Naukion päiväkodin ovet avautuvat huhtikuussa

Sisäkuva uudesta Naukion päiväkodista. Ovi, jossa lukee Leikkimö. Ikkunan takaa näkyy kiipeilyseinä.

Maunukselan, Pilkanmaan ja Koulurinteen päiväkotien toiminta lakkaa lasten siirtyessä huhtikuussa uuteen 126 lapselle mitoitettuun Naukion päiväkotiin.

Naukion uudelle päiväkodille annettiin käyttöönottolupa sen sisäpuolisiin osiin maanantaina 6.3. Tämä tarkoittaa, että rakennuksen käyttöönotto etenee suunnitellusti kohti toiminnan aloitusta huhtikuussa. Käynnissä on parhaillaan muun muassa irtokalusteiden toimitukset.

Kunhan lumet sulavat, rakennuksen julkisivuja viimeistellään ja piha-alueita rakennetaan. Pihan rakentamista tehdään osissa, rajaten työalue huolellisesti, ja aikatauluttaen työt siten, että pihaa voi käyttää turvallisesti samanaikaisesti. Päiväkodin henkilöstö suunnittelee lasten ulkoilua ja toimintaa myös päiväkodin läheisyydessä sijaitseviin metsiin ja urheilupaikoille.

Päiväkoti kuudelle ryhmälle

Kun päiväkoti valmistuu, Maunukselan, Pilkanmaan ja Koulurinteen päiväkotien toiminta lakkaa, ja lapset siirtyvät niistä uuteen päiväkotiin. Lapset ja aikuiset jatkavat lomakauden alkuun saakka, kevään ajan omissa moduuleissaan – ainoastaan fyysinen paikka muuttuu. Moduuleilla tarkoitetaan kotialueita 1 ja 2, 3–4 sekä 5–6.

Rakennuttajapäällikkö Anneli Vartiainen on tyytyväinen, että lokakuussa 2021 käynnistynyt urakka saatiin pääurakoitsija Macra Oy:n vaikeuksista huolimatta tähän pisteeseen. Urakoitsijalla riittää toki vielä työtä ulkopuolisin osin, jotta kohde on kokonaisuudessaan valmis. Rakennustyön laatu on kuitenkin hyvä ja yhteistyö urakoitsijan kanssa on ollut sujuvaa.

Varhaiskasvatuspäällikkö Helena Kuusisto iloitsee uusien tilojen valmistumisesta. Lapset vanhempineen ovat odottaneet innoissaan uusiin tiloihin pääsyä. Henkilökunta pääse nyt luomaan yhdessä Naukion päiväkodin toimintakulttuuria. Päiväkodin ympäristö tarjoaa monia mahdollisuuksia Kettumäen metsistä urheilukentälle.

Puurakenteinen päiväkoti on mitoitettu kuudelle lapsiryhmälle: 126 lapselle. Päiväkotiin ei tule vuorohoitoa.

Kohteen rakentaminen rahoitetaan kiinteistöleasing –rahoituksella. Hankkeen kokonaiskustannus on 3,4 miljoonaa euroa.

Lisätietoja

rakennuttajapäällikkö Anneli Vartiainen, puh. 020 615 7117, anneli.vartiainen(at)kouvola.fi

varhaiskasvatuspäällikkö Helena Kuusisto, puh. 020 615 7224, helena.kuusisto(at)kouvola.fi

Sivun alkuun