Pyöräpysäköinnin kehittäminen Kouvolassa jatkuu – nyt vuorossa katujen ja muiden yleisten alueiden pyöräpysäköinnin suunnittelu

Kouvolalaisilla on mahdollisuus vaikuttaa pyöräpysäköinnin kehittämisohjelman sisältöön vastaamalla lyhyeen kyselyyn, jossa kysytään toiveita pyöräpysäköinnin kehittämispaikoista, havaintoja toimivista nykyisistä pyöräparkeista sekä näkemyksiä sähköavusteisten polkupyörien yleistymisen huomiointiin pyöräpysäköintiratkaisuissa.

Paljon polkupyöriä pyörätelineissä.

Kouvolan kaupungin tavoitteena on kehittää elinvoimaisuutta ja asukkaiden hyvinvointia. Kävelyn ja pyöräliikenteen olosuhteiden parantaminen on tunnistettu merkittäviksi tekijöiksi edellä mainittujen tavoitteiden saavuttamiseksi. Kouvolassa on laadittu vuonna 2021 kävelyn ja pyöräilyn edistämisohjelma, jossa yhdeksi keskeiseksi pyöräilyn edistämistoimenpiteeksi on tunnistettu pyöräpysäköinnin kehittäminen.

Vuonna 2021 laadittiin bussipysäkkien pyöräpysäköinnin kehittämisohjelma ja nyt vuorossa on kaduille ja muille yleisille alueille toteutettavan pyöräpysäköinnin kehittämisen suunnittelu. Katujen ja muiden yleisten alueiden pyöräpysäköinnin kehittämisohjelman suunnittelualue kattaa Kouvolan keskeiset taajamat: keskustan, Korian, Kuusankosken, Valkealan, Voikkaan, Jaalan, Myllykosken, Inkeroisten ja Elimäen. Kehittämisohjelma valmistuu elokuun 2022 loppuun mennessä.

Vastaa kyselyyn ja vaikuta!

Kouvolalaisilla on mahdollisuus vaikuttaa kehittämisohjelman sisältöön vastaamalla lyhyeen kyselyyn, jossa kysytään toiveita pyöräpysäköinnin kehittämispaikoista, havaintoja toimivista nykyisistä pyöräparkeista sekä näkemyksiä sähköavusteisten polkupyörien yleistymisen huomiointiin pyöräpysäköintiratkaisuissa. Kysely on avoinna kaksi viikkoa 9.5.-22.5.2022 ja kyselyyn pääsee vastaamaan sivulla kouvola.fi/kyselyt olevan linkin kautta.

Kyselyn tuloksia hyödynnetään pyöräpysäköintikohteiden suunnittelussa sekä kehittämisohjelman toimenpiteiden priorisoinnissa.

Lisätietoja:

Liikenneinsinööri Antti Tamminen, Kouvolan kaupunki, antti.tamminen@kouvola.fi

Liikennesuunnittelija Ville Tevajärvi, A-Insinöörit Civil Oy, ville.tevajarvi@ains.fi

Kävelyn ja pyöräilyn edistämisen kouvola.fi-verkkosivut

Sivun alkuun