Taidepömpelit tulevat taas!

Sähkökaappiin maalattu susi.

Töhryjen peittämisestä taiteella on tullut jo perinne Kouvolassa. Tänä vuonna on saatu mukaan myös toinen alueemme energiayhtiö, jolloin Taidepömpeleitä saadaan toteutettua aiempaa laajemmalle alueelle.

Taidepömpelit on jo paikkansa vakiinnuttanut jokakesäinen projekti, jossa toteutetaan katutaidetta lähinnä katujen varsilla ja puistoissa oleviin puistomuuntamoihin ja sähkönjakokaappeihin. Taidetta integroidaan projektin taustalla olevien tahojen eli KSS Energian, Kymenlaakson Sähkön ja kaupungin omistamiin rakenteisiin.

Viime vuonna tehtiin asukkaille suunnattu karttakysely, johon saatiin yli 400 ehdotusta Taidepömpelien sijainneiksi. Kesällä 2022 toteutettiin yhteensä 12 teosta/teoskokonaisuutta eri puolille Kouvolaa ja niistä suuri osa asukkaiden kyselyvastauksissa esittämiin paikkoihin. Kaikki tähänastiset Taidepömpeliteokset sekä muut katutaidekohteet on koottu yhdelle kartalle kuvineen ja tekijätietoineen. Karttaa päivitetään vielä toukokuun aikana puuttuvien kuvien osalta ja jatkossa tietysti myös uusia kohteita lisätään niiden valmistuessa. Linkki karttaan: Kouvolan katutaidekohteet – Google My Maps

Taiteilijahaku on käynnistynyt

Tämän vuoden Taidepömpelikohteiden taiteilijoiden ja teosten haku on käynnissä aina 9.6. saakka. Kiinnostuneet voivat jättää teosehdotuksensa järjestäjille Facebook-sivulla Taidepömpelit Kouvola olevien ohjeiden mukaisesti. Taiteilijoille ei makseta palkkiota, mutta järjestäjät maksavat toteutukseen tarvittavat materiaalit. Hakuun voi osallistua kuka tahansa joko valmiilla teoksella tai suunnitelmalla. Ehdotuksista valitaan kaksikymmentä toteutettavaa teosta tai teoskokonaisuutta. Teosten sijoituspaikkojen valinnassa hyödynnetään viimevuotista kyselyä sekä energiayhtiöiden asiantuntemusta.

Lisätietoja:

Kaisa Niilo-Rämä, kaavoitusarkkitehti, Kouvolan kaupunki, puh. 020 615 7404, kaisa.niilo-rama@kouvola.fi

Antti Kokko, rakennuttamispäällikkö, KSS Verkko Oy, puh. 050 5658 599, antti.kokko@kssenergia.fi

Sirpa Jokisalo, liittymävastaava, Kymenlaakson Sähköverkko Oy, puh. 05 77801 sirpa.jokisalo@ksoy.fi

Taiteilija-/teoshaku:

taidepompelit.kouvola@gmail.com

Taidepömpelit Kouvola – Etusivu | Facebook

Sivun alkuun