Kouvolan turvallisuustapahtuma

Kouvolan turvallisuustapahtuma 13.-14.9.2019

Pohditko suursodan riskiä, muuttuvia uhkakuvia tai hybridisodan mahdollisuutta? Kouvolan turvallisuustapahtuma toi aiheet ja asiantuntijat Kouvolaan. Kaksipäiväisen tapahtuman ohjelmassa oli muun muassa asiantuntijakeskusteluja, puolustusvoimien kalustonäytöksiä ja avoimia yleisötapahtumia.

Turvallisuustapahtuma starttasi perjantaina 13.9. asiantuntijoille ja päättäjille suunnatulla kutsuvierastilaisuudella, Turvallisuuskonferenssilla, jossa keskustelunaiheina olivat muun muassa tulevaisuuden puolustuskyky ja kriisivalmiuden ylläpito.

Lauantaina 14.9. vuorossa oli avoin Turvallisuusareena.  Ohjelmasa oli asiantuntijoiden puheenvuoroja sekä Manskille ja kaupungintalon ympäristöön jalkautuva ulkoilmatapahtuma.

Kaikille avoin Turvallisuusareena 14.9.

Turvallisuusareena oli kaikille avoin maanpuolustustapahtuma. Se sisälsi yleisöluentoja kaupungintalolla sekä Manskille ja kaupungintalon ympäristöön jalkautuvan ulkoilmatapahtuman.

Yleisöluennoilla alan kotimaiset asiantuntijat pohtivat muun muassa puolustuksen ja turvallisuuden nykytilaa ja tulevaisuutta.

Ulkoilmatapahtuma toi maanpuolustuksen Kouvolan katukuvaan. Kävelykatu Manskilla seurattiin Utin jääkärirykmentin helikopterin ylilentoa ja lukuisia toimintaesityksiä, kokeiltiin laserammuntaa ja tavattiin eri turvallisuustoimijoita esittelypisteissään.

Illan huipensi Etelä-Suomen maanpuolustuspiirin vapaaehtoisen soittokunnan konsertti, jonka tähtenä kuultiin sopraano Angelika Klasia.

Turvallisuusareena

Keskustele somessa

Turvallisuustapahtuman hashtagit ovat #kouvolanturvallisuus2019 ja #kouvolasecurity2019.

Yhteistyössä

Kouvolan turvallisuustapahtumaa toteuttamassa olivat Bittium, F-Secure, Thales, Millog, Patria ja Insta.

Lisää yhteistyökumppaneista