Siisti Siti on ilo silmälle ja ympäristöteko

Lähikuvassa roskapihdit tarttumassa pikaruokakääreroskaan.

Siisti Sitissä siivotaan lähiympäristöä ja miksei omia varastoja ja kodin nurkkiakin. Roskien keruuseen voi ensimmäistä kertaa lainata avuksi roskapihtejä kirjastoista. Yhteisöllinen Siisti Siti -tapahtuma on tänäkin vuonna yksilölaji koronaviruspandemiasta johtuen.

Siisti Siti -logo puhekuplassa

Siisti Siti on ilo silmälle, mutta on myös ympäristöteko, kun maahan heitetyt muovimaskit ja tupakantumpit poimitaan vaurioittamasta eläimiä, ja tienvarsien tyhjät pullot ja tölkit palautetaan takaisin materiaalikiertoon. Inventoimalla omia kaappeja voi kiertoon puolestaan laittaa itselle tarpeettomaksi käyneet tavarat.

Kirjastosta roskapihtejä ja roskilla bingoa

Erityisesti keväällä lumien sulettua löytyy teiden ja polkujen varsilta roskaa, mikä kaipaa poimijaa. Tänä vuonna poimintaan on tarjolla ensimmäistä kertaa apua kirjastosta, josta voi lainata roskapihtejä. Toukokuun ensimmäisestä viikosta alkaen pihtejä on lainattavissa kaikista Kouvolan yhdeksästä kirjastosta sekä kirjastoautosta yhteensä 42 kpl. Pääkirjastossa on pihtejä seitsemän kappaletta, muissa kirjastoissa 3-5 kpl kussakin. Pihdeissä on viikon laina-aika, jonka jälkeen ne pitää palauttaa siihen kirjastoon, josta ne on lainattukin. Pihtejä ei voi varata tai uusia lainausta kirjastojärjestelmän kautta.

Kun välineet ovat kunnossa, voi inspiraatiota roskien keruuseen hakea Siisti Sitin roskabingolla, johon on lomake tulostettavissa Siisti Sitin verkkosivulta.

Roskien keruun voi ottaa myös kuntoilun kannalta ja käydä roskajuoksulla tai -kävelyllä eli harrastaa trendikästä ploggingia (YouTube) – roskapihdeillä tai ilman.

Äidille ja mummille siistein lahja

Siisti Siti tarjoaa iloa myös äitienpäiväksi. Siisti Sitin verkkosivulta tulostettavalla lahjakortilla voi lahjoittaa äidille tai mummille esimerkiksi ikkunan pesua, pihan ja puutarhan hoitoa, polkupyörän huoltoa eli sitä kaikkein arvokkainta – omaa aikaa.

Ilmoittaudu mukaan tai osallistu somessa – osallistut arvontaan!

Kaikkien itsensä tai pienen ryhmänsä mukaan Siisti Sitiin ilmoittautuneiden kesken arvotaan kesäkuun alussa Kouvola-tuotekassi roskapihtien kera. Voit osallistua arvontaan myös julkaisemalla Facebookissa ja Instagramissa kuvan sinun Siististä Sitistä aihetunnisteella #siistisiti.

Siirry ilmoittautumaan Siisti Sitiin (Webropol).

Aina on Siisti Siti

Siisti Siti on Kouvolan oma versio Maailman siivouspäivästä eli siisteyskampanja, jolloin siivotaan omia nurkkia ja lähiympäristöä. Kampanjan järjestää Kouvolan kaupunki yhdessä yhteistyökumppaneidensa, kuten Kymenlaakson Jätteen kanssa.

Siisti Sitissä talkoillaan pääsääntöisesti omilla työvälineillä ja huolehditaan jätteet asianmukaisiin roska-astioihin asti. Puistoa siivotessa voi roskapussit laittaa puistojen isoihin roska-astioihin tai läheisen koulun tai päiväkodin roska-astioihin. Kaupungin kiinteistön, kuten koulun tai päiväkodin piha-aluetta siivotessa voi roskat viedä kiinteistön omaan roska-astiaan, muutoin roskat tuodaan omaan roskikseen.

www.kouvola.fi/siistisiti

Lisätietoa:
Ympäristöasiantuntija Timo Martikainen, 020 615 6755, timo.martikainen@kouvola.fi