NuortenTalot ovat avoinna nuorille ympäri Kouvolaa

Kouvolan nuorisopalvelut tarjoaa nuorille ohjausta ja tukea, tekemistä ja kokoontumispaikkoja. Nuoriso-ohjaajat toimivat turvallisina aikuisina siellä missä nuoret ovat: kouluissa, verkossa, nuorisotiloissa ja kaduilla. Syyslomaviikolla NuortenTaloilla on monipuolinen kattaus mukavaa tekemistä lomalaisille pakopelistä kokkailuun ja nuotioretkestä pelitapahtumaan.

NuortenTaloilla eli kaupungin kymmenessä nuorisotilassa voi viettää aikaa, tavata kavereita sekä saada ohjausta ja neuvontaa heitä koskettaviin asioihin. NuortenTaloja sijaitsee Korialla, Elimäellä, Myllykoskella, Inkeroisissa, Sippolassa, Kuusankoskella, Jaalassa ja Valkealassa. Näiden lisäksi Lehdokin SporttiTalo Lehtomäessä on erikoistunut liikuntaan ja Kouvolan ydinkeskustan NuortenPaikasta saa laajojen palveluiden ohessa myös Ohjaamon palveluita. Virtuaalinen nuorisotila toimii Discord-kanavalla. Nuoriso-ohjaajia työskentelee myös seurakunnan Kaupunkihuone Bermudassa Voikkaalla.

Nuorisotiloissa työtä tekevät ohjaajat ovat puolet työajastaan koulunuorisotyössä, ja erityisnuorisotyöntekijät sekä etsivän nuorisotyöntekijät jalkautuvat kaduille sekä kouluille ja oppilaitoksiin.

NuortenTaloilla on toimintaa laidasta laitaan – myös syyslomalla

NuortenTalot ovat avoinna nuorten vapaa-aikoina 2–3 iltana viikossa elokuusta kesäkuuhun, myös koulujen loma-aikoina, kuten syyslomalla. Paikalla on aina ammattitaitoisia ohjaajia, joiden erikoisosaamisena on nuorten kohtaaminen.

Tulevalle syyslomaviikolle on NuortenTaloille suunniteltu monipuolinen kattaus mukavaa tekemistä lomalaisille. Taloilla voi mm. ratkoa pulmia pakohuonepelissä, syödä aamiaista jenkkityyliin, pukeutua Halloween-kekkereihin tai osallistua nuotioretkelle. NuortenPaikassa ydinkeskustassa järjestetään torstaina 28.10. klo 14-20 pelitapahtuma nuorille, aikuisille, huoltajille sekä ammattilaisille. Perjantaina 29.10 klo 18 NuortenPaikan lavalla esiintyy Helmi Jalo & Roope Liikkanen akustisesti. Lisäksi nuorisopalvelut järjestää syyslomaretken nuorille keskiviikkona 27.10.2021 SuperParkkiin ja Itä-Keskukseen.

Lue tarkemmin syyslomaviikon ohjelmasta NuortenTaloilla – Nuorten Kouvola.

Toiminta NuortenTaloilla perustuu nuorten omaehtoisuuteen ja se pyritään rakentamaan nuorten toiveiden mukaisesti. Nuoret osallistuvat toiminnan suunnitteluun ja toteutukseen talokokouksissa tai talotoimikunnan kokouksissa neljästi vuodessa. Kohderyhmänä on pääsääntöisesti 12–17-vuotiaat; keskustan NuortenPaikassa myös yli 18-vuotiaat nuoret aikuiset.

Vapaan ajanvieton, juttelun, pelailun ja kokkailun lisäksi taloilla järjestetään erilaisia tavoitteellisia pienryhmiä ja kerhoja, kuten kokkikerhoja, kansainvälisiä kerhoja, leffakerhoja, teatteri- ja cosplayryhmiä sekä liikuntapainotteista toimintaa. NuortenTaloilta saa ajanvarauksella myös erityisnuorisotyön ja etsivän nuorisotyön yksilöohjausta ja tukea vanhemmuuteen.

Nuorisopalvelut tarjoaa tiloja myös maksutta nuorten parissa toimiville järjestöille ja vapaaehtoisille silloin, kun siellä ei ole omaa toimintaa.

Yhteisillä säännöillä varmistetaan jokaisen turvallisuus

NuortenTalojen toiminnan tavoitteena on edistää nuorten osallisuutta ja yhteisöllisyyttä tarjoamalla heille turvallinen paikka kokoontua ja osallistua erilaisiin toimintoihin.

Turvallisuuden, hyvinvoinnin ja yhdenvertaisuuden varmistamiseksi on kaikilla NuortenTaloilla yhteiset säännöt. Esimerkiksi päihteiden käyttö, syrjintä ja kiusaaminen sekä kiroilu on kiellettyä. Säännöt rakennetaan yhdessä nuorten kanssa ja ne käydään vuosittain läpi talokokouksissa. Rajojen asettaminen ja talojen yhteiset säännöt ovat osa kasvatustyötä, jota nuorisopalvelut tekee yhdessä vanhempien ja koulun kanssa.

Lisätietoa

NuortenTalot – Nuorten Kouvola

Syyslomaviikon ohjelma NuortenTaloilla – Nuorten Kouvola

Syyslomaviikko on Kouvolassa toimintaa ja tapahtumia täynnä – Kouvolan kaupunki

Koordinaattori Sanna Heimonen, puh. 020 615 1252, sanna.heimonen(at)kouvola.fi