Siisti Siti 2020 on yksilö- tai perhelaji

Yhteisöllinen Siisti Siti -tapahtuma on vuonna 2020 yksilölaji koronaviruspandemian johdosta. Siisteilyn lomassa voi pelata roskabingoa, osallistua some-arvontaan tai vaikka harrastaa ploggingia. Äitienpäivälahjana voi antaa Siisti Siti –lahjakortin.

Vuonna 2020 Siisti Sitissä siistitään ympäristöä itsekseen tai pienemmällä porukalla koronavirusohjeiden mukaisesti. Yhteisöllisten tapahtumien sijaan Siisti Sitissä voi tänä vuonna pelata roskabingoa tai bongata outoja roskia. Siisteilyyn voi myös yhdistää ploggingia eli roskajuoksua tai -lenkkeilyä. Toukokuun loppupuolella julkaistaan lisää Siisti Siti -teemoja. Muistetaan siisteillessä turvavälit ja muut poikkeusolojen ohjeet sekä suojahanskat ja turvallisuus!

Äidille ja mummille siistein lahja

Äitien päivää vietetään sunnuntaina 10.5.2020. Hyödyllisen ja ilahduttavan lahjan voi antaa Siisti Siti –äitienpäivälahjakortin muodossa. Tänä vuonna on tehty isoäideille oma lahjakortti, jossa lahja-askareet ovat ulkona tehtäviä. Lahjakortilla voi antaa mummeille mm. pihan ja puutarhan hoitoa, auton pesua ja polkupyörän huoltoa. Lisäksi voi antaa itse keksityn askareen.
Katso myös muut Siisti Siti -kortit ja materiaalit.

Pelaa Siisti Siti -roskabingoa

Siisti Siti -roskabingo

Lapset ja lapsenmieliset voivat tuoda hupia ympäristön siistimiseen pelaamalla Siisti Siti –roskabingoa. Tulosta roskabingoruudukko Siisti Siti –sivulta ja ruksaa ruudut keräämiesi roskien mukaan. Saatko neljän suoran? Tai ehkä useammankin? Voit myös tulostaa itsellesi Siisti Siti –sivuilta kunniakirjan tunnustukseksi hienosta työstä!

Kerää outo roska ja osallistu somessa

Julkaise kuva Facebookissa ja Instagramissa oudoimmasta löytämästäsi roskasta tai kerro hassu tarina roskien siistimiseen liittyen aihetunnisteella #outoroska. Voit osallistua somessa myös julkaisemalla kuvan omasta Siisti Sitistäsi aihetunnisteella #siistisiti.

Palkinnoksi osallistujien kesken arvotaan Kouvola-tuotekassi, jossa on mukana roskapihdit (Facebook ei ole osallisena arvonnassa). Palkinto arvotaan kesäkuun alussa.

Aina on Siisti Siti

Siisti Siti – on Kouvolan kaupungin oma siisteyskampanja. Kampanjan aktiivisin kausi keskittyy toukokuulle, mutta toimintaa voi järjestää ympäri vuoden. Siisti Sitissä voi siistiä lähiympäristöä tai piha-alueita tai miksei vaikkapa varastoja ja kodin nurkkiakin.

Siisti Sitissä talkoillaan pääsääntöisesti omilla työvälineillä. Huolehdithan jätteet roska-astiaan asti! Puistoa siivotessa voi roskapussit laittaa puistojen isoihin roska-astioihin tai läheisen koulun tai päiväkodin roska-astioihin. Kiinteistön piha-aluetta siivotessa roskat viedään kiinteistön omaan roska-astiaan, muutoin roskat tuodaan omaan roskikseen.

Ilmoittaudu mukaan ja osallistut arvontaan

Kaikkien itsensä tai pienen ryhmänsä mukaan Siisti Sitiin ilmoittautuneiden kesken arvotaan kesäkuun alussa Kouvola-tuotekassi. Onnekkaan voittajan kassista löytyy tänä vuonna myös roskapihdit Siisti Siti -teemaan liittyen. Ilmoittaudu mukaan!

www.kouvola.fi/siistisiti

Lisätietoa:
Timo Martikainen
Ympäristöasiantuntija
puh. 020 615 6755
timo.martikainen(a)kouvola.fi

Sivun alkuun