Pesäpallon Itä-Länsi Kouvolassa 2025

Pesäpallon Itä-Länsi on jälleen Kouvolassa kesällä 2025. Suomen suosituimmat tähdistöottelut pelataan KSS Energia Areenalla. Tapahtuma on järjestetty Kouvolassa viimeksi yhdeksän vuotta sitten, vuonna 2016. Kaikkiaan Itä-Lännen arvo-otteluita on pelattu kaupungissa aikaisemmin kuusi kertaa.

Itä-Länsi-tähdistöottelut suuntaavat ensi vuonna Kymenlaaksoon Kouvolaan, kun Kouvolan Pallonlyöjät isännöi Itä-Länttä. Vuonna 2025 on luvassa miesten otteluissa juhlavuosi, kun miesten Itä-Länsi järjestetään järjestyksessään 90. kerran. Naisilla on luvassa 63. Itä-Länsi-ottelu.

Tapahtuman ajankohta ja lipunmyynnin alkaminen julkistetaan myöhemmin. Kouvola valikoitui ensi kesäksi Itä-Lännen järjestäjäksi muun muassa keskeisen sijainnin ja olosuhteiden takia.

Suomen kesäurheilun huipputapahtumiin lukeutuva pesäpallon Itä-Länsi on juuri Kouvolaan sopivan kokoinen, tuo alueelle vieraita viihtymään ja lisää matkailutuloa, iloitsee kaupunginjohtaja Marita Toikka. Tapahtumat ovat osa elinvoimaista kaupunkia ja aluetaloudelliset vaikutukset eivät jää pelkästään vain tapahtuman ja sen järjestäjien eduksi, vaan vaikutukset ulottuvat monille eri tahoille, jatkaa Toikka.

Pesäpallon olosuhteet ovat edelleen kehittyneet aktiivisessa urheilukaupungissa Kouvolan kaupungin Kouvolan Pallonlyöjien hyvän yhteistyön ansiosta, toteaa toiminnanjohtaja Mika Toivola. Kouvolassa on vahvaa pesäpallohenkeä. Tapahtuma kasvattaa edelleen yhteisöllisyyttä ja tuo elämää kaupungin ytimeen.

Itä-Länsi kokoaa yhteen maan parhaat pesäpalloilijat. Tapahtumassa Idän ja Lännen joukkueet mittaavat paremmuuttaan neljässä huippuottelussa: miehissä, naisissa, pojissa ja tytöissä. Lisäksi viikonlopun aikana nähdään paljon muuta oheisohjelmaa.

Nykymuotoinen Itä-Länsi-viikonloppu on järjestetty Kouvolassa vuosina 2007, 2011 ja 2016. Lisäksi Kouvola on isännöinyt miesten Itä-Länttä 1969 ja 1976 sekä poikien Itä-Länttä 1967. Ensimmäinen Itä-Länsi-tapahtuma järjestettiin vuonna 1932.

Itä-Lännen 2025 järjestävät yhteistyössä Superpesis Oy ja Kouvolan Pallonlyöjät.
Lisätietoa: ita-lansi.fi

Sivun alkuun