Presidenttiehdokkaat kiinnostivat, Nato puhututti – Kouvolan turvallisuuskonferenssi oli jälleen menestys

Paneelikeskustelu Kouvolan kaupungintalon juhlasalissa.

Kouvolan turvallisuuskonferenssi juurrutti maanantaina asemaansa keskeisimpänä keskustelufoorumina Suomen turvallisuuspoliittisessa vuosikalenterissa. Tämän vuoden Kouvolan turvallisuuskonferenssissa pohdittiin erityisesti Nato-jäsenyyden mukanaan tuomia puolustuspoliittisia etuja ja velvollisuuksia ja Suomen uutta roolia.

Kouvolassa nyt neljättä kertaa järjestetty turvallisuuskonferenssi oli jälleen menestys ja kokosi yhteen laajasti turvallisuusalan asiantuntijoita Suomesta ja maailmalta kuulemaan turvallisuuspolitiikan huippupuheenvuoroja. Maanantaina järjestetty tapahtuma sai runsaasti medianäkyvyyttä ja suurta kiinnostusta herätti myös samassa yhteydessä järjestetty presidenttiehdokkaiden turvallisuusteen keskittynyt paneelikeskustelu.

Presidenttiehdokkaiden paneelia ja asiantuntijoiden puheenvuoroja pystyi seuraamaan sekä tapahtuman omien verkkosivujen kautta, mutta myös maan suurimmissa medioissa. Lähetystä pystyi seuraamaan YLE Areenassa, Helsingin Sanomien, Ilta-Sanomien ja Iltalehden verkkosivuilla. Lisäksi puheenvuoroja seurattiin aktiivisesti myös maakuntalehdissä, kuten Kouvolan Sanomissa.

Kouvolan Synergiakeskus Kohoassa keskustelleet Mika Aaltola, Pekka Haavisto, Jussi Halla-aho, Harry Harkimo, Olli Rehn, Alexander Stubb ja Paavo Väyrynen keskustelivat muun muassa Nato-jäsenyydestä, ydinaseiden uhasta, tuulivoimasta ja presidentin tiedonantovelvollisuudesta.

Suomen Nato-prosessi sai kiitosta konferessissa

Kouvolan kaupunginjohtaja Marita Toikka avasi Kouvolan turvallisuuskonferenssin nostamalla esiin Kouvolan roolin Suomen suurimpana varuskuntakaupunkina ja sen merkityksen maan turvallisuuden kannalta.

Naton Euroopan joukkojen aiempi komentaja, kenraali (evp), yhdysvaltalainen kenraali Curtis Scaparrotti osallistui turvallisuuskonferenssiin etäyhteydellä Yhdysvalloista. Hän kiitteli Suomen historiallisen nopeaa liittymisprosessia Natoon ja kertoi, että tämä teki Suomen jäsenyyden tukemisen helpoksi Yhdysvalloille. Se on Scaparrottin mukaan myös selkeä viesti Venäjälle Euroopan yhtenäisyydestä.

Puolustusministeri Antti Häkkänen korosti, että nuoresta iästään huolimatta Kouvolan turvallisuuskonferenssi on jo vakiinnuttanut asemansa. Hän korosti, että Nato ja EU ovat molemmat Suomelle ulko- ja turvallisuuspolitiikan näkökulmasta tärkeitä, toisiaan täydentäviä foorumeita. Naton kautta edistetään yhteistä sotilaallista puolustusta, EU:n kautta mm- eurooppalaista turvallisuutta edistävää lainsäädäntöä.

Jalkautuminen Manskille täydensi tapahtumakokonaisuuden

Samanaikaisesti Kouvolan turvallisuuskonferenssin ja presidenttiehdokkaiden paneelikeskustelun kanssa järjestettiin perinteinen Viranomaiset Manskilla -tapahtuma, jossa eri viranomaiset jalkautuivat kadulle esittelemään kalustoaan ja toimintaansa. Tapahtuma täydensi hyvin maanantaisen turvallisuuspoliittisen tapahtumakokonaisuuden.

Lisätietoja:

www.kouvolanturvallisuus.fi

Sivun alkuun