Siisti Sitiin osallistui liki 9 900 kouvolalaista

Noin 9 900 kouvolalaista innostui siistimään ympäristöään yhteisissä siivoustalkoissa. Vuosittaiseen Siisti Siti -tempaukseen osallistuneet keräsivät roskia ja siistivät muuten lähiympäristöstä sekä kierrättivät tavaraa Tavaranvaihtopäivillä.

Kouvolan Siisti Siti-kampanja on muodostunut monien perinteeksi. Kampanjaan ilmoittautui lähes 100 tahoa tai henkilöä, jotka ilmoittivat yhteensä noin 3 700 henkilöä. Lisäksi Tavaranvaihtopäiville osallistui n. 3 200 henkilöä. Lisäksi ei ilmoittautuneita koulujen ja päiväkotien oppilaita ja henkilökuntaa osallistui arviolta noin 3 000. Yhteismääräksi voidaan siis laskea kaudella 2018–2019 noin 9 900 kampanjaan ja tapahtumiin osallistujaa.

Monet koulut ja päiväkodit ovat perinteisesti osallistuneet Siisti Sitiin siistimällä pihoja ja varastoja, mutta myös yritykset, työpaikat, taloyhtiöt, yksityishenkilöt ja harrastusryhmät ovat ilmoittautuneet mukaan. Monet siivoavat myös lähimetsiä ja tienpientareita. Ylivoimaisesti suosituin toimi on roskien kerääminen, toisena tulee pihan siivous, muutama ilmoitti pitävänsä pihakirppiksen. Myös muutama uimaranta pääsi siistimiskohteeksi.

Kaupunginjohtaja Marita Toikka haastoi mukaan kaupungin henkilöstön. Esimerkiksi Tekniikka- ja ympäristötalon henkilöstö tarttui rivakasti haasteeseen ja kaupungin Liikuntapaikka- ja puhtauspalvelut siivosivat perinteisesti yhdessä KPL:n kanssa KSS Energia Areenaa ja MyPa:n edustuksen ja juniorijoukkueiden kanssa Saviniemen kenttää.

Tavaranvaihtopäivät

Suositut Tavaranvaihtopäivät kierrätti käyttökelpoista tavaraa ”Tuo tullessas – vie mennessäs” ajatuksella. Tänä vuonna kolmipäiväinen tapahtuma keräsi yhteensä n. 3 200 osallistujaa. Tapahtuman järjesti Kerkko verkosto Kouvolan kaupungin ekotukihenkilöiden avustuksella.

Arvonnat

Kampanjaan itsensä tai ryhmänsä ilmoittaneiden kesken arvottiin Kouvola-tuotekasseja. Sosiaalisessa mediassa oli kampanjan ajan kuvakilpailu, jossa innostettiin nappaamaan kuva omasta Siisti Sitistä ja jakamaan se Instagramissa tai Siisti Siti-Facebook-sivulla. Kuvia jakaneiden kesken arvottiin Kouvola-tuotekasseja. Arvonnoissa voittaneille ilmoitetaan asiasta henkilökohtaisesti.

Siistimpi Siti on yhteinen asia

Siisti Siti -kampanjan tavoitteena on siistimpi, puhtaampi ja turvallisempi Kouvola. Siivoustalkoiden suosio on vuosi vuodelta kasvanut ja tapahtumasta onkin ilmoittautumisten yhteydessä saatu hyvää palautetta.
“Keräämme roskia ympäri vuoden, mutta on mukava osallistua YHTEISEEN projektiin!”, osallistuja kommentoi.

Muistorikas lienee ollut myös eräiden perhepäivähoidon lasten siivoushetki: “Kaksi perhepäivähoitajaa lapsineen siivosi lähikaupan edustaa, kauppias palkitsi porukan folioilmapalloilla.”
Siisti Siti -kampanjassa roskien keräämisen ja siivoamisen lisäksi voi tehdä myös kierrätystekoja, esimerkiksi pitää pihakirppiksen. Siisti Siti -tiedotusmateriaaleja saavat käyttää halukkaat omien tempaustensa viestinnässä, materiaaleja on tulossa verkkosivuille lisää.

Siisti Siti kiittää yhteistyökumppaneita ja kaikkia Siisti Sitiin osallistuneita hienosta työstä!

Kouvolan kaupungin koordinoimassa Siisti Siti-talkoissa ja tapahtumissa yhteistyökumppaneita olivat: Hyötypaperi, JacMopp, Jätehuolto E. Parkkinen, Kymen KTK, Solvay, Kymenlaakson Jäte, Kymenlaakson Martat, Kymijoen Tukipuu ry, Liikenneturva, Parik-säätiö ja Kerkko -verkosto.

Lisätietoja:
Timo Martikainen ympäristöasiantuntija puh. 020 615 6755
www.kouvola.fi/siistisiti

Sivun alkuun