Poikilo-museoiden julkaisemat Raimo Sävilän Kouvola-kuvat kiinnostavat

Punakattoisen puutalon takana rakenteilla iso kerrostalo.. Puutalossa on kyltti Villavasu.

Valokuvaaja Raimo Sävilä on lahjoittanut Poikilo-museoiden kuva-arkistoon merkittävän määrän ottamiaan kuvia Kouvolan keskustasta, joista Poikilo-museot on julkaissut laajan otoksen Finnassa. Suuren suosion saavuttanut 107 kuvan nonstop-esitys on nähtävillä vielä tulevana viikonloppuna.

Poikilo-museot julkaisi Finnassa perjantaina 11. marraskuuta lähes tuhat valokuvaaja Raimo Sävilän ottamaa, Kouvola-aiheista valokuvaa 1970- ja 1980-luvuilta. Kouvolan 100-vuotisjuhlavuoden ja Kouvolan kaupunginmuseo Poikilon seitsenvuotissyntymäpäivien kunniaksi tiistaina 15.11. esitettiin 107 kuvaa Kouvolan kaupunginmuseo Poikilossa. Syntymäpäivänä museossa vieraili 260 museokävijää.

Viikkotilastojen mukaan Poikilo-museoiden aineistoja tutki Finnassa 11. ─20.11. välisenä aikana 1200 kävijää, toimintoja oli 68 000 ja keskimääräinen Finnassa vietetty aika 14 minuuttia. Suosituin hakusana oli Sävilä.

”On hienoa, että museon Finnassa julkaisemat kuvat on nyt löydetty ja niitä on myös jaettu sosiaalisen median kanavissa. Aiomme jatkossakin julkaista kuvakokonaisuuksia, seuraavaksi ensi vuonna mahdollisesti jotakin laajasta Kuusankosken aineistosta”, toteaa kuva-arkistosta vastaava amanuenssi Olli Rojo.

Finna on koti Suomen kulttuuri- ja tiedeaineistoille. Finna.fi kokoaa satojen museoiden, kirjastojen ja arkistojen aarteet yhteen osoitteeseen, jossa niiden äärelle pääsee helposti ja nopeasti. Poikilo-museoiden esine-, valokuva- ja taidekokoelmat löytyvät helposti museon oman näkymän kautta Haun aloitussivu | (finna.fi). Kuvat ovat vapaasti käytettävissä.

Kuvaesitys nähtävillä marraskuun viimeisenä viikonloppuna

Suuren suosion vuoksi 107 kuvaa on nähtävillä uudelleen nonstop-esityksenä perjantaista 25.11. sunnuntaihin 27.11. Kouvolan kaupunginmuseo Poikilon Koko Kouvolan Teatteri -näyttelyn suurella näytöllä.

Lauantaina käynnistyvän lasten jouluviikon sekä sunnuntaisen museokorttelin joulutapahtuman kunniaksi kaupunginmuseossa tapahtuu muutenkin; kaupunginmuseossa voi etsiä joulutonttuja ja taidemuseon Pelipoikilo-näyttelyssä peliopas auttaa museovieraita pelien pelaamisessa.

Poikilo-museot on avoinna ti-pe klo 11-18, la-su 12-17. Pääsyliput ja lisätietoa Poikilo-museot – Poikilo

Lisätietoja:

kuva-arkisto: amanuenssi Olli Rojo, puh. 020 615 4653 olli.rojo(at)kouvola.fi

tapahtumat: museonjohtaja Anu Kasnio, puh. 020 615 8317, anu.kasnio(at)kouvola.fi

Sivun alkuun