Paluu lähiopetukseen sujui Kouvolassa hyvin

Paluu lähiopetukseen mansikkamäellä

Eilinen koulujen avaaminen sujui Kouvolassa hyvin, kun lähiopetukseen palasi yli 5700 oppilasta. Vajaa 1500 oppilasta jäi kotiin, mikä vastaa noin 20 % koko perusopetuksen oppilasmäärästä. Suurin syy kotiin jäämiseen oli koronapelko ja oppilaan tai lähipiirin riskiryhmään kuuluminen.

Hallituksen päätöksen mukaisesti Kouvolassa perusopetuksessa olevat lapset palasivat lähiopetukseen 14.5. alkaen. Kouvolassa lasten, oppilaiden ja henkilöstön paluu toteutettiin erityisjärjestelyin turvallisuus edellä.
Valtaosa peruskoululaisista palasi lähiopetukseen. Poissaolevia perusopetuksen oppilaita oli 1482: alaluokkalaisia 950, yläluokkalaisia 532, yhteensä siis 20,5% perusopetuksessa 14.5. kirjoilla olevista oppilaista (7227).

Poissaolevista oppilaista 236 jäi kotiin virallisen riskiryhmään kuulumisen tai sairauden takia. Lopuilla eli valtaosalla poissaolon syynä olivat huoltajien koronapelkoon liittyvät syyt kuten oppilaan kuuluminen huoltajan mielestä riskiryhmään, mutta lääkärintodistusta ei ole ollut mahdollista saada, oppilaan lähipiirissä on riskiryhmään kuuluva henkilö tai yleinen sairastumisen pelko. Luvatta poissaolevia oli 22, joiden osalta Wilmaan ei ole tehty ilmoitusta poissaolosta eikä sen perusteista.
Kouluja on ohjeistettu eilen siitä, miten kartoitetaan kaikkien oppilaiden oppiminen, mikä on oppimisen ja koulunkäynnin tuen tarve, koulunkäynnin säännöllisyys ja oppilashuollollisen tuen tarve.

─ Kartoitus edellyttää myös kotiin jääneiden oppilaiden tilanteen selvittämisen, ja huolta aiheuttaneet oppilaat kontaktoidaan puhelimitse, kertoo kasvatus ja opetusjohtaja Veikko Niemi.

Varhaiskasvatuksessa lasten määrä kasvoi puolella, eli 14.5. paikalla kaupungin päiväkodeissa oli 52 % lapsista ja yksityisissä palvelusetelipäiväkodeissa 49 %. Esiopetuksessa oppilaita oli eilen kaupungin päiväkodeissa 67 % lapsista ja yksityisissä palvelusetelipäiväkodeissa 63 %. Ensi viikon alussa lasten määrän ennustetaan kasvavan päiväkodeissa nykyisestä, kun kokonainen hoitoviikko alkaa.

─ Kokonaisuutena eilinen paluu lähiopetukseen ja varhaiskasvatukseen sujui todella hyvin. Paluu saatiin toteutettua turvallisesti hyvällä suunnittelulla. Tämä oli iso ponnistus kasvatuksen ja opetuksen henkilökunnalta, Niemi toteaa.

─ Lapset pääsivät näkemään kavereita. Oli mukava kuulla kommentteja, että kouluun paluu ja kavereiden näkeminen tuntuivat kivalta. Vaikka etäopiskelu oli sujunut pääosin hyvin, lasten suusta tuli viestiä, että koulussa oppiminen on silti helpompaa, Niemi päättää.

Lisätietoja:
kasvatus- ja opetusjohtaja Veikko Niemi, puh. 020 615 7727, veikko.niemi(at)kouvola.fi

Sivun alkuun