Suomen ja Ruotsin puolustusministerit Kouvolan turvallisuuskonferenssiin

Suomen suurin varuskuntakaupunki Kouvola järjestää 13.–14.9.2019 kansainvälisen Kouvolan turvallisuus -tapahtuman. Tapahtuma on kaksiosainen. Ensimmäisen päivän kutsuvieraskonferenssia seuraa suurelle yleisölle tarkoitettu turvallisuusareena.

Turvallisuuskonferenssissa 13.9. puhujina esiintyvät muun muassa:

  • Puolustusministeri Antti Kaikkonen
  • Ruotsin puolustusministeri Peter Hultqvist
  • Puolustusvoimain komentaja, kenraali Timo Kivinen
  • EU:n sotilasesikunnan päällikkö, kenraaliluutnantti Esa Pulkkinen
Turvallisuuskonferenssi

Päivän aikana korkean tason päättäjät ja asiantuntijat keskustelevat päivänpolttavista turvallisuusaiheista kuten asevelvollisuuden kehittymisestä, hybridiuhista, tulevaisuuden taistelukentistä, suursodan riskistä sekä uhkakuvista Itämeren alueella. Konferenssi on kutsuvierastilaisuus. Se järjestetään Kouvolan kaupungintalolla.

Iltapäivällä 200 hengen kutsuvierasjoukko jakautuu pienempiin seminaareihin, joissa kuultavien asiantuntijoiden joukossa on turvallisuuskomitean pääsihteeri Vesa Valtonen, kyberturvallisuuden professori Jarno Limnéll, Patrian liiketoimintajohtaja Jukka Holkeri, entinen Puolustusvoimien tiedustelupäällikkö Harri Ohra-aho ja vanhempi tutkija Charly Salonius-Pasternak Ulkopoliittisesta instituutista.

Kouvolan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Harri Helminen on erittäin tyytyväinen korkean tason puhujakaartiin: –Meillä on valtakunnallisesti katsoen ainutlaatuisen nimekkäitä puhujia politiikan, asevoimien, tutkimuksen ja liike-elämän alueilta. 

Kaupunginjohtaja Marita Toikka odottaa tapahtumalta paljon: –Kiinnostus sekä konferenssia että lauantain suurelle yleisölle kohdistettua turvallisuusareenaa kohti kertoo siitä, että tällaista tapahtumaa on kaivattu Suomeen. Konferenssilla voisi olla oma paikkansa Suomen turvallisuuspoliittisena keskusteluareenana myös tulevaisuudessa. 

Median edustajat ovat tervetulleita tapahtumaan. 

Haastattelupyynnöt ja akkreditointi
Kimmo Collander
050 431 4982
kimmo.collander@rudpedersen.com

Lisätietoa tapahtuman ohjelmasta ja puhujista nähtävissä tapahtuman kotisivuilla kouvolanturvallisuus.fi

Puolustusministerien mediatilaisuuden ajankohta varmistuu myöhemmin. Muita puhujia voi haastatella tapahtuman aikana.

Lisätietoja

Anne Käki
Kouvolan kaupunki, yhteyspäällikkö
020 615 8173
anne.kaki@kouvola.fi

Sivun alkuun