Mistä nyt tuulee? – ympäristökasvatuksellisessa näyttelyssä pohditaan säätilojen vaihteluita

Mistä nyt tuulee? on näyttely sääilmiöistä. Moniaistisessa näyttelyssä seikkaillaan auringon paisteessa, sateen ropinassa ja tuulen tuiverruksessa. Näyttely herättää pohtimaan säätilojen vaihteluita ja ilmastonmuutoksen vaikutuksia. Toiminnallinen näyttely sopii kaiken ikäisille.

Kulttuuriverkosto Kopan ja kulttuurikeskus ARX:in yhteistyönä syntynyt Mistä nyt tuulee? -näyttely lähtee kiertueelle kaikkiin Koppa-verkoston kuntiin. Näyttelyn ovat suunnitelleet ja toteuttaneet ARXin taidekasvattajat Sarina Pulkka ja Laura Kauppinen sekä taiteilija Maarja PihlBagdonas. Tekninen toteutus ARXin tekninen tuottaja Juuso Suuronen ja työryhmä.   

Mistä nyt tuulee? -näyttely ja ohjatut kierrokset sekä työpajat Kouvolan pääkirjastossa 

Kouvolan pääkirjastossa perjantaina 1.9. alkavaan näyttelyyn voi tutustua omatoimisesti kirjaston aukioloaikoina tai osallistua ohjattuihin näyttelykierroksiin ja työpajoihin lauantaina 16.9., perjantaina 22.9., lauantaina 23.9. ja keskiviikkona 27.9. Kirjasto on avoinna ma–pe klo 9–20 sekä la klo 9–15. Kello 9–10 on omatoimiaikaa.  

Ohjattuihin koko perheelle toteutettaviin työpajoihin suositellaan ilmoittautumista ennakkoon. Ryhmäkoko on 15 lasta. Työpajojen kesto on noin 25 minuuttia. Työpajojen ohjaajana toimii draamakasvattaja Eveliina Laurinantti. Ilmoittautuminen: jaana.vuorio-palmumaa@kouvola.fi.  

Kiertonäyttely toteutetaan lasten ja nuorten kulttuuriverkosto Kopan ja kulttuurikeskus ARX:in yhteistyönä 

Lasten ja nuorten kulttuuriverkosto Koppa käynnisti Hämeenlinnan lasten kulttuurikeskus ARXin kanssa yhteistyön, jossa ARXin tuottama toiminnallinen lapsille suunnattu Mistä nyt tuulee? – kiertonäyttely saadaan kiertueelle kaikkiin Kopan kuntiin. Kunnissa toteuttavat näyttelyt sisältävät myös Koppaverkoston alueen taiteilijoiden työpajoja kuntien varhaiskasvatuspalveluille sekä myös avoimina koko perheen tapahtumina. 

Kymenlaakson ja Loviisan kuntien lasten ja nuorten kulttuuriverkosto Koppa on toiminut jo reilut kymmenisen vuotta nykyisen laajuisena yhteistyöverkostona. Koppaverkosto on lastenkulttuurin alueellinen kehittämisverkosto, johon kuuluvat nykyisin Kotka, Kouvola, Hamina, Virolahti, Miehikkälä, Pyhtää sekä Loviisa. Suurimpana verkoston tuottamana vuosittaisena yhteisenä ponnistuksena ovat vuosittain helmikuussa järjestettävät Lasten kulttuuriviikkojen tapahtumat. 

Lasten ja nuorten kulttuuriverkosto Kopan toiminta pohjautuu Suomen lastenkulttuurikeskusten liiton strategiseen visioon ”Lapsen oikeus kulttuuriin ja taiteeseen toteutuu”. Toimintaa toteutetaan paikallisella ja alueellisella tasolla niin, että Koppa-verkoston kuntien kulttuurityöntekijät ovat merkittäviä asiantuntijoita lastenkulttuurin kehittäjinä ja tunnetuksi tekijöinä koko toimialueellaan. Verkosto kasvattaa alan ammatillista osaamista ja lastenkulttuurin ammattilaisten työllistymistä. 

Lisätietoja:  

Tarkemmat tiedot ja ajankohdat löytyvät www-sivulta Mistä nyt tuulee? -kiertonäyttely

Kulttuurikasvatuskoordinaattori Jaana Vuorio-Palmumaa, jaana.vuorio-palmumaa@kouvola.fi, puh. 020 615 8591 

Sivun alkuun