkarinen
Kouvolan kaupunki
puh. 020 615 8016

kotitalousneuvoja Ulla Rantanen
Kouvolan kaupunki,
puh. 020 615 4077

Tunnetko jo KERKKO-verkoston?

Tavaranvaihtopäivät -tapahtuma on useiden toimijoiden yhteisponnistus.

Järjestäjänä on KERKKO eli Kouvolan seudulla toimiva Kestävän kehityksen verkosto, johon kuuluu alueella toimivia järjestöjä ja yrityksiä. Verkoston yhteistyö on käynnistynyt jo vuoden 2005 lopulla ja se on laajentunut kattamaan yhä suuremman määrän toimijoita.

Toiminnassa ovat mukana muun muassa Liikenneturvan Kouvolan aluetoimisto, Kymenlaakson Jäte Oy, Kymenlaakson Martat ry, Parik-säätiö, Pohjois-Kymen Luonto, Kouvolan kaupunki, Kaakkois-Suomen ELY-keskus, Pohjois-Kymen Kasvu ja Kymenlaakson Liitto.

Sivun alkuun