Taidepömpelit tulevat taas!

Töhryjen peittämisestä taiteella on tullut jo perinne Kouvolassa. Uusia taiteen sijoituspaikkoja kartoitetaan huhtikuun aikana asukkaille suunnatulla karttakyselyllä. Vastaamalla kyselyyn voi vaikuttaa oman arkiympäristöönsä viihtyisyyteen.

Sähkökaappi, johon maalattu värikäs taideteos: punaiset huulet, siniset silmät ja paljon vihreää ja keltaista

Taidepömpelit on jo paikkansa vakiinnuttanut jokakesäinen projekti, jossa toteutetaan katutaidetta lähinnä katujen varsilla ja puistoissa oleviin puistomuuntamoihin ja sähkönjakokaappeihin. Taidetta integroidaan projektin taustalla olevien tahojen eli KSS Energian ja kaupungin omistamiin rakenteisiin.

Nyt etsitään uusia ”pömpeleitä” asukkaille suunnatun karttakyselyn avulla. Karttakysely on avoinna huhtikuun 2022 loppuun saakka ja saaduista ehdotuksista valitaan kymmenen ensi kesänä toteutettavaa kohdetta. Kyselyyn pääset vastaamaan verkkosivulla  www.kouvola.fi/kyselyt olevasta linkistä. Ehdotuksia toivotaan etenkin töhrityistä ja näkyvällä paikalla olevista kohteista.

Taiteilijahaku käynnistyy toukokuun alussa

Kyselyn jälkeen alkaa taiteilijoiden haku. 2.-22.5. välisenä aikana kiinnostuneet voivat jättää teosehdotuksensa järjestäjille FaceBook-sivulla Taidepömpelit Kouvola olevien ohjeiden mukaisesti. Taiteilijoille ei makseta palkkaa, mutta järjestäjät maksavat työn materiaalit. Hakuun voi osallistua kuka tahansa joko valmiilla teoksella tai suunnitelmalla. Ehdotuksista valitaan kymmenen toteutettavaa teosta tai teoskokonaisuutta. 

Lisätietoja:

Kysely: Kaisa Niilo-Rämä, kaavoitusarkkitehti, Kouvolan kaupunki, puh. 020 615 7404, kaisa.niilo-rama@kouvola.fi

Projekti: Antti Kokko, rakennuttamispäällikkö, KSS Verkko Oy, puh 050 5658 599, antti.kokko@kssenergia.fi

Taiteilija-/teoshaku:

taidepompelit.kouvola@gmail.com

Taidepömpelit Kouvola – Etusivu | Facebook

Sivun alkuun