Raimo Sävilän valokuvia Kouvolan keskustasta nähtävissä Finnassa ja kaupunginmuseo Poikilon esityksessä

Punakattoisen puutalon takana rakenteilla iso kerrostalo.. Puutalossa on kyltti Villavasu.

Valokuvaaja Raimo Sävilä lahjoitti maaliskuussa Poikilo-museoiden kuva-arkistoon merkittävän määrän ottamiaan kuvia, joista Poikilo-museot julkaisee laajan otoksen. Perjantaista 11.11.2022 lähtien on Finna.fi -verkkopalvelussa nähtävillä noin 1000 kuvaa Kouvolan keskustan alueelta 1970- ja 1980-luvuilta. Aineisto täydentää Finnassa jo julkaistuja valokuvaaja Eero Suikin 1960- ja 1970-lukujen Kouvola-kuvia.

Kouvolan kaupunginmuseo Poikilo täyttää seitsemän vuotta tiistaina 15.11.2022. Kouvola 100 -juhlavuoden sekä Kouvolan kaupunginmuseo Poikilon syntymäpäivän kunniaksi Sävilän valokuvista on nähtävillä kaupunginmuseossa nonstop-valokuvaesitys 100+7 kuvaa. Esitys on nähtävillä kaupunginmuseossa tiistaina 15.11.2022 klo 11–18. Museoon on juhlapäivänä vapaa pääsy.

Raimo Sävilä on tavattavissa samana päivänä museolla klo 16, jolloin kaupunginmuseossa esitetään ”Kauppalankatu 5.1.1981” video (kesto noin 17 min). Sävilä kertoo taustaa videon kuvauksista, jossa lottovoittaja Mäntyharjulta tulee noutamaan voittoaan Kouvolasta. Lottovoittajaa esittää Kouvolan Teatterin silloinen johtaja Mikko Nousiainen.

Finna.fi hakupalvelu on koti Suomen kulttuuri- ja tiedeaineistoille. Palvelu kokoaa satojen museoiden, kirjastojen ja arkistojen aarteet yhteen verkko-osoitteeseen, jossa niiden äärelle pääsee helposti ja nopeasti.

Poikilo-museoiden esine-, valokuva- ja taidekokoelmat löytyvät helposti museon oman näkymän kautta Poikilo.finna.fi. Kuvat ovat vapaasti käytettävissä, kun kuvan yhteydessä mainitaan julkaisija eli Poikilo-museot sekä mahdollisen kuvaajan nimi.

Lisätietoja:

Valokuvaaja Raimo Sävilä antoi museolle merkittävän kuvalahjoituksen – Poikilo

Amanuenssi Olli Rojo, Poikilo-museot, puh. 020 615 4653 olli.rojo@kouvola.fi

Sivun alkuun